AUD / USD incompleix la línia de tendència descendent: un pla de comerç ràpid

Durant la sessió comercial asiàtica de dimecres, el parell de divises AUD / USD no va poder aturar la ratxa de pèrdues dels primers dies, i va assolir el mínim intradiari molt per sota del nivell de 0,77100, principalment a causa de la fortalesa del dòlar nord-americà de gran abast, recolzat per la victòria de Trump a Florida, que instantàniament va suposar un bon ascens del dòlar nord-americà, i va empènyer el parell de divises AUD / USD per sota del nivell de 0,7700. A part d’això, la incertesa en curs per un possible retard en el resultat de les eleccions nord-americanes ha temperat la gana dels inversors per actius que es perceben més arriscats, com el dòlar australià, i ha contribuït a la disminució del parell de divises..

D’altra banda, les optimistes dades australianes, que demostraven que les vendes al detall d’Austràlia van caure l’1,1% MoM al setembre, enfront del -1,5% esperat, no van proporcionar cap suport significatiu per al dòlar australià, que al seu torn va resultar en una extensió del descens ratxa per AUD / USD. A part d’això, el to baixista que envolta el parell de divises també podria associar-se amb els temors constants de l’augment del nombre de casos de COVID-19 als EUA, Europa i algunes de les principals nacions asiàtiques. Això continua alimentant les preocupacions sobre la recuperació econòmica i ha empès els inversors cap a actius de refugi segur. Al contrari, els optimistes números PMI de Serveis xinesos van proporcionar una certa recuperació de la moneda AUD, i això s’ha convertit en un factor clau que contribueix a limitar les pèrdues més profundes del parell de divises. Actualment, el parell de divises AUD / USD cotitza a 0,7116 i es consolida entre 0,7050 i 0,7220.

No obstant això, el sentiment comercial del mercat ha estat dominat pels resultats electorals dels Estats Units des que va començar el dia, cosa que ha temperat la gana dels inversors pel dòlar australià, que es percep com a més arriscat, i ha contribuït a la disminució del parell de divises. Segons l’últim informe, les probabilitats que Trump guanyi el segon mandat s’han incrementat en les últimes dues hores, cosa que, al seu torn, ha obligat els mercats a valorar la perspectiva d’una victòria fàcil per al candidat presidencial demòcrata Joe Biden, i la major paquet d’estímul fiscal que s’esperava incloure amb ell. Per contra, el candidat demòcrata Joe Biden ha guanyat a Arizona, augmentant la probabilitat d’una onada blava al Congrés dels Estats Units. Però el recompte de vots continuarà durant diversos dies, cosa que continuarà alimentant la incertesa.

Com a resultat, l’ampli dòlar nord-americà va aconseguir mantenir els seus guanys durant tot el dia, ja que els comerciants encara animaven la victòria del president Donald Trump a Florida. Però, el to de l’oferta al voltant del bitllet segur ha augmentat en resposta a que els mercats d’apostes tenien el president Trump com a favorit per guanyar les eleccions. Tanmateix, els guanys del dòlar nord-americà semblen força afectats pel sentiment de risc del mercat. Així, els guanys del bitllet verd s’han convertit en un factor clau que manté el parell de divises sota pressió. Mentrestant, l’índex del dòlar nord-americà, que fa un seguiment del dòlar verd contra una cistella d’altres monedes, ha augmentat fins als 93.898.

En altres llocs, les pèrdues del parell de divises es van veure reforçades encara més per les constants pors de l’augment del nombre de casos de COVID-19 als EUA, Europa i algunes de les nacions asiàtiques notables, que alimenta contínuament les preocupacions per la recuperació econòmica, contribuint per tant a contribuir a les pèrdues d’aquest parell de divises. Val la pena recordar que Europa imposa restriccions de bloqueig d’esquena contra esquena, enmig d’un nombre creixent de casos de coronavirus. A banda d’això, el Regne Unit, que és una de les economies més grans d’Europa, també imposa restriccions de bloqueig, mentre que Bèlgica ha tornat a un bloqueig nacional. Mentrestant, l’índex de producció compost va augmentar de 54,5 al setembre a 55,7 a l’octubre.

Per contra, el dòlar australià queda poc impressionat pels optimistes números PMI de Serveis xinesos, que mostren que, a 56,8, el PMI xinès de Caixin Services va superar les estimacions a l’octubre. Pel que fa a les dades, el PMI de serveis de Caixin de la Xina a l’octubre va arribar als 56,8 enfront dels 54,8 anteriors, cosa que indica que el creixement en termes d’activitat empresarial ha millorat, enmig d’una demanda més forta dels clients..


A l’altra banda de l’estany, les optimistes dades australianes no van proporcionar cap suport significatiu al dòlar australià. El consum d’Austràlia, representat per les vendes al detall, va caure menys del previst durant el mes de setembre. Pel que fa a les dades, les vendes al detall van arribar al -1,1% intermensual (MoM), enfront del -1,5% esperat. Trimestralment, les xifres del tercer trimestre (T3) van augmentar, superant l’estimació del -6% i l’anterior -3,4%, fins al + 6,5% QoQ.

En absència de dades / esdeveniments importants el dia, els comerciants del mercat mantindran els ulls posats en el drama continu que envolta les eleccions nord-americanes i les actualitzacions sobre el paquet d’estímul nord-americà. Mentrestant, els catalitzadors de risc, com la geopolítica, els problemes del coronavirus i el Brexit, també seran claus per vigilar una nova direcció.

Suport i resistència diària

S 1 0,6829

S 2 0,6976

S 3 0,707

Punt de pivot 0,7122

R 1 0,7217

R 2 0,7269

R 3 0,7416 L’AUD / USD continua cotitzant cap als costats, enfrontant-se a la resistència immediata al nivell de 0,7140, juntament amb una àrea de suport de 0,7065. La ruptura alcista al nivell 0,7140 podria estendre la tendència de compra fins al nivell 0,7206; al contrari, el trencament baixista al nivell de 0,7065 podria conduir el biaix de venda a 0,6994. Mentrestant, tots els ulls continuen posats en el resultat de les eleccions dels Estats Units. Bona sort!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me