Token2049: entrevista amb Loi Luu, fundador de Kyber

Loi Luu, fundador de Xarxa Kyber parla de com va iniciar el DEX (intercanvi descentralitzat) i de com és diferent dels DEX existents al mercat a la nostra entrevista a Token2049. Amb Binance i NEO anunciant el seu DEX, Loi també comparteix el valor bàsic de Kyber Network al vídeo següent. Mireu-lo per obtenir més informació.

 

Som aquí amb Loi Luu, fundador de Kyber i som a Token2049.

Voleu explicar-nos un fet divertit sobre vosaltres mateixos??

Així que acabo de doctorar-me fa tres mesos. El cas és que vaig començar Kyber abans d’acabar-lo. Quan l’escola se’n va assabentar, es van adonar que ja no tenia temps per fer el doctorat, de manera que em van empènyer a l’escola i em van demanar que em gradués abans d’hora..


Per tant, la moral de la història és que si voleu acabar un doctorat abans d’hora, haureu de fer un ICO. &# 128578;

Podeu començar donant-nos una informació sobre vosaltres mateixos?

Em vaig traslladar a Singapur fa uns cinc anys. Estava fent recerca amb criptografia aplicada: xifratge, desxifratge i coses per l’estil. A principis del 2014, vaig saber sobre Bitcoin i Blockchain. Tothom en parlava a causa de la caiguda del preu. Així que em va cridar l’atenció, m’hi vaig interessar i hi vaig investigar una mica més. Vaig trobar que hi havia moltes oportunitats en matèria de recerca. Escrivim un parell de treballs de recerca sobre BTC i blockchain.

I el 2015 vaig conèixer l’ETH a través del seu llibre blanc i em vaig interessar immediatament pel seu potencial. Així que m’hi vaig plantejar des d’un punt de vista acadèmic. Així doncs, vam fer més investigacions: les vam enviar a Vitalik per obtenir els seus comentaris i va tenir l’amabilitat de respondre i donar-nos una resposta llarga i detallada. Així que vam parlar des de llavors i vam continuar intercanviant idees.

I quan vam començar Kyber, vaig preguntar-li si seria feliç de ser el nostre assessor i va acceptar.

Així que, òbviament, ara la gent veu l’avantatge d’un DEX (Intercanvi descentralitzat), però vau ser un dels primers a sortir-ne. Llavors, què us va portar la idea de fer un DEX?

Estàvem treballant en alguns altres projectes abans de Kyber Network. Un d’ells és un Smart Contract Analyzer que serveix als desenvolupadors. L’altre és un Smart Pool. Després d’aquests projectes, vam veure el públic objectiu que teníem: era força petit i petit. No hi ha molts desenvolupadors que realment utilitzin la nostra eina. Als miners no els importa que la piscina intel·ligent estigui centralitzada o no. Per tant, vam decidir treballar en alguna cosa més impactant que pugui beneficiar a milions d’usuaris.

Així doncs, en aquest ecosistema descentralitzat: encara hi ha un component important que encara està centralitzat, que està en intercanvis, de manera que hem intentat descentralitzar-lo.

Podeu parlar una mica sobre què és fer màrqueting o què és un proveïdor de liquiditat?

Volíem que Kyber fos realment útil per als usuaris principals, fins i tot aquells que no entenen una clau privada, etc. Per tant, la usabilitat és el nostre focus principal.

Si ens fixem en altres DEX, la liquiditat és un problema important perquè l’adopció és baixa. Fins i tot quan voleu negociar és difícil trobar l’altra contrapartida que vulgui negociar amb vosaltres.

I per què és baixa la liquiditat d’aquests DEX??

Crec que és perquè la interfície d’usuari no és prou bona. Els usuaris no estan familiaritzats amb els intercanvis descentralitzats, sinó amb Binance o Bittrex. Per això, volíem facilitar-ne l’ús a l’usuari. Per tant, no ens centrem en l’aspecte descentralitzat. Ens centrem més en l’aspecte d’usabilitat.

Per això, incorporem a tots els creadors de mercats de la nostra plataforma. Per tant, aquests creadors de mercats són les persones que operaran directament amb els usuaris. La xarxa Kyber és una plataforma que connecta tots els creadors del mercat amb els usuaris finals.

Llavors, la diferència entre vosaltres i altres DEX existents és que esteu en contacte amb aquests creadors de mercat? Per tant, vull comprar o vendre una moneda en particular, hi ha algú que prengui l’altra cara del comerç? I he vist que un dels creadors de mercats es diu Prycto? Podeu explicar què està atraient un creador de mercats a entrar a la plataforma?

Com qualsevol altre fabricant de mercats: obtenen molts beneficis amb la diferència comercial, així que digueu que us venc alguna cosa per 1,1 dòlars i us la compro a altres usuaris a 0,99 cèntims, la diferència entre els preus de compra i venda és la meva beneficis. Així doncs, portem molts usuaris a la nostra plataforma. I aquests fabricants de mercats només han de centrar-se en alimentar els preus i mantenir la seva reserva.

I si volia comprar, per exemple, Kyber Network i, òbviament, puc fer-ho amb el vostre DEX, l’avantatge que l’altre DEX és que hi ha un fabricant de mercat, de manera que hi ha un preu per a mi. Com es compara el preu amb altres intercanvis centralitzats? És el mateix, és diferent?

Per tant, el preu de la nostra borsa és una mica pitjor que el que veuen als bescanvis centralitzats. Però una cosa que els usuaris han de tenir en compte és el preu que veuen als intercanvis centralitzats, no és el preu final que veuen perquè encara han de pagar taxes ocultes. I després del comerç, si volen retirar-se d’allà, també hi ha taxes de retirada. Mentre que a Kyber, el que veuen és el que obtenen. Per tant, en realitat, el nostre preu sol ser millor que en els intercanvis centralitzats

Ara, òbviament, vau ser un dels líders del mercat a l’espai d’intercanvi descentralitzat. Ara, teniu alguns grans noms com Binance i Neo que anuncien el seu DEX. Creieu que hi ha un reconeixement a la indústria que és aquí on es mou la direcció d’intercanvi? I com afecta això a Kyber?

És bo perquè ajuda a informar els usuaris sobre els intercanvis descentralitzats i els avantatges d’utilitzar-los per operar i convertir les seves monedes.

A poc a poc ens anem adonant dels reptes perquè, quan Binance diu que farà alguna cosa, ho farà. Ja van demostrar que poden construir el millor Xchange d’aquí a uns mesos. Però ja tenim un avançament, de manera que ens centrem en altres funcions. Part del producte bàsic de Kyber són les funcions de pagament, ja que ho fem tot en cadena. Per tant, podem funcionar com Visa o Mastercard per a la resta d’aplicacions de la cadena de blocs ETH. Per tant, si sou comerciant i només voleu acceptar ETH i el vostre client té OMiseGo: com us paguen? És realment incòmode per a ells. Tanmateix, amb Kyber, ens poden enviar la seva OMiseGo directament i la convertim immediatament a ETH i us desviarem el pagament. I això passarà en una sola transacció.

Avançant una mica cap a la regulació: ara hi ha hagut moltes notícies sobre la regulació a l’espai. Tradicionalment al mercat de renda variable, els intercanvis es regulen. Creieu que hi haurà un pas en aquesta direcció i sobretot per a Centralized: com ho faran??

La regulació és bona i necessària per protegir les persones i eliminar els estafadors d’aquest ecosistema. Però a Singapur hem de parlar amb els nostres reguladors amb freqüència per orientar-los sobre com regular en aquest espai. Necessitem que el guien d’una manera que la gent encara tingui prou espai per innovar i construir coses noves. Crec que la regulació arribarà a tot arreu, Singapur hi està treballant, el Japó ja la té.

Mentre treballem estretament amb ells, no crec que hi hagi cap problema.

Podeu parlar una mica sobre el volum de negociació a Kyber i teniu un objectiu fixat: mitjà i llarg termini??

És realment difícil quantificar el volum exacte dels intercanvis centralitzats. Recentment es va informar que en alguns intercanvis importants, el 95% del volum és fals. Però amb DEX’s, tot és tan transparent, ho podeu veure a la cadena de blocs. Per tant, per a nosaltres, el volum actual és de 100.000 a 150.000 dòlars diaris. És força petit però acabem de llançar. I estem treballant més a l’hora d’educar els usuaris perquè realment vegin l’avantatge d’utilitzar un DEX.

I per a la pregunta final, què us fa més il·lusió aquest any per Kyber?

Mainnet: admet altres criptomonedes com BTC, ZCash i Litecoin. Per tant, ja treballem amb ICON, WanChain i probablement en el futur també treballarem amb Cosmos. Així, podem implementar una versió diferent de Kyber en aquestes cadenes de blocs, de manera que els usuaris només poden intercanviar entre diferents monedes. També volem treballar amb més carteres i més plataformes que acceptin pagaments Crypto per poder accedir directament als usuaris.

Gràcies pel teu temps!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me