Daily Brief, 30 de setembre: tot el que necessiteu saber sobre l’or avui!

Bon dia nois,

Els preus de l’or es van tancar en 1.897,50, després de situar-se en un màxim de 1.899,11 i un mínim de 1.875,50. En general, el moviment de l’or es va mantenir alcista durant tot el dia. Els preus de l’or van ampliar els guanys del dia anterior, augmentant per segon dia consecutiu dimarts, a causa de la debilitat del dòlar nord-americà i de les expectatives creixents de mesures addicionals d’estímul del Congrés dels Estats Units..

Dimarts, el conseller delegat de la Reserva Federal de Nova York, John C. Williams, va dir que, malgrat la recessió induïda pel coronavirus, l’economia nord-americana estava més sana del que s’esperava. També va dir que l’economia trigaria uns tres anys a recuperar la seva força i tornar als seus nivells pre-pandèmics.

Va projectar que les xifres d’ocupació necessitarien tres anys per tornar a la normalitat i que s’haurien d’assolir els nivells màxims d’ocupació el més aviat possible per tal que l’economia es recuperés.

Mentrestant, el president de la Reserva Federal de Filadèlfia, Patrick Harker, va dir dimarts que la recuperació econòmica als Estats Units depèn de la gent que segueixi els SOP. Va dir que el desenvolupament de vacunes i l’alentiment de la propagació del virus, mitjançant el port de màscares per part de ciutadans nord-americans, tindran un paper important en la recuperació econòmica.

Harker va afegir que, tot i que el creixement econòmic va ser més ràpid del previst des de la recessió de la primavera passada, encara es necessita una disminució sostinguda de la taxa de noves infeccions per al creixement. Harker creu que la disminució de la propagació de la infecció es deu a l’ús de màscares, especialment a l’interior.


Pel que fa al paquet d’ajuda als estímuls dels Estats Units, Harker va dir que els treballadors i les petites empreses a l’atur, juntament amb d’altres que van ser durament afectats per la pandèmia, necessitaven un nou paquet d’ajuda governamental i els funcionaris federals l’han de proporcionar. Va proposar proporcionar almenys un bilió de dòlars més en estímul fiscal per evitar que el PIB caigui encara més.

D’altra banda, el vicepresident de la Reserva Federal, Richard Clarida, va dir dimarts que la Fed no augmentarà els tipus d’interès fins que el mercat laboral es recuperi completament. També va dir que no augmentaran les taxes fins que no s’hagi assolit l’objectiu d’inflació del 2% i s’hagi superat l’objectiu durant un temps.

Tot i això, el Banc Central dels Estats Units ja ha projectat que aquestes condicions no es compliran fins al 2023. Els comentaris falsos dels funcionaris de la Fed el dia van provocar una caiguda del dòlar nord-americà, que va empènyer els preus del metall groc a l’alça..

Mentrestant, els darrers comentaris del secretari del Tresor dels Estats Units, Steven Mnuchin, i de la presidenta de la Cambra, Nancy Pelosi, van donar suport a l’entorn d’estímul. Dimarts, Pelosi va dir que esperava arribar a un acord amb la Casa Blanca sobre el paquet d’ajuda al coronavirus aquesta setmana. Pelosi va parlar després de reunir-se amb Steven Mnuchin i els seus comentaris van donar suport a l’optimisme que els Estats Units anunciaran aviat la propera ronda de mesures d’estímul..

Dilluns, Pelosi va dir que els legisladors demòcrates havien presentat un nou paquet de socors de coronavirus de 2,2 bilions de dòlars. Els comerciants del mercat van aplaudir aquesta notícia i van començar a comprar or, acostant els preus al nivell dels 1.900.

Mentrestant, les dades dels EUA es van barrejar dimarts, però van tenir poc impacte en el dòlar nord-americà i no van proporcionar cap impuls als preus del metall groc. A més, les tensions entre els Estats Units i la Xina van continuar augmentant, ja que el president nord-americà Trump va començar a disparar contra la Xina, abans de les eleccions presidencials dels Estats Units, per assegurar la seva posició per al segon mandat. A més d’això, les possibilitats de la Xina d’assolir els seus objectius de compra als Estats Units, tal com s’estableix en l’acord comercial de la fase 1 entre les dues economies més grans del món, també disminueixen dia a dia, cosa que també va donar suport al sentiment de risc del mercat i als preus de l’or de refugi segur.

Un altre factor que va donar suport a la pujada d’or d’aquest dimarts va ser l’augment de les pors relacionades amb la pandèmia de coronavirus, després que es va informar que el virus havia mort més que la malària, el VIH, la grip i el còlera durant un període de deu mesos. També ha provocat la destrucció econòmica mundial i ha alterat la rutina de la vida quotidiana de cada individu. Les pors van augmentar a causa de la notícia que el nombre global de morts per infeccions per coronavirus va superar el milió i que la malaltia encara s’estén ràpidament.

Els comerciants del mercat esperen ara amb entusiasme el primer debat presidencial nord-americà entre Donald Trump i Joe Biden, que començarà tard aquesta nit. A més, Steven Mnuchin i Nancy Pelosi també proporcionaran dimecres novetats sobre el paquet d’estímuls dels Estats Units, que ja dóna suport als preus del metall groc, a causa de l’optimisme que està generant.

 • Nivells tècnics diaris:

  Suport a la resistència

  1.859,54 1.896,64

  1.836,77 1.910,97

  1.822,44 1.933,74

  Punt de pivot: 1.873,87

El metall preciós, l’or, cotitza al nivell de 1.882 i ha format una espelma baixista que s’enfonsa en el període horari. És probable que el metall sobrecompres operi amb un biaix baixista, per tal de completar un 38,2% de nivell de retrocés de Fibonacci. A la part inferior, l’or pot trobar suport al nivell 1.876, convertint-se en la resistència a la zona de suport. Al mateix temps, la ruptura baixista al nivell de 1.876 podria conduir els preus de l’or cap al nivell de 1.872. Avui predomina un biaix baixista. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me