Bitcoin Arbitrage 101: oportunitats i com arbitrar Bitcoin

El comerç criptogràfic es converteix lentament en un joc sorprenent per als comerciants, ja que les estratègies que ara només s’implementaven en mercats sofisticats estan disponibles als mercats criptogràfics. De fet, en alguns casos, és molt millor apostar per jugar aquestes estratègies en cryptos que en cap altre lloc. Un d’aquests llançaments de daus és Arbitrage, que lentament s’està convertint en la millor estratègia perquè els comerciants de criptografia obtinguin beneficis.

Per definir, L’arbitratge és la compra i venda simultània i sincronitzada d’un actiu per obtenir beneficis d’una disparitat de preu en dos mercats diferents.

És una estratègia que el comerciant implementa per obtenir beneficis explotant la diferència en el preu exactament del mateix instrument o actiu en diferents mercats.. L’estratègia va néixer i continua existint a causa de les ineficiències dels mercats i no hauria existit si els mercats fossin perfectes.

Explicació: què és l’arbitratge de Bitcoin


L’arbitratge té lloc quan un comerciant compra un valor d’un mercat de manera idèntica i el ven en un altre mercat per un preu més alt, obtenint així un benefici a causa de la imparietat dels mercats. Arbitrage intenta trobar llacunes en els preus de mercat i proporciona beneficis abans que s’ompli o es recuperi el diferencial de preus. L’arbitratge també intenta proporcionar als mercats un mecanisme de prova completa que garanteixi que el preu no s’aparti molt del valor nominal durant un període de temps significatiu.

En mercats madurs com els de renda variable, la superioritat tecnològica dels sistemes gairebé ha reduït la possibilitat d’obtenir una oportunitat d’arbitratge. Avui, els intercanvis han desplegat sistemes informàtics especialitzats que monitoritzen i detecten la diferenciació de preus, de manera que cap comerciant pot guanyar diners amb les ineficiències del mercat a causa d’un avantatge indegut..

Els arbitratges són de diversos tipus i continuen succeint en la mesura que tots els mercats que venen la mateixa moneda (diguem Bitcoin), actius o valors cotitzen el mateix preu. Un comerciant continuaria comprant i venent el mateix actiu en mercats diferents tant com desitgi i tant com pugui obtenir beneficis.

Llegiu també: Predicció de preus de Bitcoin (BTC) 2019/2020/2025: el futur ja és aquí

Exemple: arbitratge simple de Bitcoin

Per entendre l’arbitratge de Bitcoin amb un exemple senzill, vegem el següent escenari.

 • Considerem que Bitcoin cotitza a 10000 dòlars al mateix temps a la borsa A, al mateix moment; cotitza a 10.200 dòlars a Exchange B.
 • Perquè es produeixi un arbitratge amb èxit, un comerciant comprarà bitcoins a Exchange A i el vendrà immediatament a Exchange B, obtenint un benefici de 200 dòlars per bitcoí.
 • Un comerciant, que és un autèntic arbitratge, continuarà explotant aquesta diferència de mercat fins que alguns especialistes en borsa o forces del mercat ajustin els preus entre les dues borses per acabar amb l’oportunitat.

Exemple: arbitratge triangular

L’arbitratge triangular es considera lleugerament complex perquè hi ha tres parells de negociació d’actius diferents en què un comerciant compra i ven els seus actius per aprofitar la diferència de preu. El que és crucial aquí és la rapidesa amb què es produeix la transacció, que és gairebé instantània als tres mercats abans que les forces del mercat aportin la paritat dels preus als tres mercats.

Intercanvi 1: XRP / USDT = 0,894

Intercanvi 2: XRP / lliura britànica = 1,276

Canvi 3: USDT / lliura britànica = 1,432

Ara el que passa aquí és tenir-ho en compte

 • El comerciant té XRP per valor de 2 milions, convertiria els 2 milions de XRP a USDT a la taxa de 0,894, donant al comerciant 1.788.000 USDT.
 • A continuació, passa al segon parell, on realitzaria els 1.788.000 USDT per convertir-los en GBP o en lliures britàniques a raó de 1.276, donant al comerciant GBP o lliura britànica 1.401.254.
 • A continuació, es trasllada al tercer parell per completar el seu triangle on el comerciant agafa el GBP o les lliures britàniques del segon comerç i les torna a transaccionar a USDT a les taxes de 1,432, donant al comerciant USDT 2.006.596.
 • Amb aquesta sèrie d’oficis, el benefici total de l’arbitratge sense risc del comerciant seria de 6.596 dòlars.

Potser també t’agrada: Llista de 5 monedes Crypto Airdrop + Guia pas a pas per aconseguir-les

Per què sorgeixen les oportunitats d’arbitratge criptogràfic?

Qualsevol persona que hagi vist el comerç criptogràfic sap que hi ha una gran varietat d’intercanvis a tot el món que comercialitzen gairebé les mateixes monedes, almenys les principals. Digueu, per exemple, en aquest punt (mentre premeu) que els preus cotitzats per a Bitcoin al voltant dels intercanvis són:

arbitratge bitcoin

També els preus de les principals borses que van ser els següents:

 • Kraken: 9.618,80 dòlars
 • Coinbase Pro: 9.617,00 dòlars
 • Bessons: 9.621,78 dòlars
 • Bitfinex: 9.637,48 dòlars
 • Bitstamp: 9.610,32 dòlars

Per què passa això? Algunes de les raons que en podrien ser responsables són:

 • Liquiditat: Bitcoin ha anotat grans volums en intercanvis criptogràfics destacats des que ha augmentat l’interès pel comerç criptogràfic, com Binance, Kraken, Coinbase Pro, etc., però s’ha mantingut molt més baix en diversos intercanvis més petits. Aquestes diferències en l’oferta entre les borses afecten el preu de Bitcoin.
 • No hi ha cap manera comuna de trobar Bitcoin de valor raonable: Tot i que hi ha hagut moltes teories sobre com es valora el bitcoin, no hi ha hagut cap fórmula centralitzada comuna que ho pugui fer. Per això, ningú no sap el preu just i les operacions es realitzen en funció del que el comerciant consideri que podria ser el preu just. Per tant, totes les operacions en intercanvis es produeixen pel pur sentit del judici i el seu descobriment de preus es basa en el que senten el comprador i el venedor al respecte..
 • Problemes d’infraestructura: Aquest problema es deu a la nascència de la indústria que impedeix als compradors comprar ràpidament criptos a través de múltiples intercanvis alhora; per tant, persisteixen les diferències de preus. Segurament això s’apagarà un cop augmenti la tecnologia dels intercanvis criptogràfics, però encara queda molt de temps.

Barreres a l’arbitratge

Tot i que l’arbitratge sembla fabulós i és una oportunitat de guanyar diners apassionant, els comerciants s’han d’adonar que hi ha certes barreres clau que obstrueixen les oportunitats d’arbitratge..

 • Temps de verificació: Una vegada més, a causa de l’estructura de les criptomonedes i de la forma en què es produeix la negociació, pot trigar una mica en verificar les transaccions (entre dos intercanvis) i, a causa de la volatilitat dels mercats, hi ha possibilitats que, durant aquest temps, el preu de Bitcoin pot canviar.
 • Verificacions normatives: Molts intercanvis a causa de pressions reguladores i motius de seguretat fan que els comerciants passin una quantitat considerable de passos de verificació. Aquests passos augmenten encara més quan hi ha una quantitat més gran de monedes que necessiten entrar i sortir del canvi.
 • Tarifes: Si repasseu els exemples anteriors, un component important que falta aquí és el de les comissions de canvi que menjaran els vostres beneficis. Això inclou les taxes de dipòsit de Fiat, les taxes de retirada de Fiat, les comissions de dipòsit de bitcoins, les comissions de retirada de bitcoins i les comissions de transacció.
 • Liquiditat: L’arbitratge només seria bo i rendible si els volums són prou elevats en ambdues borses, ja que l’arbitratge es fa amb grans volums de criptos i les transaccions han de passar.
 • Reputació d’intercanvi: Una gran precaució que un comerciant ha de tenir en compte és quina operació a la borsa és la reputació de la borsa. La diferència de preu en el canvi també es pot deure a problemes tècnics. Un exemple sorprenent per a això són els intercanvis que s’han piratejat i on el preu de Bitcoin de sobte baixa extremadament baix perquè els comerciants no confien en l’intercanvi i sovint és l’escenari que no hi ha compradors ni compradors..

L’arbitratge és legal?

L’arbitratge és completament legal i es practica a tot el món i a través d’actius i productes bàsics on hi ha una diferència de preu entre dues borses o mercats..

Conclusió

En general, l’arbitratge de Bitcoin és una oportunitat increïble per als comerciants de generar uns bons ingressos, però, com a precaució, comporta enormes riscos. L’acció d’arbitrar Bitcoin no és tan senzill com pot semblar a primera vista, tot i que l’arbitratge és en realitat un procés molt més positiu que l’especulació i el comerç de marges, que sovint s’anomena manipulació de preus..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me