6 dies de cada 7: els óssos serveixen asos al GBP / USD.

Avui els mercats no es mouen gaire, i les bones oportunitats comercials eren rares. El dòlar nord-americà es va enfortir enfront de la resta de divises importants i també contra la lliura esterlina. En els darrers set dies comercials, el GBP / USD només va imprimir un dia positiu. Els toros s’estan fumant aquí!

L’assumpte del Brexit torna a perseguir la lliura. Les perspectives d’un “Brexit suau” no semblen grans en aquest moment. El president francès François Hollande és ferm que el Regne Unit no pot tenir avantatges de pertànyer a la UE (Unió Europea) després de deixar-la. També va dir que Gran Bretanya es convertiria en un país aliè a la UE i que el Regne Unit ha pres una mala elecció en un mal moment. Això no és gens bo per a la lliura. Si el Regne Unit no conservava cap dels avantatges que tenia a la UE, l’economia britànica podria patir greument. Vegem uns quants gràfics i vegem com ha sofert la lliura en els darrers dos dies …

 

GBP / USD: la “gran” lliura britànica mossega la pols

6 dies de 7 1Gràfic diari GBP / USD

Tot i que el GBP / USD es negocia en un ampli rang durant diversos mesos, l’acció de preus que va precedir aquest rang va ser extremadament baixista. Mireu les grans espelmes vermelles a l’esquerra d’aquest gràfic. Això es denomina impuls o moviment impulsiu en termes comercials. Aquesta venda realment agressiva en direcció a la tendència imperant a llarg termini significa realment molt. Quina és la lliçó més important de negociació? La tendència és la teva amiga! Tenint en compte que el parell no ha pogut sortir d’aquest rang fins a la part superior, podem acostar-nos a aquest rang amb un biaix baixista perquè la tendència a llarg termini cau. Per descomptat, pot passar qualsevol cosa, però la probabilitat de més desavantatge sembla bona. De moment, sembla que aquest parell podria tornar a visitar fàcilment la part inferior d’aquesta àmplia gamma. M’agradaria veure una ruptura d’aquest fons també, tot i que s’ha format una forta capa de suport en aquesta regió. Aquí teniu un gràfic setmanal només per donar-vos una mica més de perspectiva:

6 dies de 7 2Gràfic setmanal GBP / USD

Aquí podem veure que el preu continua cotitzant per sota de la mitjana mòbil exponencial de 20 setmanes. Sembla que s’està produint una reducció de preus, cosa que afavoreix la ruptura del desavantatge. Per descomptat, això pot trigar setmanes o fins i tot mesos a jugar. D’altra banda, podríem veure un trencament per sota d’aquest rang inferior en les properes hores. Això és el que m’agrada del comerç de divises: mai no se sap què ens queda per endavant i quant de gran pot ser el següent moviment.

Tot i que el GBP / USD es veu realment alcista en aquest moment, és possible que el preu actual del mercat no sigui el millor lloc per quedar-se curt. Acabo de tornar d’unes vacances fantàstiques a la costa sud de Natal, aquí a Sud-àfrica. Allà on ens allotjàvem, podíem escoltar les ones tot el temps. Em va fer pensar en com l’acció del preu del mercat de divises és moltes vegades comparada amb les onades del mar. L’oceà no és pla i tampoc el mercat de les divises es mou en línia recta. Fins i tot amb una forta tendència, sempre trobareu impulsos i correccions, de la mateixa manera que les onades i les marees de l’oceà es mouen cap a aquí i cap enrere. El GBP / USD ha fet un fort allunyament del valor mitjà que indica la mitjana mòbil exponencial de 20 dies al gràfic diari. Aquí teniu de nou el gràfic diari:

6 dies de 7 3Gràfic diari GBP / USD

Els comerciants novells sovint s’emocionen quan un parell de divises es ven agressivament. No poden esperar cap retrocés i persegueixen el preu que sovint se situa en extrems lluny de la mitjana. De sobte, el mercat fa una correcció de la mitjana, que és molt natural, igual que l’acció de les ones del mar. Aquests comerciants queden atrapats perquè van entrar a un preu pobre i aviat es veuen obligats a sortir de les seves posicions.

El comerç no és fàcil i necessiteu una forta disciplina per executar fins i tot les estratègies de comerç de divises més rendibles. No hi ha espai per excitar-se, perseguir el preu i pràctiques comercials similars per a principiants.

Tanmateix, quan el preu retrocedeix a la mitjana mòbil exponencial de 20 dies, les vostres possibilitats d’aconseguir un gran comerç són molt millors. Al cap i a la fi, un surfista necessita un bon moment per treure el màxim partit d’una gran onada. Per descomptat, això és només una pauta general i no necessàriament heu de restringir-vos a prendre només entrades al 20-EMA. No obstant això, seria molt millor entrar en algun tipus de retrocés més proper a la mitjana que entrar ara mateix a aquest preu ampliat. De vegades, el preu no s’acosta a la mitjana mòbil exponencial de 20 dies durant diverses setmanes. En aquest cas, podem utilitzar períodes de temps més petits per cronometrar les nostres entrades, però probablement faríem servir objectius més petits i, per descomptat, aturar les pèrdues.

 

Or: tingueu cura dels toros!

6 dies de 7 4Gràfic diari d’or

Just abans de fer una anàlisi del preu de l’or, heu comprovat els nostres senyals forex darrerament? Estem ampliant activament la llista d’actius en què proporcionem senyals de negociació i endevinem què: ara estem tirant de l’or. Aquest producte bàsic volàtil és un instrument fantàstic per complementar la vostra cartera de negociació.

L’or ha cotitzat a través d’un important nivell de swing en els darrers dos dies. Això genera inquietuds sobre una nova caiguda del preu d’aquest preuat producte. Veieu la segona última espelma d’aquest gràfic? Sembla una bona espelma de rebuig alcista. Però, és realment tan bon desencadenant anar molt de temps? Bé, en realitat no ho és. En primer lloc, el nivell de swing trencat és un advertiment important. En segon lloc, la mida d’aquesta espelma de rebuig és una mica decebedora. El tercer problema s’observa al gràfic setmanal:

6 dies de 7 5Gràfic setmanal d’or

La imatge sembla baixista i els toros tenen dificultats per mantenir el cap. L’espelma que he marcat en aquest gràfic ja ha produït un seguiment baixista com podeu veure. Certament, hi podria haver un pas més a partir d’aquí, però un comerç llarg en aquest cas no és una bona aposta. Recordeu, si no esteu segur de la configuració del comerç, no l’intercanvieu. Sempre hi haurà altres grans oportunitats per aprofitar!

 

Notícies

No us oblideu de la decisió sobre el tipus d’interès del RBA (Reserve Bank of Australia) i de la declaració de tipus de dimarts a les 03:30 GMT. Aquest és un esdeveniment important que pot provocar una volatilitat substancial.

Que tingueu un bon dia als mercats!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me