Quan Satoshi Nakamoto va introduir Blockchain per primera vegada a través del llibre blanc de Bitcoin el 2009, no hi va haver cap debat com ara Bitcoin contra Bitcoin Cash i si un d’ells és millor o no que l’altra criptomoneda. Això es deu al fet que l’efectiu de Bitcoin va sorgir d’una bifurcació dura de Bitcoin, que va tenir lloc el 2017. La comunitat minera condueix una bifurcació dura i només passa si els miners no poden reconciliar-se amb una propera actualització sobre el futur. de la moneda extreta. Això significa, en essència, que una moneda segueix la nova cadena de blocs actualitzada i l’altra moneda continua al llarg de l’antiga ruta.

Per tant, us podeu preguntar quina actualització va provocar la discrepància sobre el camí potencial de Bitcoin i què és Bitcoin Cash?

La resposta es troba en el Blockchain Trilemma, un terme generat pel fundador d’Ethereum, Vitalik Butterin, que descriu el desafiament de desenvolupar una tecnologia blockchain que ofereixi escalabilitat, descentralització i seguretat, sense comprometre ningú per l’altre..

Per exemple. El mateix Vitalik creu que, a un nivell fonamental, les cadenes de blocs només poden assolir 2 de cada tres d’aquests atributs alhora.

Bitcoin contra Bitcoin Cash

A veure si Bitcoin es mantindrà alcista o tornarà a baixarBitcoin (BTC) contra Bitcoin Cash

Es va dir que Bitcoin, per exemple, era descentralitzat i segur, però mancava significativament d’escalabilitat, ja que la xarxa Bitcoin només podia processar una transacció cada set segons. En comparació amb Visa, que processa 1.700 transaccions per segon, la velocitat de transacció de Bitcoin és massa lenta per tal de fer-ne un ús ampli i adoptar-la massivament.


Així, les principals agrupacions mineres que representen gairebé el 90 per cent de la potència informàtica de Bitcoin van votar per fer ús d’una tecnologia coneguda com a testimoni segregat (SegWit) el juliol de 2017. L’actualització tenia per objectiu mitigar el problema de limitació de mida de la cadena de blocs per reduir la velocitat de la transacció. Això s’aconsegueix dividint la transacció en dos fragments, eliminant la signatura (dades de “testimoni”) del bloc i afegint-la com a estructura independent al final. La part original continuaria incloent les dades del remitent i del receptor, i la nova estructura de “testimoni” contindria scripts i signatures. La part de dades originals es comptaria normalment, però el segment “testimoni”, al seu torn, es comptabilitzarà com una quarta part de la seva mida real.

Cada registre d’una unitat de bitcoins s’anomena “bloc” i tots els blocs s’uneixen seqüencialment mitjançant l’ús d’un hash criptogràfic al bloc anterior i emmagatzemant la seva sortida al bloc següent. Això forma la cadena de blocs, que en essència és només una cadena de blocs.

No s’ha de confondre Segwit amb Segwit2x, la bifurcació dura que hauria augmentat la mida del bloc a 2 megabytes, però que va ser cancel·lada per falta de consens.

SegWit soluciona la mal·leabilitat de les transaccions, permetent així a Lightning Network, una solució d’escala fora de la cadena, i resol el problema d’escala habilitant un nombre pràcticament il·limitat de transaccions instantànies de baix cost. Lightning Network és un protocol de pagament que funciona a sobre d’una criptomoneda basada en blockchain (com Bitcoin). Facilita les transaccions ràpides entre els nodes participants i s’ha promogut com a solució al problema d’escalabilitat de Bitcoin. Inclou un sistema peer-to-peer per fer micropagaments de criptomoneda a través d’una xarxa de canals de pagament bidireccionals sense autoritzar la custòdia de fons. La implementació de Lightning Network també simplifica els swaps atòmics, cosa que permet l’intercanvi d’una criptomoneda per una altra sense utilitzar intermediaris, com ara intercanvis.

Les disputes en curs sobre la tecnologia de Bitcoin s’han preocupat d’aquest problema fonamental d’escalar i augmentar la velocitat del procés de verificació de transaccions. Hi ha dues solucions principals a aquest problema: o bé reduir la quantitat de dades que cal verificar a cada bloc, creant transaccions més ràpides i rendibles, o bé augmentar els blocs de dades, de manera que pugui obtenir més informació es processen alhora.

Què és Bitcoin Cash?

Bitcoin repassaBitcoin repassa

Bitcoin Cash va prendre la via contrària, actualitzant la mida del bloc de 8 MB a 32 MB el 15 de maig de 2018. Els seus miners van opinar que la solució d’escala impedeix que Bitcoin sigui un sistema de caixa “peer to peer” que contradiu els termes originals indicats a el llibre blanc, que va ser llançat per Satoshi Nakamoto el 2009. A més, els miners van trobar que el procés darrere de SegWit no tenia transparència, cosa que podria soscavar la descentralització i la democratització de Bitcoin.

Això va provocar una forquilla dura a l’agost de 2017, que va crear una nova moneda: Bitcoin Cash. L’augment de la mida del bloc de Bitcoin Cash es va dissenyar per agilitzar el mètode de verificació, amb un nivell de dificultat alterable per garantir la supervivència de la cadena i la velocitat de confirmació de les transaccions, independentment del nombre de miners que la donin suport. Això, per descomptat, ha provocat un gran enrenou sobre si la seguretat de Bitcoin Cash continua assegurada.

Bitcoin Cash podria processar les transaccions en menys de tres minuts. Tot i això, la seguretat de la cadena de blocs Bitcoin Cash continua sent qüestionable.

El principal defensor de Bitcoin Cash és Roger Ver, una figura molt destacada i controvertida al món de la cadena de blocs. És propietari del domini bitcoin.com i es refereix a Bitcoin Cash com el Bitcoin real, ja que opina que la solució d’escala contradiu les idees originals de Satoshi Nakamoto, tal com es publica al llibre blanc.

Com puc convertir Bitcoin Cash a Bitcoin?

La forma més senzilla és obrir un compte a Coinbase.com, un intercanvi de criptomonedes. Després de registrar-vos, podeu vendre directament el vostre Bitcoin per Bitcoin Cash.

Les criptomonedes han fet un sobtat moviment alcista aquest matí

Hauria de comprar Bitcoin o Bitcoin Cash?

Depèn del que cregueu. És una qüestió de fet que el Trilemma Blockchain encara no s’ha resolt i els defensors de l’escala són molt optimistes o ignorants sobre el fet que les solucions d’escala per a Bitcoin no s’harmonitzen necessàriament amb la idea original de sistema d’efectiu d’igual a igual. També depèn de les raons per les quals compreu Bitcoin, ja sigui per obtenir beneficis monetaris, per cobrir altres classes d’actius, com a substitut digital de l’or o per donar suport a una idea idealista de diners sòlids..

Actualment, BCH es troba entre les criptomonedes més populars per capitalització borsària.

Puc comprar Bitcoin Cash a l’Índia?

Sí, anant a Coinmama.com.

Quina és la forma més senzilla de comprar Bitcoin Cash?

En el moment de l’escriptura, Coinbase continua sent la forma més senzilla de comprar Bitcoin Cash. Però una alternativa molt senzilla és visitar Bitcoin.com. Si voleu comprar Bitcoin Cash, té sentit donar suport al seu principal defensor Roger Ver, visitant el seu domini Bitcoin.com.

Cal destacar que Roger Ver va fer una aposta pública el 2013 pel fet que Bitcoin creués 1.000.000 de dòlars.

Llegeix més:

Què és la criptomoneda?

Top 10 de criptomonedes

La bombolla de Bitcoin

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me