El cru WTI s’eleva més de 48 dòlars: una perspectiva fonamental ràpida

Durant la sessió de negociació asiàtica de dijous, el WTI Els preus del cru van aconseguir aturar la ratxa baixista del dia anterior, refrescant el màxim de nou mesos al voltant dels 48,00 dòlars, principalment després que les dades governamentals mostressin una caiguda de les existències de cru dels Estats Units la setmana passada, cosa que va disminuir els temors a l’excés d’oferta i va contribuir a la guanys en cru.

A part d’això, el progrés cap a un acord d’estímul fiscal nord-americà i la forta demanda asiàtica també van tenir un paper important a la base dels preus del cru. A més, els preus de l’or negre també es van veure reforçats per l’optimisme sobre el llançament de vacunes contra el coronavirus altament infecciós. Mentrestant, el biaix baixista del dòlar nord-americà de base també es va considerar com un dels factors clau que va mantenir els preus del cru més alts, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar nord-americà. En canvi, les preocupacions que s’intensifiquen per l’escalada de la pandèmia COVID-19 als Estats Units i a Europa s’han convertit en un factor clau que ha mantingut una tapa sobre els guanys addicionals del preu del cru. Ara mateix, WTI El cru cotitza a 48,36 i es consolida entre 47,81 i 48,43.

Pel que fa a les dades, les dades d’inventari de cru publicades per l’Administració d’informació energètica dels Estats Units (EIA) van mostrar un sorteig de 3,135 milions de barrils per a la setmana que acabava l’11 de desembre. Va ser més gran que el sorteig previst de 1.937 milions de barrils i el 15.189 -construcció de milions de barrils vista la setmana anterior.

A part de les dades, el sentiment comercial del mercat va continuar parpellejant en verd, ja que va rebre suport a causa de l’optimisme prevalent sobre una vacuna potencial per al coronavirus altament contagiós, que finalment va impulsar el sentiment de demanda entorn del cru. Com tots sabem, l’11 de desembre, l’Administració d’Aliments i Medicaments dels Estats Units (FDA) va concedir el permís per a l’ús d’emergència de BNT162b2, la vacuna COVID-19 desenvolupada per Pfizer (NYSE: PFE) i BioNTech SE (F: 22UAy). A més, els Estats Units també van ampliar la seva campanya per oferir vacunes contra la COVID-19 per a metges i infermeres en primera línia de pandèmia. Una altra raó del sentiment de risc del mercat també es podria atribuir als nous informes que suggereixen que els EUA El Congrés s’acosta cada vegada més a l’aprovació d’un projecte d’estímul COVID-19. Val a dir que els republicans i els demòcrates al Congrés van estar “tancant” l’aprovació d’un projecte de llei d’estímul de 900.000 milions de dòlars dimecres, que és el signe més positiu que hem vist en mesos. A més, també estan treballant per aprovar una factura de despesa d’1,4 bilions de dòlars, divendres, per a l’exercici fiscal a partir de l’1 d’octubre, per evitar un tancament del govern.

Com a resultat, el dòlar nord-americà de base general no va aconseguir cap tracció positiva, disminuint el dia a mesura que persistien els dubtes sobre la recuperació econòmica mundial de COVID-19. A més, el sentiment de risc sobre el mercat també va tenir un paper important a l’hora de soscavar el dòlar nord-americà de refugi segur. Tanmateix, les pèrdues del bitllet verd s’han convertit en un factor clau que ha mantingut una tapa en pèrdues addicionals en els preus del cru, ja que el preu del petroli està inversament relacionat amb el preu del dòlar americà. A les 21:12 ET (2:12 GMT), l’índex del dòlar nord-americà, que fa un seguiment del bitllet verd contra una cistella d’altres monedes, havia baixat un 0,04%, fins al 90,102..


A més, els guanys en els preus del cru es van veure reforçats pels últims informes d’Edward Moya, analista sènior del mercat, que suggereixen que la darrera setmana comercial completa de l’any ha estat molt alcista per als preus del cru, ja que els comerciants d’energia es concentren més llum al final del túnel COVID, i a mesura que la demanda asiàtica continua sent forta.

Per la part baixista, els guanys en els preus del cru van quedar lleugerament limitats pels intensificadors dubtes sobre la recuperació econòmica mundial, arran de la intensificació de les preocupacions del coronavirus (COVID-19) als EUA i Europa. Les xifres de casos COVID-19 encara no mostren cap signe de desacceleració, especialment als Estats Units i Europa, cosa que ha provocat que alguns països europeus imposin mesures restrictives, com ara bloquejos i tocs de queda..

Seguint endavant, els comerciants del mercat mantindran els ulls posats en les dades del canvi d’ocupació australià i el resum de la política monetària del Regne Unit. Mentrestant, els catalitzadors del risc, com la geopolítica i els problemes del virus, per no oblidar el Brexit, també seran claus per vigilar una nova direcció. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me