Daily Brief, 23 de desembre: tot el que heu de saber sobre l’or avui.

Ahir, el metall preciós, l’or, es va tancar a 1.859,88, després de situar un màxim de 1.884,18 i un mínim de 1.858,87. El preu de l’or va caure dimarts per tercer dia consecutiu, enmig de les pors sobre una nova variant del coronavirus al Regne Unit, que va donar un impuls al dòlar nord-americà. 

El nou mutant del coronavirus que va aparèixer per primera vegada al Regne Unit i que ha estat informat pel màxim funcionari de Salut del Regne Unit com “fora de control” va instar el govern britànic a imposar restriccions nacionals més estrictes en un esforç per contenir el virus. Segons els informes, el nou mutant era molt més infecciós que la forma habitual; no obstant això, no s’ha demostrat que sigui més perillós que el virus original. 

Els informes suggereixen que aquesta nova variant del coronavirus es podria estendre gairebé un 70% més ràpid que l’original, motiu pel qual el nombre d’infeccions al Regne Unit va augmentar fins als nivells més alts en pocs dies. Donades les circumstàncies, tots els països europeus i altres 40 països del món van imposar la prohibició de viatjar als vols entrants procedents del Regne Unit, cosa que se sumava als temors existents sobre la recuperació econòmica mundial. Les creixents pors van augmentar l’atractiu dels refugis segurs, que van afegir força al bitllet verd, ja que els inversors van preferir el dòlar americà sobre el metall groc al respecte. La creixent demanda del dòlar nord-americà va afegir una pressió addicional als preus de l’or i es va mantenir dimarts en territori negatiu per tercer dia consecutiu. 

D’altra banda, els legisladors nord-americans han aprovat un paquet d’alleujament de 900.000 milions de dòlars per a l’economia més gran del món, que proporcionarà un impuls des de fa temps per a milions de persones i empreses nord-americanes afectades per la pandèmia del coronavirus. Els demòcrates i els republicans van aprovar el projecte de llei al Senat i la Cambra de Representants va obrir el camí perquè la legislació s’enviés al president Donald Trump per signar-la en vigor. L’augment del nombre de casos de coronavirus als EUA ha amenaçat encara més l’economia, provocant que demòcrates i republicans arribin finalment a un acord sobre el projecte de llei després de mesos de negociacions i desacords. Tot i això, l’impacte d’aquesta ajuda sempre perjudica la moneda local i el dòlar nord-americà va patir pressió després d’aquesta notícia, que finalment va limitar les pèrdues del metall groc dimarts.

Pel que fa a les dades, a les 18:30 GMT, va aparèixer el producte interior brut final del tercer trimestre, que va mostrar un augment del 33,4% enfront del 33,1% previst, donant suport al dòlar nord-americà i, en última instància, pressionant els preus de l’or. A les 18:32 GMT, va entrar l’índex de preus del PIB final del trimestre. Estava en línia amb les expectatives del 3,5%. A les 19:59 GMT, es va publicar l’índex de fabricació de Richmond del desembre per als Estats Units, que indicava un augment a 19, enfront de l’11 esperat, que va impulsar el dòlar nord-americà i es va afegir a les pèrdues dels preus del metall groc. A les 20:00 GMT, les dades de confiança del consumidor de CB de desembre van mostrar una caiguda fins als 88,6, enfront dels 97,1 estimats, pesant sobre el dòlar nord-americà. Les vendes d’habitatges existents del novembre van coincidir amb la previsió de 6,70 milions. A causa de les fortes dades macroeconòmiques, el dòlar nord-americà, que ja era elevat a bord, va agafar força i va pesar pesadament sobre els preus del metall groc dimarts.


Mentrestant, les pèrdues en els preus de l’or van ser limitades a causa de l’augment de la demanda de paradisos segurs, després que la relació entre els EUA i la Xina passés als titulars una vegada més. El Departament d’Estat dels EUA va emetre restriccions addicionals de visat a funcionaris xinesos sospitosos d’abusos de drets humans. Dilluns, el secretari d’Estat, Mike Pompeo, va dir que les restriccions de visats afecten els funcionaris xinesos que els EUA creuen que són responsables o còmplices de reprimir practicants religiosos i espirituals, membres de grups ètnics minoritaris, dissidents, defensors dels drets humans, periodistes i altres.

Pompeo va dir que els Estats Units han deixat clar que els autors d’abusos de drets humans no són benvinguts al país. Va dir que els membres de la família dels individus objectius també podrien enfrontar-se a restriccions de visat. Aquestes restriccions es van afegir a la disputa entre els EUA & Xina i va elevar l’atractiu del refugi segur, limitant les pèrdues del metall groc dimarts.

 

Nivells tècnics diaris

Suport a la resistència

1.858,49 1.884,19

1.848,22 1.899,62

1.832,79 1.909,89

Punt de pivot: 1.873,92

L’or cotitza en un rang de cotització estret entre 1.884 i 1.874, i la violació d’aquest rang a la part inferior podria estendre la tendència de venda fins al nivell de 1.862. Simultàniament, una ruptura alcista al nivell de resistència de 1.884 podria estendre la compra fins al següent nivell objectiu de 1.895 actualment. La idea és vendre per sota de 1.872 i només comprar per sobre de 1.885. Al mateix temps, es pot esperar que es faci una operació agitada entre 1.872 i 1.885 avui. Bona sort! 

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me