El dòlar australià s’enfrontarà a altres vents frontals amb el banc de reserva d’Austràlia al punt

Hi ha un bon nombre de decisions sobre els tipus d’interès dels bancs centrals previstes per a aquesta setmana. El primer del registre és la decisió del Banc de Reserva d’Austràlia, a primera hora de dimarts a les 03:30 GMT. S’espera que el RBA mantingui la seva taxa estable en l’1,5%. La decisió sobre la taxa en si mateixa probablement no causarà molta volatilitat, excepte si el RBA ha reduït la taxa. Tanmateix, la declaració de tipus adjunta podria pesar molt sobre el dòlar australià si el RBA toca un to dovell. L’australià va cotitzar una mica més al novembre i probablement es mantindrà feble al desembre. Aquí teniu un gràfic setmanal de l’USD / USD:

 

Gràfic setmanal AUD / USD

  

Hi ha una inclinació baixista definida en aquest parell. L’indicador estocàstic lent a la part inferior de la pantalla també testimonia aquesta debilitat. El retrocés de les últimes dues setmanes ha tornat a fer que el parell es tornés a una zona que ofereix una bona relació risc-recompensa per als venedors curts. La mitjana mòbil exponencial de 20 setmanes, que és d’uns 70 pips per sobre del tancament del divendres, podria limitar el preu en les properes setmanes. Aquí teniu un gràfic diari:

 


Gràfic diari AUD / USD

  

En articles recents he suggerit vendre aquest parell a la regió de l’antiga zona de resistència, tal com s’indica al gràfic anterior. Aquesta zona de resistència encara es manté, així com la mitjana mòbil exponencial de 20 dies i la mitjana mòbil de 200 dies. Aquestes dues mitjanes mòbils junt amb aquesta antiga zona de suport que actua com a nova resistència crea una forta confluència d’elements de resistència que podrien ser un avantatge important per als comerciants que prenen el costat curt.

 

Els comerciants que vulguin participar en noves posicions curtes a l’AUD / USD poden utilitzar alguns enfocaments diferents. Un d’ells seria obrir un comerç a llarg termini que es pugui introduir al preu de mercat actual (0,74529). Es pot utilitzar una gran pèrdua stop d’aproximadament 200 pips i un benefici d’aproximació d’uns 600 pips. El gràfic següent explica la configuració:

 

Gràfic setmanal AUD / USD

  

La posició es pot reduir al punt de desequilibri tan aviat com es mogui al seu favor 200 pips (la distància de la pèrdua inicial de parada).

 

Una altra opció seria esperar un retrocés encara més gran abans d’entrar. Això ofereix l’avantatge d’un objectiu de beneficis més gran i d’un stop loss menor. L’inconvenient d’intentar-ho és que és possible que el preu no arribi a la vostra comanda d’entrada i que pugueu perdre’s una operació. Aquí teniu un exemple:

 

Gràfic setmanal AUD / USD

 

Per descomptat, hi ha moltes altres maneres de canviar AUD / USD. Els comerços a llarg termini no són atractius per a tots els comerciants i és possible que hi hagi oportunitats immaculades en períodes inferiors de la setmana o setmanes següents.

 

Tanmateix, la decisió i la declaració de tarifes RBA no són els únics esdeveniments importants de la regió aquesta setmana. Els números del PIB (producte interior brut) del tercer trimestre australià es publicaran dimecres a les 00:30 GMT. Es preveu una davallada d’aquestes xifres que podria ser el reflex d’una economia australiana més lenta.

 

USD / CAD

 

El BOC (Bank of Canada) també té una decisió sobre tipus d’interès aquesta setmana dimecres a les 15:00 GMT. Es preveu que el BOC mantingui la seva taxa sense canvis en el 0,5 per cent. La recent pujada del preu del petroli segurament alleujarà part de la pressió econòmica del Canadà. Dubto si el BOC oferirà una reducció de la taxa sorpresa en aquesta etapa, especialment amb la recent pujada del preu del petroli. 

 

Si el preu del petroli continua avançant aquesta setmana, el dòlar canadenc podria guanyar més terreny enfront del dòlar nord-americà, especialment si el dòlar recorre més dels seus guanys recents. Aquí teniu un gràfic diari de l’USD / CAD:

 

Gràfic diari en USD / CAD

  

Aquí podem veure que el parell s’ha trencat convincentment per sota de la mitjana mòbil exponencial de 20 dies. La divergència negativa en l’indicador estocàstic lent va predir el retrocés actual del preu. Com podeu veure al gràfic anterior, aquest indicador cau bruscament en aquest moment i, sempre que aquest indicador inclini cap avall, el tipus de canvi USD / CAD podria continuar sent negatiu.

 

Per descomptat, no recomanaria vendre aquest parell en aquest moment perquè això lluitaria contra la tendència alcista més gran. Recordeu, el parell cotitza per sobre de la seva mitjana mòbil de 200 dies i, fins i tot en un gràfic setmanal, el preu continua sent suportat per 20-EMA. Vegem un gràfic setmanal del USD / CAD:

 

Gràfic setmanal de USD / CAD

  

L’indicador estocàstic lent encara ens fa una lectura excessiva. El preu continua sent contingut pel canal inclinat cap amunt. Aquests factors, juntament amb el suport que ofereix la mitjana mòbil exponencial de 20 setmanes, han d’advertir als comerciants que només considerin les posicions llargues en aquesta etapa. El preu actual també es troba en un nivell de resistència anterior, que podria ser una nova zona de suport important. Mireu el següent gràfic:

 

Gràfic diari en USD / CAD

  

Com podríeu saber, el dòlar canadenc i el preu del petroli estan molt correlacionats. El preu del petroli ha augmentat bruscament després del recent acord d’alguns països productors de petroli per reduir o congelar la producció de petroli en un intent d’augmentar el preu d’aquesta mercaderia. El seu pla ha tingut èxit fins ara amb el comerç de cru per sobre dels 51 dòlars el barril. És difícil dir-ne l’eficàcia que tindrà aquest tall de producció a la llarga. Dubto si el preu del petroli seguirà cotitzant a l’alça durant molt de temps. Si el preu del petroli comença a consolidar-se en les properes setmanes, podria suportar el USD / CAD. Si el dòlar dels EUA recupera la tracció al mateix temps, el USD / CAD podria tornar a pujar ràpidament.

 

EUR / USD

 

En aquests moments, l’euro s’enfronta a molts obstacles fonamentals. El referèndum italià, els problemes del Deutsche Bank i les converses sobre una possible sortida de la Unió Europea per part dels Països Baixos.

 

L’EUR / USD s’ha cotitzat molt més baix des de les eleccions presidencials nord-americanes. Mireu aquest gràfic diari:

 

Gràfic diari EUR / USD

  

La parella ha retrocedit a un nivell que podria oferir una bona oportunitat per vendre-la. Els aspectes tècnics i fonamentals suggereixen un nou descens de l’EUR / USD, i el parell podria arribar a la paritat en les properes setmanes. De moment, la lliura és relativament forta i potser vendre l’euro contra la lliura donarà millors resultats que vendre-ho contra el dòlar nord-americà..

 

Dilluns, el president del BCE, Mario Draghi, pronunciarà un discurs a les 14:00 GMT. Dijous, el BCE té una decisió sobre el tipus d’interès a les 12:45 GMT.

 

GBP / USD

 

El GBP / USD va cotitzar de forma agressiva en els darrers dies. La possibilitat que el Regne Unit pugui accedir al mercat únic europeu després del Brexit (a un preu) ha desencadenat bona part d’aquest impuls impulsiu. L’economia britànica se’n beneficiaria enormement si mantingués l’accés comercial a la zona euro.

 

Gràfic diari GBP / USD

  

Tot i que el GBP / USD s’acosta a una zona de resistència important, no apostaria per una inversió en aquesta àrea. Si aviat rebem algunes bones notícies sobre el Brexit per al Regne Unit, podria haver-hi una forta concentració de socors que probablement no respectarà els nivells de resistència propers com el del gràfic anterior.

 

Notícies importants del Regne Unit a la propera setmana

 

Serveis PMI (novembre) – dilluns 09:30 GMT

El governador del BOE, Mark Carney, parla: dilluns a les 17:00 GMT

Producció manufacturera (MoM) (octubre) – dimecres a les 09:30 GMT

 

Bona sort amb el vostre comerç!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me