Alguna acció lliura a les cartes avui? Compte amb els números IPC del Regne Unit. – Brief de l’11 d’abril

Sens dubte, la lectura de l’índex de preus al consum del Regne Unit és la dada econòmica més important del registre actual. Certament, també és important el número de ZEW Economic Sentiment i el nombre d’obertures laborals de JOLT als Estats Units, però no tan importants com aquest indicador de la inflació del Regne Unit..

El Regne Unit ha vist recentment un augment notable dels preus al consumidor. En molt poc temps, el seu nombre d’IPC, que és el mètode oficial per mesurar la inflació, ha passat d’un mínim 0,9% al novembre de l’any passat a un impressionant 2,3% al març d’aquest any..

Què hauria provocat aquest fort augment de la inflació? No se suposa que el calvari del Brexit exerceix una pressió enorme sobre l’economia britànica? Al cap i a la fi, hauria de ser negatiu per al Regne Unit, sí. I, per descomptat, ja ha afectat la regió de certes maneres. No obstant això, la lliura britànica ha perdut tant del seu valor durant els darrers anys, que un rebot de la inflació del Regne Unit és absolutament inevitable. Una devaluació de la moneda no sempre comporta un augment de la inflació d’aquest país, però la condició actual de l’economia del Regne Unit sens dubte ho avala. Des del juny del 2014, la lliura va perdre aproximadament el 27,6% del seu valor respecte al dòlar. Per descomptat, gran part d’aquest descens ha estat un ‘preu’ del Brexit. Potser hauria de dir que la incertesa sobre la qüestió va afeblir la lliura significativament (al cap i a la fi, el món no creia realment que els britànics votessin per abandonar la Unió Europea). I no ens oblidem del mateix dia traïdor, quan la lliura va perdre més de 1100 pips contra el dòlar i 1800 contra el ien japonès. Per descomptat, la lliura no només va perdre valor respecte al dòlar i el ien, sinó que va suposar un ampli debilitament de la lliura respecte al mercat de divises en el seu conjunt..

Per tornar a la qüestió de la inflació i la seva relació amb el mercat de divises, examinem breument què passa quan la inflació augmenta massa.

L’objectiu d’inflació del Banc d’Anglaterra és del dos per cent. Quan preveu que la inflació podria descontrolar-se en un futur proper, ha de contrarestar-la augmentant el tipus d’interès. Quan augmenten els tipus d’interès, es redueix la despesa i la gent tendeix a estalviar més, ja que hi ha més incentius per obtenir el tipus d’interès més alt. Aquestes accions contraresten el problema de la inflació excessiva. Per descomptat, hi ha altres factors que cal tenir en compte abans d’augmentar els tipus d’interès, que inclouen el creixement salarial, la taxa d’atur i l’estat de l’economia, per citar només alguns. Tot i això, la inflació és un factor important que influeix en les decisions sobre els tipus d’interès dels banquers centrals.

Un dels efectes d’un tipus d’interès més elevat al Regne Unit probablement seria el flux de fons cap a la lliura. D’això hem de ser conscients. Quan la inflació augmenta, la moneda del país implicat normalment s’aprecia a causa de les perspectives de tipus d’interès més elevats. Gran part del suport recent de la lliura es deu al recent augment de la inflació del Regne Unit. Ara, abans que siguem massa tècnics, fem una ullada a alguns gràfics:


Alguna acció lliura 1Gràfic diari GBP / USD

Com podeu veure, el GBP / USD ha estat atrapat en aquest gran rang durant uns sis mesos. Per sort, aquest rang no és massa ajustat, així que almenys vam tenir algunes oportunitats de guanyar uns quants dòlars aquí i allà.

Si observem l’espelma d’ahir (dilluns), podem veure que el preu va xocar contra el 20-EMA, però va causar certa resistència. Permeteu-me ampliar una mica perquè pugueu veure-ho amb més claredat:

Some Pound Action 2Gràfic diari GBP / USD

M’agrada aquesta configuració per a una jugada breu a causa d’aquesta antiga zona de suport que podria mantenir-se fàcilment com a nova resistència. El que també m’importa és que ja hem vist un cert rebuig de preus fora d’aquest nivell, que també és on trobem el 20-EMA. Recordeu que el 20-EMA sovint actua com a suport dinàmic o resistència. En aquest cas, sembla que podria tenir un nivell important de resistència. Per cert, només cal veure com el 20-EMA s’ha mantingut com a suport dinàmic durant les dues darreres setmanes. El que busquem ara és una inversió d’aquest rol, ja que divendres el preu ha fet un fort salt per sota d’aquesta mitjana mòbil.

Considerar els factors fonamentals que podrien afectar la lliura; l’assumpte del Brexit és, per descomptat, un tema important que hem de vigilar mentre intercanviem aquesta important moneda. Si els inversors tornen a espantar-se per alguna raó, podria funcionar al nostre favor si estem en una jugada curta a la lliura. L’altre factor, com he esmentat, és la versió de l’IPC que està prevista per a les 08:30 GMT d’avui. Vés amb compte aquí. Una impressió molt bona pot ser dolenta per a una posició curta. D’altra banda, si veiem una falta de la lectura prevista del 2,3%, la lliura podria llançar un nombre substancial de pips, sobretot si es tracta d’una gran falta.

Notes sobre altres instruments

 

Or: vés amb compte Pinbar!

Si esteu negociant or pel costat llarg, espero que vegeu els llums vermells parpellejant al gràfic diari. Hi ha un perillós canelobre que suggereix que aquest instrument podria corregir-se aviat. L’altra preocupació és la divergència baixista de l’indicador RSI que s’ha format els darrers dies. No estic dient que en aquest moment haureu de vendre or, però si sou alcor de l’or, heu de tenir precaució i gestionar el risc amb prudència. Mireu aquest gràfic diari:

Some Pound Action 3

Gràfic diari d’or

 

AUD / USD: empenta forta cap avall

L’AUD / USD és un parell que cal destacar. Ha reduït un moviment decent en els darrers dos dies. Ara, a la llum de les tranquil·les condicions comercials que hem trobat darrerament al mercat de divises, aquest parell podria proporcionar-nos algunes oportunitats de venda esplèndides avui i en els propers dies i setmanes. Només una paraula de precaució, però, no us afineu aquí, la parella està relativament sobrevenda en aquest moment. Pot ser millor esperar una retrocés per entrar a un millor preu. Aquí teniu un gràfic diari de la parella:

 Alguna acció lliura 4Gràfic diari AUD / USD

Podria estar equivocat i espero equivocar-me, però crec que avui i la resta d’aquesta setmana no oferiran una enorme volatilitat del mercat. Com ja sabreu, tenim una setmana curta per davant, ja que divendres és festiu a la majoria dels principals centres financers del món. Per descomptat, el dilluns també és festiu, cosa que fa que sigui un cap de setmana força llarg.

Molta sort amb la vostra operació!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me