Futur d’Ethereum: està mort o pujarà?

No fa molt que Ethereum va ser batejat com el projecte que anava a canviar el món de centralitzat a descentralitzat. Tot i que Bitcoin i la seva cadena de blocs van establir les bases de la descentralització, Ethereum va donar la visió de ser una cadena de blocs flexible i dinàmica que pogués resoldre problemes del món real..

Ethereum va introduir al món els contractes intel·ligents i es va convertir en la plataforma més gran per llançar projectes i la creació de Dapp per crear un món d’altcoins. Hi havia tot tipus de prediccions sobre com Ethereum prendria el control de Bitcoin i la batalla per convertir-se en la primera moneda. Però després va arribar el 2018 i Ethereum estava buscant problemes i el desafiament de Bitcoin era la notícia del passat. En aquest moment, Ethereum encara està en situació de deteriorament pel que fa al seu present i futur. Hi ha diverses maneres en què es pot moure Ethereum i l’article intentarà explorar el mateix.

Per entendre cap a on pot dirigir-se Ethereum com a tecnologia o com a inversió, s’haurà de submergir profundament en la història de la segona moneda més famosa..

Què és Ethereum

Ethereum és un servei públic de codi obert que utilitza blockchain com a tecnologia base per facilitar els contractes intel·ligents i el comerç de criptomonedes amb seguretat sense un tercer. Hi ha dos comptes disponibles a través d’Ethereum: comptes de propietat externa (controlats per claus privades influïdes per usuaris humans) i comptes de contracte. La moneda Ethereum es coneix com el mitjà d’intercanvi i permet als desenvolupadors desplegar tot tipus d’aplicacions descentralitzades.


A causa del seu atribut d’allotjar altres projectes i Dapp, molta gent considera Ethereum com una plataforma, però ofereix moltes més coses, com ara contractes intel·ligents, Ethereum Virtual Machine (EVM) i la seva moneda real, Ether, per a contractes d’igual a igual.

També us pot agradar: Ethereum Battles EOS per al futur de Dapps i Smart Supremacy Contract

Història d’Ethereum

La idea d’Ethereum va ser introduïda per primera vegada per Vitalik Buterin a finals del 2013 com a resultat de la seva experiència a la comunitat Bitcoin. Poc després, Vitalik va publicar el llibre blanc Ethereum, on descriu detalladament el disseny tècnic per al protocol Ethereum i l’arquitectura de contractes intel·ligents.

Aleshores, el gener de 2014, Ethereum va ser anunciat formalment per Vitalik a la conferència nord-americana de Bitcoin a Miami, EUA. Al mateix temps, Vitalik també va començar a treballar amb el Dr. Gavin Wood i junts van cofundar Ethereum.

L’abril de 2014, el doctor Gavin va publicar l’Ethereum Yellow Paper que servia com a especificació tècnica per a la màquina virtual Ethereum (EVM). En resum, l’EVM se centra a proporcionar seguretat i eliminar codi no fiable per evitar atacs de denegació de servei d’ordinadors de tot el món..

La complexitat jurídica de recaptar fons mitjançant una prevenda va portar a la creació de la Fundació Ethereum (Stiftung Ethereum) el juny del 2014 a Zug, Suïssa. Ethereum va llançar la prevenda de monedes d’èter, el mitjà d’intercanvi de la xarxa d’Ethereum, durant 42 dies entre juliol i agost del 2014 i va recaptar fons de 18,4 milions de dòlars a canvi de 60.102.216 èter.

Amb els diners recaptats, l’empresa coneguda com a Fundació Ethereum podria amortitzar els deutes legals, els mesos d’esforç en desenvolupament i les finances del desenvolupament continu d’Ethereum.

El desenvolupament d’Ethereum

Després de la prevenda amb èxit de la fitxa i la posterior subhasta de capital, una segona organització responsable del desenvolupament anomenada ETH DEV va començar la seva feina sota contracte de la Fundació Ethereum. L’interès dels desenvolupadors per Ethereum va créixer constantment al llarg del 2014 i l’equip ETH DEV va lliurar una sèrie de versions de prova de concepte (PoC) per a la comunitat de desenvolupament per avaluar-les. Hi va haver actualitzacions constants i publicacions freqüents de l’equip ETH DEV que van mantenir informades a la comunitat sobre el blog d’Ethereum i també van mantenir l’impuls a Ethereum..

A l’abril de 2015, l’equip també va anunciar el programa de subvencions DEV, que proporcionava finançament per a suggeriments i contribucions dels desenvolupadors, tant per a la plataforma Ethereum com per als projectes basats en Ethereum. Tot i que ja hi havia centenars de desenvolupadors que aportaven el seu temps i pensaments a projectes Ethereum i projectes de codi obert, aquest programa va servir per recompensar i donar suport a aquests desenvolupadors per les seves contribucions. El programa de subvencions DEV continua funcionant avui i el finançament del programa es va renovar recentment el gener de 2016.

Al damunt d’això, la xarxa Ethereum Frontier es va llançar el 30 de juliol de 2015. Això va permetre als desenvolupadors començar a escriure contractes intel·ligents i aplicacions descentralitzades a la xarxa Ethereum en directe. Els miners van començar a unir-se a la xarxa Ethereum per ajudar a protegir la cadena de blocs Ethereum i guanyar èter de la mineria. Tot i que la versió Frontier va ser pensada per a l’ús dels desenvolupadors com a versió beta, va resultar ser més capaç i fiable del que ningú esperava.

Llegiu també: Ethereum Cloud Mining: Com guiar & Millors proveïdors de serveis / llocs web

Des dels seus inicis a l’agost del 2015 fins al gener del 2017, Ethereum era en gran part un treball en curs i va patir diversos errors que van impedir que les empreses volguessin construir la seva nova infraestructura de contractes intel·ligents. Aquesta mateixa infraestructura inestable va ser la responsable del rendiment de la moneda el 2017. No obstant això, durant tot el 2016, el preu d’Ethereum va oscil·lar entre 1 i 7 dòlars, tot i que va arribar als 11 dòlars abans que es produís l’infame hack DAO..

Tot i que l’entrada el 2017 va ser per motius vacil·lants, el 2017 va ser l’any que va canviar per sempre la fortuna d’Ethereum. Ethereum va llançar contractes intel·ligents per a la prova. Això va permetre a les empreses inicials obtenir fitxes derivades amb un valor relatiu a Ether, en el que ara es coneix com a ICO o oferta inicial de monedes. I amb Ethereum estabilitzant-se, i cada vegada més projectes en curs cap a ICO, el 2017 es va convertir en l ‘”Any de l’ICO” i va veure el llançament de tokens populars construïts a Ethereum com Golem, OmiseGO, Augur, TenX, Status, Monaco, Decentraland i centenars d’altres que experimenten un enorme creixement.

Ethereum i els seus problemes del 2018

El 2018 va demostrar ser tot un contrari per a Ethereum en comparació amb el 2017, ja que la cadena de blocs d’Ethereum va començar a afrontar problemes. La cadena de blocs de contractes intel·ligents que es va anunciar com el futur de la tecnologia i l’anomenada versió 2.0 de la tecnologia del llibre major distribuït aviat van començar a perdre la seva pista. El 2018 va descobrir alguns problemes crítics per a Ethereum que podrien fer o trencar el seu futur. Els problemes que es van presentar van incloure-

  1. L’ICO i Dapp’s es van convertir en ximpleries: Amb una plataforma instal·lada, Ethereum aviat es va convertir en una plataforma que podia donar suport a moltes aplicacions diferents, per a aplicacions descentralitzades (dApps). Gràcies a aquesta cadena de blocs oberta i accessible, molts desenvolupadors van saltar a bord i van començar a utilitzar ICO per finançar els seus esforços, oferint els seus tokens ERC-20 natius a tots els que arribaven per recaptar fons per completar els seus projectes de blockchain. Amb tantes aplicacions i projectes, Ethereum va sentir tota la força d’una càrrega massiva de transaccions i va fracassar desgraciat en fer front a la sobrecàrrega. La xarxa Ethereum només pot processar al voltant de 15 transaccions per segon i Cryptokitties va deixar clar que calia una solució d’escala o una actualització perquè Ethereum donés el següent pas.
  2. No es pot actualitzar ràpidament: Ethereum durant tot el 2018 es va enfrontar a problemes d’escala. Hi va haver suggeriments que les actualitzacions d’Ethereum serien una solució per a problemes d’escala. Això incloïa sharding, canals estatals i plasma, però també hi ha actualitzacions importants com Constantinoble i Casper. Ethereum només podia actualitzar-se a Constantinoble després de moltes molèsties i encara sense cap solució concreta.
  3. Competència creixent: Molts dels projectes que hi havia a Ethereum es van independitzar i van començar a plantejar un concurs a Ethereum, eliminant molts Dapp i projectes d’Ethereum. Plataformes com Tron i EOS eren menys congestionades i presenten velocitats impecables que milloren l’experiència de Dapp.

Què hi ha davant Ethereum?

Ethereum ha vist la seva part d’èxits i fracassos en només dos anys. Tot i que el 2017 va assolir els màxims, el 2018 va arribar a terra. Això va fer que s’especulessin molt cap a on es dirigia Ethereum. Molta gent l’anomenava bombolla, hi havia un altre grup de persones que l’anomenaven un gegant adormit. Aquí teniu la llista de coses que poden sortir bé o malament per Ethereum.

Si les coses es tornen positives per a Ethereum | Pujarà Ethereum?

1. Ethereum a Coined Coin i ICO’s: Ethereum encara té al voltant de 5.000 projectes que van recaptar diners a través d’ICOs que encara estan en funcionament i aquests projectes s’estan avançant cap al compliment de la regulació governamental creant empreses més transparents, verificables i que compleixin la llei. A mesura que les regulacions al voltant de les ICO es fan més clares a tot el món, aquest projecte pot començar a acceptar més inversions amb Ethereum tal com podria haver-hi portes d’inundació per a més ICO.

2. Si Ethereum s’actualitza ràpidament i el 2.0 canvia el joc: Tot i que Ethereum s’enfronta a problemes d’escalabilitat, té una planta per combatre-la. Al carreró hi ha actualitzacions que esperen Ethereum al carreró i les que Ethereum és capaç d’adoptar sharding, canals estatals i Plasma juntament amb Casper, Ethereum serà una cadena de blocs molt més forta i recuperarà la seva glòria. El fundador d’Ethereum, Vitalik Buterin, se centra en Ethereum 2.0 i es refereix a això com “una combinació d’un munt de funcions diferents que hem estat investigant, parlant i construint activament durant diversos anys i que finalment s’uneixen a aquest conjunt coherent. ” Aquestes paraules val la pena considerar-les, encara més, ja que Ethereum té un avantatge fonamental en els contractes intel·ligents.

3. Ethereum 2.0 podria reactivar Ethereum Mining: Com a part de l’actualització 2.0, Vitalik Buterin i el seu equip van decidir construir una cadena de blocs completament nova per a la xarxa Ethereum, que funcioni únicament mitjançant un sistema de prova de participació (PoS). En termes de mineria, això va ser significatiu ja que El sistema de prova d’estaca no requereix GPU d’avantguarda, piles de plataformes mineres o xarxes elèctriques pesades. PoS només requereix que les persones “apostin” les seves monedes i la quantitat mínima de participació és de 32 èters, reduint el cost energètic un 99%. Si l’equip pot posar ETH 2.0 en línia amb èxit, el nou codi podria completar transaccions utilitzant només l’1 per cent de l’energia consumida avui en dia.

Si les coses es tornen negatives per a Ethereum | Ethereum està mort?

1. Ethereum no pot escalar globalment: Si Ethereum no actualitza, no podrà escalar en la implementació actual. Això ha fet que molta gent cregui que Ethereum fracassarà, tard o d’hora. Actualment, la cadena de blocs d’Ethereum només permet 15 transaccions per segon. Visa admet fins a 45.000. Aquest problema d’escalabilitat és una barrera important per a l’adopció generalitzada. Ha fet que molts experts creguin que Ethereum s’estava morint i les seves prediccions de preus Ethereum eren gairebé nul·les.

2. Les competicions paralitzaran Ethereum: Des que Ethereum va explotar al mercat, molts projectes, fins i tot mentre residien a la cadena de blocs d’Ethereum, van crear exactament els mateixos projectes i van prometre millores extraordinàries quan Ethereum fracassa. L’èxit d’aquestes empreses podria ser un dels principals motius pels quals Ethereum fracassarà i acabarà sent una inversió terrible. Qualsevol predicció elevada de preus d’Ethereum no servirà de res si aquests Ethereum Killers tenen èxit. Aquests projectes inclouen TRON i EOS per ara, però la llista de futurs projectes no té fi. Això inclou Ethereum Classic, Straits, Waves, Lisk, Cosmos (ATOM) i Cardano (ADA) que creixen a gran velocitat.

3. La mineria d’Ethereum morirà: Si Ethereum no s’actualitza, Mining of Ethereum augmentarà. El POW actual significarà que la gent de tot el món asseguraria la cadena de blocs d’Ethereum mitjançant les seves plataformes mineres alimentades per GPU per processar transaccions. Això serà impossible en els propers anys, ja que aquest procés de mineria consumeix més electricitat que molts països.

Basat en un informe publicat per l’Agència Internacional de l’Energia, si Ethereum fos un país, seria més alt que Mongòlia en termes de consum d’energia. Això significa que el govern aviat arribarà a reprimir aquests miners.

Conclusió

És fàcil cancel·lar Ethereum i preveure la desaparició després d’un any dur, i hi ha hagut moltes coses que han desvirtuat el potencial de la ‘World Computer’, però Ethereum continua sent un gran projecte per cancel·lar-la. Ethereum ha vist els seus problemes i vol solucionar-los en els propers anys. Pot ser que no signifiqui un descens massiu el 2019, sinó potser l’inici d’un creixement robust i necessari. El seu únic moment dirà.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me