Daily Brief, 5 de gener: tot el que heu de saber avui!

Bon dia comerciants,

Avui, durant els horaris comercials asiàtics, els preus del metall groc han aconseguit estendre la forta preparació del dia anterior i encara coquetejar amb la marca de 1.945 dòlars, que és el nivell més alt en vuit setmanes. No obstant això, el biaix alcista prevalent va ser patrocinat principalment per les preocupacions intensificades per l’augment continu dels nous casos de COVID-19 i el to baixista predominant al voltant del dòlar nord-americà, que tendeix a sustentar la mercaderia denominada en dòlars. L’empitjorament de les condicions del coronavirus (COVID-19) en alguns països importants continua alimentant dubtes sobre la recuperació econòmica, cosa que exerceix una pressió addicional sobre el mercat de renda variable global. A més, les pèrdues del mercat de renda variable mundial es van veure reforçades per un sentiment prudent abans de les eleccions de Geòrgia. Mentrestant, el conflicte xinès-nord-americà i la baixa de les dades xineses, per no oblidar l’absència de dades / esdeveniments importants, també van mantenir l’estat d’ànim del mercat sota pressió, donant suport al metall refugi segur. A l’altra banda de l’estany, la raó del biaix baixista que envolta el dòlar nord-americà es podria atribuir a la probabilitat de paquets addicionals d’ajuda financera nord-americana i a les especulacions que la Fed mantindrà els tipus d’interès més baixos durant un període prolongat. Per tant, el dòlar nord-americà més feble es considerava un altre factor que proporcionava suport addicional al metall groc sense rendiments, ja que el dòlar més feble tendeix a fer més barat la compra d’or per als titulars d’altres monedes. Per contra, l’optimisme sobre una possible vacuna contra el coronavirus va desafiar el sentiment de risc al mercat i es va considerar com un dels factors claus que ha mantingut una tapa sobre els guanys addicionals en els preus del metall preciós. Actualment, els preus de l’or cotitzen en 1.940,18 i es consoliden entre 1.934,47 i 1.945,68.

El sentiment que envolta els mercats globals no va aconseguir estendre el seu comportament positiu del dia anterior, es va agrejar a mesura que els temors del coronavirus (COVID-19) prenien força. Segons l’últim informe, el Japó va ser testimoni d’un nombre rècord de casos COVID-19 la setmana passada i, en conseqüència, el primer ministre Yoshihide Suga va dir que consideraria declarar un nou estat d’emergència a la zona de Tòquio. A l’altra banda de l’oceà, el primer ministre del Regne Unit, Boris Johnson, també va emetre advertències sobre la possibilitat de restriccions de bloqueig més dures al Regne Unit, que van eclipsar instantàniament l’optimisme sobre el llançament de vacunes per a la malaltia altament contagiosa i va contribuir a les pèrdues al mercat de renda variable. L’aparició baixista dels futurs de les accions nord-americanes tendeix a ressaltar el sentiment de risc, que afavoreix la mercaderia denominada en dòlars.

El motiu del sentiment de negociació del mercat baixista també es podria associar amb la publicació del dia anterior de les baixes dades de PMI de Caixin Manufacturing, que va confirmar que l’activitat es va alentir al desembre. L’indicador va baixar fins a les 53.00 del desembre, des de la xifra de 54,9 de novembre i la xifra esperada de 54,9. El PMI governamental també va caure a 51,9 al desembre, des dels 52,1 al novembre. Mentrestant, la renovada tensió geopolítica entre els EUA i l’Iran, i la intensificació de la discussió entre els EUA i la Xina, també van jugar un paper important en la minació del sentiment comercial del mercat..

A l’altra banda de l’estany, els comerciants del mercat mantenen els ulls posats en les eleccions a Geòrgia, ja que decidirà qui ocuparà el Senat dels Estats Units sota la presidència de Biden. Els republicans tenen més probabilitats de mantenir el seu poder, però la recent victòria sorpresa del demòcrata manté confosos els comerciants, cosa que al seu torn està pesant els riscos.


Tot i la confiança del mercat, el dòlar nord-americà de gran abast no va aconseguir cap mena de tracció positiva i va languidir prop dels mínims plurianuals, enmig de la probabilitat d’un paquet d’ajuda financera addicional als EUA i de les especulacions que la Fed mantindrà els tipus d’interès més baixos període ampliat. A part d’això, l’optimisme sobre les vacunes contra el coronavirus insta els inversors cap a monedes més arriscades i actius de major rendiment, en lloc de l’actiu refugi segur, que finalment condueix a pèrdues addicionals del dòlar americà refugi segur. No obstant això, les pèrdues del bitllet verd s’han convertit en un factor clau que ha mantingut els preus de l’or més alts, ja que el preu de l’or està inversament relacionat amb el preu del dòlar nord-americà. Cap a les 20:49 ET (1:49 GMT), l’índex del dòlar nord-americà, que fa un seguiment del bitllet verd enfront d’un dipòsit d’altres monedes, havia caigut un 0,04%, fins als 89.812.

Atesa la manca de dades clau, els toros de metall groc animaran qualsevol empitjorament de la situació del coronavirus i anuncis de restriccions d’activitat. A la inversa, els signes positius de Geòrgia i el senyal dels responsables de la política de la Fed que hauríem d’estar preparats per relaxar-nos més, podrien limitar els guanys dels preus del metall groc. Mentrestant, les actualitzacions sobre el paquet d’estímuls dels Estats Units seran claus per veure. A més, els catalitzadors de risc, com la geopolítica i els problemes del virus, per no oblidar el Brexit, no perdran cap importància.

Suport i resistència diària

S1 1.884,55

S2 1.910,04

S3 1.926,52

Punt de pivot 1.935,53

R1 1.952,01

R2 1.961,02

R3 1.986,51

 

OR continua enfrontant-se a la resistència al voltant del nivell de 1.886, que marca el doble topall en el període horari. Una ruptura alcista a 1.786 podria conduir el metall preciós, OR, cap al següent nivell objectiu de 1.794. Al mateix temps, el suport continua mantenint-se al voltant del nivell de 1.778 avui. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me