Gràfics de preus històrics EUR / INR: historial de preus en euros

L’EUR és la moneda oficial de 19 dels 28 membres de la Unió Europea (UE), inclosos Àustria, Bèlgica, Finlàndia, França, Alemanya, Grècia, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Països Baixos, Portugal, Espanya, Xipre, Estònia, Letònia, Lituània, Malta, Eslovàquia i Eslovènia. L’EUR també es coneix com la moneda de l’Euro i és la segona moneda més negociada a nivell mundial, després del dòlar nord-americà. El nom d’Euro es va introduir el 1995 per substituir l’antiga Unitat Monetària Europea (ECU), que era una moneda que no circulava. Tanmateix, com a moneda general de la UE, només es va introduir l’1 de gener de 1999 i va començar a circular el 2002. L’euro es divideix en vuit monedes. és a dir, monedes d’1, 2, 5, 10, 20 i 50 cèntims i monedes d’1 i 2 euros, i les denominacions de bitllets d’euro més utilitzades són 5, 10, 20, 50 i 100.

 

D’altra banda, la rupia índia (la moneda de cotització) és la moneda nacional de l’Índia, que també es coneix com a moneda INR. El INR sol representar-se amb el símbol ₹. La rupia índia (INR) deriva el seu nom de la rupiya, una moneda de plata emesa per primera vegada pel sultà Sher Shah Suri al segle XVI. De moment, l’emissió de la moneda està controlada pel Banc de Reserva de l’Índia. La gestió de la moneda a l’Índia es podria considerar com una de les tasques essencials del Banc de Reserva de l’Índia. A més, el banc de reserva de l’Índia també té un paper important en l’estratègia de desenvolupament del govern de l’Índia, en l’emissió de declaracions i decisions sobre els tipus d’interès del país..

 

Des del punt de vista històric, el nou signe de rupia (₹) es va aprovar oficialment el 2010. El creador del símbol, D. Udaya Kumar, el va derivar combinant la consonant devanagari “र” (ra) i la lletra majúscula llatina “R”. sense la seva barra vertical (similar a la rotonda R). Cal tenir en compte que la primera sèrie de monedes amb el nou signe de rupia va començar a circular el 8 de juliol de 2011. Abans, l’Índia feia servir “₨” i “Re” com a símbols de diverses rupies i una rupia.

 


Pel que fa a les monedes, vull recordar-vos que les monedes de l’Índia s’emeten en denominacions de 50 paise, una rupia, dues rupies, cinc rupies i deu rupies. Per tant, el paise és 1/100 de rupia. Les monedes per valor de 50 paise s’anomenen monedes petites, mentre que les monedes iguals o superiors a una rupia es coneixen com a monedes de la rupia.

La moneda en paper o els bitllets de l’Índia s’emeten en denominacions de 5, 10, 20, 50, 100, 500 i 2.000 rupies. Val a dir que les denominacions s’imprimeixen en 15 idiomes al revers de les rupies de paper. A la part frontal, les denominacions s’imprimeixen en hindi i en anglès.

 

Normalment, els bitllets de l’Índia s’actualitzen amb nous dissenys, incloent diferències diferenciades des de l’antiga Sèrie de bitllets Mahatma Gandhi fins als nous del mateix nom. Les notes mostren diversos temes extrets de la rica cultura de l’Índia.

Actual EUR / INR Preu: $

EUR / INR

 

Taules de dades històriques:

Dades històriques de preus EUR / INR

DataPreuOpenHighLowChange%

 

Canvi mensual

DataPreuOpenHighLowChange%

Què és l’EUR / INR (Euro / Rupia índia)?

En parells de divises, una moneda sempre es cotitza contra l’altra, ja que les divises es negocien en parells. Per tant, el parell de divises EUR / INR representa la negociació de l’EUR enfront de la rupia índia. En aquest cas, la primera moneda (EUR) és la moneda base i la segona (INR) és la moneda de cotització. Mostra quant val l’euro, en comparació amb l’INR. Per exemple, EUR / INR = 70.9272 indica que un euro pot comprar 70.9272 rupies índies.

 

Factors principals que influeixen en el parell de divises EUR / INR

El valor del parell de divises EUR / INR es veu afectat principalment per factors geopolítics i el sentiment global, com és el cas de moltes monedes de mercats emergents perquè els jugadors estrangers s’han retirat del mercat de renda variable de l’Índia, cosa que ha contribuït a la caiguda de la rupia índia. . Al llarg de l’estany, la moneda INR té una forta correlació amb els preus del cru, ja que WTI Crude representa una part important de les importacions globals de l’Índia. Així, l’augment del preu del cru perjudica l’economia índia. Si els preus del cru WTI augmenten encara més, no només afectarà l’estabilitat de la rupia i l’augment dels mercats borsaris, sinó que també pot produir un efecte inflacionista.

Pel que fa a l’euro, l’euro es veu afectat principalment pels següents factors.

1: política monetària del Banc Central Europeu (BCE),

2: Taxes d’ocupació, creació d’ocupació,

3: dèficits pressupostaris i nivells de deute nacional als països de la zona euro

4: Polítiques nacionals i internacionals

5: Creixement econòmic als països de la zona euro.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me