Què és la criptomoneda?

Les criptomonedes han canviat la manera com es mouen els diners i també han obert un món volàtil d’oportunitats de negociació i inversió inimaginables. Llegiu aquí sobre la història, la tecnologia blockchain, els pagaments revolucionaris i el convenient que és negociar les principals criptomonedes amb corredors de divises..

Història breu

La primera criptomoneda (bitcoin) es va establir el 2008 quan el pseudònim Satoshi Nakamoto va inventar un sistema de caixa electrònica descentralitzat que utilitza un servidor de marca de temps distribuït peer-to-peer per evitar la doble despesa. Aquest servidor distribuït genera proves computacionals de la seqüència cronològica de les transaccions.

Segell de data, per a què és la criptomoneda

Totes les transaccions Bitcoin reben una marca de temps digital quan es confirma.

Tecnologia de blockchain revolucionària

En el procés d’inventar aquest sistema de pagament, Satoshi també va ser pionera en la primera base de dades blockchain, un component essencial d’aquest sistema. Des de llavors, han sorgit moltes altres criptomonedes de les quals la majoria utilitzen més o menys el mateix tipus tecnologia blockchain com bitcoin.


El que és tan sorprenent de la tecnologia blockchain és que es pot utilitzar per millorar molts processos diferents en diferents indústries. Per exemple, certs actors del sector dels serveis financers han començat a utilitzar la tecnologia blockchain per implementar sistemes molt més transparents, eficaços i més econòmics. La cadena de blocs executa automàticament determinades funcions quan es compleixen determinades condicions. Aquests contractes intel·ligents també es mantenen per si mateixos.

Què és una criptomoneda?

Una criptomoneda és una moneda digital o virtual que sol ser creada per ordinadors que realitzen càlculs matemàtics minuciosos i, per tant, converteixen l’electricitat en llargues cadenes de codi que tenen valor monetari. Aquesta informàtica es realitza en una xarxa distribuïda i s’anomena mineria de criptomonedes.

Tot i que no totes les criptomonedes es creen d’aquesta manera, la majoria de les més destacades ho són. L’algorisme que s’utilitza normalment per explotar criptomonedes és un algorisme de subministrament decreixent que limita el subministrament d’aquestes criptomonedes mitjançant tècniques de xifratge.

Per dir-ho en termes senzills, aquest tipus d’algoritme garanteix que, a mesura que s’explota cada vegada més la criptomoneda, cada vegada es fa més difícil i requereix recursos. Quan l’oferta d’una moneda és limitada, pot ajudar a assegurar-ne el valor.

Còpia de l'activitat minera, per a

La mineria de criptomonedes es fa cada vegada més difícil i requereix recursos, igual que la mineria de minerals naturals.

Les tècniques de xifratge que s’utilitzen per extreure criptomonedes, juntament amb la tecnologia blockchain, també s’utilitzen per facilitar la verificació de les transferències de fons entre usuaris de la criptomoneda específica..

Els miners de Bitcoin són recompensats tant per processar pagaments a la xarxa Bitcoin com per minar nous “blocs”.

Quant als pagaments amb criptomoneda: exemple de Bitcoin

Les transaccions amb Bitcoin són:

  1. Irreversible – Un cop s’hagi confirmat una transacció de bitcoins, ningú no la podrà revertir.
  2. Barat – Una transacció bitcoin pot moure milers de dòlars amb un cost de transacció mínim, que és de mitjana inferior a un dòlar americà. El cost de les transaccions amb bitcoin varia en funció de la velocitat de transacció requerida.
  3. Ràpid – La rapidesa amb què es poden processar les transaccions depèn de la quantitat que els usuaris estiguin disposats a pagar. Les transaccions amb Bitcoin generalment es poden confirmar en pocs minuts.
  4. Global – El Bitcoin es pot enviar bàsicament a qualsevol persona i arreu del món.

 Cursa de llebrers, per a

Les transaccions amb Bitcoin són força ràpides!

Criptomonedes destacades

Algunes de les criptomonedes més grans (per capitalització de mercat) inclouen bitcoinèter (ethereum)ondulació (XRP)litecoin (LTC), i guió. Tot i que hi ha centenars de criptomonedes diferents, només un grapat es pot considerar altament negociable, consolidat i líquid.

Fàcil accés al comerç / especulació amb criptomonedes

Alguns corredors forex minoristes faciliten el comerç sense esforç de les principals criptomonedes en forma de contractes per diferència (CFD).

Això permet als comerciants de criptomonedes participar en posicions de criptografia llarga (compra) i curta (venda) a les excel·lents plataformes de negociació que ofereixen aquests corredors. Per fer que el comerç criptogràfic sigui encara més emocionant, molts corredors de divises ofereixen palanquejament (engranatge) en operacions de criptomoneda.

* Consulteu la nostra pràctica guia, Com triar l’agent de criptomonedes adequat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me