Índex de dominància de Bitcoin 101: definició, importància i els seus indicadors

Ha passat una dècada des que un programador (o, possiblement, un grup de programadors) sota el pseudònim de Satoshi Nakamoto va publicar un llibre blanc que descrivia l’estructura tecnològica Bitcoin que durant l’última dècada ha donat pas a una nova era de tecnologia blockchain i monedes digitals descentralitzades. Però durant la major part d’aquest període, Bitcoin va ser l’única moneda que existia. Va ser després del naixement d’Ethereum, que va oferir una plataforma perquè altres projectes alliberessin les seves monedes i això va començar lentament a disminuir la contribució de Bitcoin que instava a la necessitat de l’índex de dominància de Bitcoin..

L’augment de l’Altcoin i l’origen de l’índex de dominància de Bitcoin

Durant el major nombre d’anys des del 2009, Bitcoin ha estat la criptomoneda més dominant i el seu nivell de dominància va ser de gairebé el 100%. Però amb la introducció d’Ethereum, molts projectes van aconseguir una plataforma per alliberar les seves monedes. Això va conduir al naixement d’una infinitat de monedes amb l’objectiu de resoldre diferents problemes existents que Bitcoin no va poder resoldre. L’augment d’aquests altcoins va començar lentament a desafiar el domini de Bitcoin i va provocar la formació de l’índex de dominància de Bitcoin.

Per definició, que està molt ben dit Jimmy Song (un educador, desenvolupador i empresari de Bitcoin que es descriu a si mateix) en el seu mitjà publicar,

L’índex de dominància de Bitcoin es va crear originalment per il·lustrar la importància que tenia Bitcoin, la primera moneda digital a escala, en l’economia criptogràfica general. L’índex representa una proporció entre la capitalització de mercat de Bitcoin i la resta de mercats de criptomonedes.


Usos i importància de l’índex de dominància de Bitcoin

Tot i que, fonamentalment, la ràtio només indica el domini de Bitcoin sobre altres monedes altes als mercats de criptografia, durant els darrers anys o des que la negociació ha augmentat, les operadores han utilitzat aquesta relació / índex per a diversos propòsits.

Alguns comerciants han trobat útil obtenir informació sobre el mercat i, més concretament, el sentiment dels comerciants si s’inclina cap al Bitcoin principal o cap a les altres monedes alternatives (altcoins). Considerant l’índex de dominància com un indicador de sentiment de mercat, alguns operadors han creat estratègies d’èxit per traslladar els seus diners d’altcoins a bitcoins i viceversa tenint en compte el que indica l’indicador de dominància..

Molts comerciants han tornat a tenir part de la seva estratègia d’avaluació, han utilitzat aquest índex per mesurar eficaçment la demanda de Bitcoin en relació amb la demanda d’altcoins que intenten obtenir el preu correcte de Bitcoin. Com que els mercats criptogràfics han justificat bastant que els preus dels criptos són una pura funció de la demanda i l’oferta, aquestes estratègies indicatives els han estat útils. És bastant senzill per a un comú mesurar que si el valor dels altcoins comença a caure i Bitcoin fa una feina molt millor mantenint el seu valor, és evident que els inversors compren Bitcoin.

Per a alguns comerciants, també podrien utilitzar l’índex per inferir l’aversió al risc del mercat. En alguns punts, Bitcoin ha funcionat com un actiu de refugi segur, servint com a fort dipòsit de valor durant les turbulències macroeconòmiques. En funcionar com l’or digital, Bitcoin ha atret molts inversors en aquests moments difícils.

Molts investigadors i analistes fonamentals també utilitzen l’índex de dominància per avaluar la quantitat d’innovació que s’està produint al mercat en general i, concretament, on s’està produint aquesta innovació. Per explicar-ho amb un exemple, a finals del 2016 i principis del 2017, la dominància del mercat de Bitcoin va caure fins al mínim històric. Això es deu al fet que Ethereum, amb el que aleshores era un Blockchain intel·ligent primer en el seu tipus amb fàbriques de fabricació de fitxes, s’estava convertint en moda. En aquest període, és molt evident veure que hi havia un alt nivell d’innovació; específicament, procedents d’Ethereum:

percentatge del total de dominació de la capitalització de mercatFont: Revista Altcoin

Crítica a l’índex de dominància

Tot i que hi ha hagut molts comerciants i consumidors satisfets amb l’índex Bitcoin, hi ha hagut un altre grup de persones que no estan realment a favor de l’índex. Una de les principals crítiques a l’índex de dominància de Bitcoin és que els participants del mercat podrien reduir fàcilment aquesta mesura en particular creant les seves pròpies monedes i també mantenint llançaments aeris, que és quan els membres de la comunitat de criptomonedes i blockchain reben unitats de moneda digitals gratuïtes.

Una altra raó per la qual la gent creu que l’índex de dominància no és un veritable indicador és que creuen que s’han manipulat molts límit de mercat d’altcoins. Segons Jimmy Song Ripple, aquí hi ha el millor exemple. Afirma clarament al seu bloc que Ripple – XRP és la moneda on totes les monedes han creat un primer pla i només les han llançat al públic una mica a la vegada. Afegeix que hi ha un gran nombre de Ripples que es mantenen de manera que el flotador real (és a dir, la quantitat disponible per al comerç del públic) sigui relativament petit. Moltes monedes pre-minades fan exactament el mateix per manipular no només el preu, sinó les seves tapes de mercat. En realitat, només una petita porció de les monedes es negocia mentre una gran reserva es troba al costat propietat dels seus creadors per mantenir la capitalització de mercat de les monedes alta. Amb una gran quantitat d’XRP en mans de pocs, definitivament es pot produir una manipulació de la capitalització del mercat.

Potser també t’agrada: Anàlisi projectada de Ripple de 2019 i 2020

A més, per afegir al punt de manipulació de la capitalització de mercat, moltes de les monedes altes tenen una liquiditat molt baixa i, de fet, no tenen tants diners invertits en elles, tot i la gran capitalització de mercat. Aquests altcoins no estan prenent res de Bitcoin tant com s’estan bombant.

Un altre punt que fa creure a la gent que l’índex de dominància és menys dependent, ja que moltes d’aquestes monedes altes són realment subcoines d’Ethereum i gran part de la capitalització del mercat es pot comptabilitzar doble tret que estigui segregada en altres monedes MainNet.

Conclusió

Amb tots els punts presentats des dels punts de vista, l’índex de dominància de Bitcoin continua sent una mètrica molt crua i malauradament molt fàcil de manipular. Tot i que dóna una mica d’indicacions sobre com es comporta Bitcoin en comparació amb altres monedes altes, definitivament necessita més temps i rigor per convertir-se en una eina fidel dels comerciants..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me