Daily Brief, 9 de desembre: tot el que heu de saber sobre l’or

Bon dia comerciants,

Preus del metall preciós, OR, va tancar a 1.870,19, després de situar una màxima de 1.875,22 i una mínima de 1.860,19. OR va ampliar els seus guanys dimarts, arran de les expectatives creixents que el Congrés dels Estats Units acordarà una ronda de despeses per a la pandèmia de coronavirus.

La setmana passada es va proposar un pla d’alleujament fiscal bipartidista de 908.000 milions de dòlars, que s’ha discutit entre demòcrates i republicans des que va començar la setmana. Les dues parts semblaven a certa distància d’arribar a un acord dimarts, ja que el líder de les minories republicanes, Mitch McConnell, va intentar retirar del paquet la protecció de responsabilitat civil i les ajudes estatals, cosa que els demòcrates consideren que és d’importància crítica. Tot i això, tots aquests contratemps no van poder impedir que l’or aconseguís guanys per segon dia consecutiu: aquest va ser el cinquè guany dels darrers sis dies, des de l’última liquidació negativa de l’or del 30 de novembre.

S’espera que el Congrés dels Estats Units voti una setmana una llei de finançament per a una bretxa única, per proporcionar més temps per arribar a un acord sobre el paquet d’alleujament econòmic del coronavirus. La pressió sobre els polítics perquè apliquin més mesures d’estímul ha augmentat, a causa de l’augment del nombre de casos de coronavirus.

Aquest any, OR els preus han augmentat al voltant del 23% després de beneficiar-se del seu atractiu com a cobertura contra la inflació, probablement com a resultat de l’estímul sense precedents desencadenat el 2020. Al mes de novembre, el metall groc va perdre aproximadament el 6% del seu valor, caient en 1.700 dòlars. territori. Després, les notícies sobre la vacuna van provocar que el flux de diners es desplacés cap a actius i mercats de valors més arriscats.

Tot i la millora contínua del sentiment de risc, l’or va obtenir el suport de les converses de la segona ronda d’estímuls que, al seu torn, van provocar la debilitat del dòlar nord-americà. Dimarts, l’índex del dòlar nord-americà es va apropar al nivell més baix en dos anys i mig, cosa que va ajudar finalment a augmentar al mercat la seva alternativa, el metall groc..


Pel que fa a les dades, a la 01:00 GMT, va entrar el crèdit al consum per a l’octubre, que va mostrar una caiguda a 7,2 B enfront del 17,6 B esperat, pesant sobre el dòlar nord-americà i recolzant l’impuls ascendent de OR. A les 16:00 GMT, l’índex empresarial NFIB va arribar a 101,4, enfront de l’esperat 102,6 al novembre, pressionant també el dòlar nord-americà i impulsant OR preus. A les 18:30 GMT, la productivitat no agrícola revisada del trimestre va caure al 4,6%, enfront del 4,9% estimat, ajudant el dòlar nord-americà i limitant els guanys en els preus de l’or. Els costos laborals unitaris revisats del trimestre es van situar en el -6,6%, enfront del previst -8,9%, cosa que va impulsar el dòlar nord-americà i va limitar qualsevol altra tendència a l’alça. OR preus. A les 20:00 GMT, les xifres d’Optimisme Econòmic IBD / TIPP reflectien 49,0 al desembre, en comparació amb les 50,0 anteriors.

Mentrestant, a finals de dilluns, el ministre d’Exteriors de la Xina, Wang Yi, va dir que Pequín estava obert a reiniciar la seva relació amb els Estats Units, declarant que els dos països es trobaven en una conjuntura històrica crítica, després d’un any d’escalades de tensions. Wang va dir que la política dels Estats Units sobre la Xina havia de tornar a l’objectivitat i la racionalitat. També va dir que les dues parts haurien de reiniciar el diàleg i tornar al bon camí, reconstruint la confiança mútua en la següent fase de les relacions sino-nord-americanes. Wang va culpar la creixent divisió entre els EUA i la Xina a alguns nord-americans amb una mentalitat obsoleta de la Guerra Freda i prejudicis ideològics. Aquests comentaris de la Xina es van afegir al sentiment de risc i van limitar qualsevol altre repunt dels preus del metall groc dimarts.

Nivells tècnics diaris

Suport a la resistència

1.865,75 1.881,55

1.856,95 1.888,55

1.849,95 1.897,35

Pivot Point: 1872.75 Al front tècnic, el metall preciós, OR, cotitza amb un biaix alcista al nivell 1.860. A la banda superior, la resistència es manté a 1.860 i la violació d’aquest nivell podria fer pujar el XAU / USD fins al següent nivell objectiu, amb la marca de 1.893. La continuació d ‘una tendència alcista podria conduir a la OR preu a la gamma de 1.900; tanmateix, l’or ja està sobrecomprat i pot caure fins a 1.856 a l’àrea de suport abans de rebotar més. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me