2 coses que no hauríeu d’oblidar mai com a comerciant. Ien japonès i S&P 500 en focus

Sentiment de risc. Quin factor important en el món financer! Els poders de la por i la cobdícia xoquen cada dia als mercats. Quan es produeixen grans moviments i els diners surten per tot arreu, alguns instruments poden donar-nos pistes sobre si els participants del mercat tenen por o són llaminers.

Ja veieu, quan els inversors tenen gana de rendibilitats, no els agrada enganyar-se amb actius que no ofereixen bons rendiments. Com el ien japonès i el franc suís. Aquestes monedes no generen tipus d’interès elevats i es consideren actius de refugi segur. El mateix passa amb l’or, que és un instrument popular en temps d’incertesa política i econòmica. No oblidem el dòlar nord-americà, que també és considerat per molts un refugi segur, tot i que normalment no reacciona a l’aversió al risc amb la mateixa intensitat que el ien japonès, per exemple.  

Llavors, què compren els inversors quan aconsegueixen un rendiment? Bé, hi ha molts actius diferents que ofereixen millors rendiments que, per exemple, l’or o el ien japonès. Els inversors solen comprar accions quan busquen un rendiment més elevat de la seva inversió. Quan traslladen diners a accions, sovint vendran actius més segurs i de menor rendiment com el ien japonès per alliberar els fons necessaris amb els quals poden comprar aquestes accions. Altres actius de major rendiment inclouen parells de divises amb tipus d’interès elevats. En comprar-los contra monedes de baix rendiment, com ara el ien japonès, els inversors guanyen interessos per cada dia que mantenen la seva posició. Això s’anomena a portar comerç. Això ens porta al nostre primer instrument i lliçó d’avui. Vegem el USD / JPY:

 

USD / JPY: llest per avançar de nou?

2 coses que mai no hauries d’oblidar 1Gràfic diari USD / JPY


El USD / JPY ha estat tendència a la baixa des de fa força temps. Tanmateix, els óssos han de tenir en compte la liquidació actual del ien japonès. La potent espelma diària d’avui és una amenaça per a l’estructura baixista d’aquest parell de divises. Tot i que la parella segueix en una tendència baixista a curt termini, els 200 dies Mitjana mòbil suggereix que la parella es troba en un fitxer tendència alcista quan ens fixem en el panorama general.

De forma sana tendència a la baixa, no voleu veure el tipus d’espelma que hem vist avui, ni tampoc voleu veure un angle tan baix en la tendència. Una altra cosa a tenir en compte és si estem veient molt més espelmes vermelles que espelmes blaves. En una forta tendència a la baixa, la majoria de les espelmes seran de color vermell, cosa que indica que hi ha una venda forta i que els óssos tenen un control ferm. De moment, no veiem aquesta qualitat i cada cop tenim més espelmes alcistes. Els óssos han d’anar amb compte aquí.

El primer que no hem d’oblidar com a comerciants és que no ens podem permetre el luxe de casar-nos amb un cert biaix direccional en un mercat. Per descomptat, hem d’identificar la tendència i el comerç en la seva direcció. Però hauríem d’estar atents als canvis estructurals del mercat i desfer-nos del biaix tan aviat com hi hagi proves suficients que una tendència ha acabat. Els comerciants novells solen mantenir-se en la seva creença sobre un instrument financer fins que han perdut molts diners, en lloc d’adaptar-se a les condicions dinàmiques del mercat com un professional. Estic dient que s’ha acabat la tendència a la baixa en USD / JPY? No necessàriament; però vigileu de prop l’estructura d’aquesta tendència.

Aquí teniu un gràfic setmanal, només per donar-vos una mica més de perspectiva:

2 coses que mai no hauries d’oblidar 2Gràfic setmanal USD / JPY

Aquí podem veure clarament que la tendència a llarg termini augmenta i el preu es manté per sobre de la mitjana mòbil de 20 EMA i de 200 setmanes. La tendència baixista a curt termini que hem experimentat en les darreres setmanes és només una mera correcció de la tendència alcista més gran. A veure si aquest parell es mantindrà per sobre de la mitjana mòbil exponencial de 20 setmanes i augmentarà més en les properes setmanes.

 

S&P 500: continua la increïble tendència del toro

2 coses que mai no hauries d’oblidar

S&Gràfic diari P 500

Per tornar a tot el tema del sentiment, m’he adonat aquesta tarda que quan el ien japonès va començar a vendre agressivament cap a les 15:00 GMT, el S&El P 500 i altres índexs de renda variable van començar a augmentar força impulsivament. Això mostra com el sentiment de risc va influir en el flux monetari actual. També vam veure una venda al franc suís i a l’or, que, com he esmentat anteriorment, són actius de refugi segur. Així, els actius més segurs es van negociar per actius més arriscats i de major rendiment.

Sobre el S&P 500: la força i la persistència d’aquesta tendència són fenomenals. El segon que no hem d’oblidar mai és operar amb la tendència. La tendència és la teva amiga. Aquest és el principi més important en la negociació d’instruments financers. Podríeu haver comprat el S.&P 500 en qualsevol moment de les darreres dècades i avui hauríeu obtingut beneficis si us quedéssiu amb els vostres càrrecs. A més, les darreres setmanes també han ofert oportunitats comercials fantàstiques. Espero que vau utilitzar el meu consell de negociació el 31 de gener quan vaig escriure sobre la compra del S.&P 500. Aquí hi ha un enllaç a l’article: El dòlar nord-americà es negocia a la baixa, mentre que les accions es redueixen a la baixa. Això us hauria suposat un bonic benefici. Encara estic en la posició llarga que he esmentat en aquest article. La tendència dels bous és realment sana, de manera que no tinc pressa per obtenir cap dels meus beneficis en aquest moment. Per descomptat, el meu stop loss ha estat equilibrat. Definitivament, estaré a la recerca de més oportunitats de compra al S.&P en els propers dies. 

Això ens porta al final de l’anàlisi d’avui. Recordeu adaptar-vos a les condicions canviants del mercat i operar en la direcció de la tendència dominant. Hi ha molts diners per guanyar. Fem-ho!

Bona sort amb els vostres nois comercials!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me