El mercat de les criptomonedes necessita un canvi radical de paradigma per sobreviure – Norbert Goffa, el gerent executiu d’ILCoin

Norbert Goffa parla detalladament sobre l’evolució de la indústria de les criptomonedes i blockchain i comparteix la seva opinió sobre com tenir èxit en el nou entorn.

ILCoin és una criptomoneda que existeix des del 2015, però, la bifurcació dura que va passar a principis de 2019 va demostrar ser transformadora per al projecte. L’equip de desenvolupadors d’ILCoin ha reelaborat completament l’estructura de la cadena de blocs existent i ha reescrit el codi, cosa que va donar lloc al desenvolupament d’un protocol C2P únic (Command Chain Protocol) resistent a la quantitat. Les tecnologies innovadores permetien garantir un alt nivell de seguretat de la moneda.

Recentment, ens vam asseure amb Norbert Goffa, el gerent executiu del projecte, i vam parlar dels processos transformadors que s’estan produint a la indústria i de com es posiciona el projecte ILCoin en el nou entorn.

1) Situeu ILCoin com un projecte que persegueix una tecnologia superior, en contrast amb tants projectes que posen el màrqueting i els llibres blancs de bon aspecte sobre una base tecnològica adequada. Creieu que, a mesura que l’acceptació d’ILCoin creixi, podria esdevenir un exemple per a altres projectes? Seguir la vostra ideologia permetria que la indústria es desenvolupés més ràpidament?

Des del boom de l’ICO el 2017, escriure llibres blancs ha estat un negoci independent. És cert que molts projectes s’han centrat més en la promoció dels seus projectes que en la creació de valor real per als usuaris. Com que la indústria continua essent no regulada, és fàcil utilitzar la idea de tokenització per prometre qualsevol cosa sense tenir una base tecnològica sòlida ni tan sols un cas d’ús real darrere del vostre projecte..


Tanmateix, es tracta d’un enfocament miop i un camí cap al no-res. El 2017, el mercat es va diluir molt, ja que molts projectes ICO tenien com a objectiu principal la recaptació de fons i no van produir cap avanç tecnològic. En conseqüència, va provocar nombroses estafes de sortida i va donar una mala llum a la indústria.

No obstant això, aquests temps de publicitat han desaparegut. A mesura que el mercat s’ha tornat més madur, ja no n’hi ha prou amb fer grans reclamacions i construir una cadena de blocs per tenir una cadena de blocs. Per sobreviure i tenir èxit a la llarga, cal demostrar el valor tecnològic del projecte. En aquest sentit, crec que podem ser un exemple excel·lent per als altres.

2) Al vostre parer, què és necessari perquè un projecte blockchain aconsegueixi l’èxit? Té una base tecnològica prou sòlida o, al cap i a la fi, requereix una altra cosa?

Efectivament, és difícil esperar que un projecte blockchain aconsegueixi l’èxit sense una base tecnològica sòlida. En aquesta etapa, molts projectes descentralitzats van subratllar la seva característica “fàcil d’utilitzar”, que és lògica i empresarial. Tot i això, ser fàcil d’utilitzar no és suficient perquè un projecte sobrevisqui i aporti valor. Hem d’abordar els problemes i dificultats potencials de l’emmagatzematge de dades, solucionar els problemes de seguretat i respondre a preguntes bàsiques sobre robustesa tecnològica.

Des d’aquesta perspectiva, necessitem una nova generació de criptomonedes on la tecnologia serveixi de base, sobre la qual es creï un valor real centrat en la seguretat dels usuaris i la sostenibilitat del sistema.

3) Tenint en compte les convulsions que ha viscut la cripto-comunitat a causa del mercat baixista recent, no és exagerat dir que molta gent ha perdut la fe en la criptografia i el blockchain. O, si més no, es va tornar molt escèptic amb ells: creieu que un canvi d’enfocament cap a una tecnologia sostenible i fiable seria suficient per recuperar la seva confiança??

Sí. Com he esmentat abans, hem de canviar la perspectiva i l’enfocament del que desenvolupem i de com ho fem. El mercat criptogràfic necessita tecnologies que permetin descobrir les capacitats de blockchain i aportar valor als usuaris quotidians.

Crec que hem superat la fase “ingènua”, mentre que el mercat baixista del 2018 va ser una etapa necessària per passar a un estat més madur, amb algunes lliçons que s’han d’aprendre. La tecnologia feixuga i un baix nivell de comprensió del seu funcionament van provocar el bombo i van permetre moltes estafes i atacs de pirateria. Naturalment, van erosionar la confiança en la criptografia i el blockchain en general. Per restaurar-lo, hem de tornar a centrar-nos en els valors reals de les tecnologies DLT i posar-los a la llum.

El problema és que la majoria de les aplicacions actuals no formen part de la tecnologia blockchain; només hi connecten. TX opera amb tecnologia blockchain, però res més ho fa. El problema de l’emmagatzematge de dades s’ha de resoldre i, alhora, també s’ha de millorar la seguretat.

4) La vostra posició es basa en el fet que les tecnologies haurien de ser la base de qualsevol criptomoneda, però al mateix temps, molts opten per aquelles criptomonedes que no tinguin res més que relacions comercials i relacions públiques competents. I els va bé. Per què heu escollit un camí diferent i molt més difícil??

Fa més de 15 anys que sóc al negoci de vendes, conec tots els trucs i eines de manipulació. Per tant, puc dir amb seguretat que els projectes que no tenen tecnologia vàlida, que no tenen cap valor real al darrere i que es basen exclusivament en eines de màrqueting i relacions públiques, estan cometent fraus. Bàsicament, no et venen res.

El mercat criptogràfic ja ha superat la “fase d’aprenentatge”, cosa que significa que és possible que aquestes tàctiques no funcionin tan bé com ho feien en el passat. Parlant de projectes destacats amb fonaments tècnics febles, puc dir que és molt més fàcil promocionar-se i obtenir els beneficis de la confiança amb una alta capitalització de mercat. Tot i això, aquest enfocament té limitacions i no donarà els seus fruits a la llarga. No vull que sigui massa arrogant, però, al meu entendre, algunes de les deu criptomonedes més importants han de mostrar resultats més seriosos i atractius que els que vam experimentar els dos anys anteriors.

5) Expliqueu-nos breument la vostra tecnologia C2P i la mida del bloc: com vau aconseguir una capacitat de 25 megabytes i garantir la seguretat?

Aquesta és una bona pregunta per als nostres desenvolupadors. Tot i això, un llindar de 25 MB no era tan difícil. A més, ja no és el nostre millor assoliment, ja que ens agrada estar dos passos per davant del que mostrem. No vull entrar en els detalls en aquesta etapa, però espero que les meves paraules obtinguin crèdit aviat.

Un protocol C2P resistent a la quantitat és una fita al mercat i una innovació de l’equip ILCoin del qual ens sentim orgullosos. C2P és un sistema de múltiples capes basat en diferents funcions de node i un sistema de signatures digitals de dos nivells. És capaç d’eliminar atacs maliciosos i ben aviat ho podrem demostrar amb una certificació. Bàsicament, amb C2P, hem creat una nova base per a les operacions de blockchain.

6) Quines són les perspectives del mercat blockchain? Com serà d’aquí a cinc o deu anys? Explica’ns la teva opinió. Qui es mantindrà al mercat? Els jugadors forts?

Aquesta pregunta mereix una conversa a part. No obstant això, al meu entendre, els casos d’ús de blockchain seran transformadors i comportaran els desafiaments tecnològics més significatius del nostre temps.

Com que blockchain és capaç d’emmagatzemar històricament tots els esdeveniments, pot crear una nova perspectiva de valor en els camps econòmic i financer. Tot i això, té una doble responsabilitat i les seves conseqüències són imprevisibles. L’enfocament descentralitzat funcionarà fins que s’abusi. Crec que l’enfocament actual experimentarà canvis radicals. Ara, el mercat de la cadena de blocs es troba en la seva fase “adolescent rebel” i el màxim que podem fer és aprendre les lliçons i passar a un estat més madur.

7) Mentre intenteu canviar les regles del joc al mercat, no us intimida? No us fa por els competidors que aposten per replicar les solucions existents?

L’equip de desenvolupadors d’ILCoin ha creat una innovació capaç d’aportar al mercat un canvi de paradigma potencial. Els nostres avenços tecnològics (C2P i la mida del bloc de 25 MB) són només el començament. No obstant això, no volem competir amb ningú, ja que el nostre objectiu principal és complir les nostres pròpies expectatives i fomentar el mercat de la cadena de blocs i de les criptomonedes per evolucionar cap a un tot integral als beneficis dels usuaris..

Estarem encantats de veure altres projectes per seguir el nostre exemple i centrar-nos en la tecnologia que aporta un valor real resolent els problemes urgents de la indústria. Al final del dia, els usuaris prendran les seves decisions.

8) Els atacs de pirateria informàtica han estat un problema real per a la indústria. Molts robatoris cibernètics i violacions de seguretat van desacreditar molts projectes de blockchain i criptomonedes i van erosionar la confiança en la tecnologia. Creieu que la vostra tecnologia pot esdevenir una solució?

El pirateria informàtica és un tema molt urgent que ha estat descuidat en gran part per la immensa majoria dels projectes, fins i tot pels més destacats. Molt poques (si n’hi ha), les criptomonedes principals tenen almenys una solució bàsica per protegir el sistema contra atacs maliciosos, mentre que la descentralització implica que els membres de la comunitat compartiran la responsabilitat.

En realitat, és una pregunta important que pot determinar el futur de les criptomonedes a la llarga. ILCoin es compromet a construir un ecosistema amb un alt nivell de seguretat, resistent al 51% d’atacs i altres problemes freqüents, inclosa l’amenaça de la informàtica quàntica.

9) Els reguladors de tot el món segueixen sent escèptics sobre les criptomonedes i les tecnologies blockchain. Alguns països han recorregut a un enfocament restrictiu, mentre que altres adopten un enfocament d’esperar i tractar els problemes segons els casos. Creieu que el valor tecnològic aportat per ILCoin serà capaç de trencar el gel amb el govern i els reguladors?

L’enfocament normatiu crític és molt comprensible, ja que la transparència és baixa i el baix nivell de seguretat fa que la indústria sigui vulnerable a les violacions de la seguretat i a tot tipus de manipulacions. El període de boom de l’ICO el 2017 i el 2018 va comportar nombrosos projectes nascuts i va provocar desconfiança que va obligar els reguladors a reprimir la indústria.

A causa d’una mala reputació, ha estat cada vegada més difícil que els projectes sòlids entrin al mercat i guanyin la confiança tant dels inversors com dels reguladors. Això es pot fer assegurant més transparència i oferint als usuaris un valor real que canvia el joc, cosa que no s’aconsegueix sense una tecnologia robusta que resolgui els problemes de les cadenes de blocs existents. Tan bon punt els nous projectes amb aquest enfocament centrat en la tecnologia comencin a aparèixer tan contrastats amb l’enfocament de RRPP i de màrqueting, l’actitud dels reguladors començarà a canviar.

10) Quins plans teniu per al futur? Ja heu assolit els vostres objectius de desenvolupament tecnològic o teniu més idees per posar en pràctica? Comparteix els teus plans amb nosaltres, si us plau.

En realitat, un projecte que ja no té objectius de desenvolupament és un projecte mort. Per garantir l’èxit a llarg termini i sobreviure en un entorn altament competitiu, heu de seguir endavant i crear quelcom nou i emocionant. Un cop decidiu que podeu descansar sobre llorers, apareixeran nous projectes més ambiciosos i innovadors que deixaran enrere i us deixaran enrere.

No vull entrar en detalls en aquesta etapa, però en aquest moment estem desenvolupant moltes funcions emocionants. Espero que els puguem provar ben aviat. El nostre codi font és publicitat disponible a GitHub, on qualsevol enginyer de programari el pot examinar i deixar els seus comentaris. Això ens ajuda a detectar errors abans que es converteixin en problemes. A més, tenim previst contractar auditors independents i experts en ciberseguretat per eliminar possibles vulnerabilitats. En altres paraules, ens esforcem per basar-nos en el nostre concepte centrat en la seguretat i fer que ILCoin sigui encara més fiable i resistent als pirates.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me