Gràfics de preus històrics en USD / ZAR: historial de preus en dòlars nord-americans

USD és una abreviatura del dòlar dels Estats Units, la moneda oficial dels Estats Units d’Amèrica. Un dòlar nord-americà o dòlar nord-americà es divideix en 100 cèntims o en 1.000 fàbriques a efectes comptables i fiscals (símbol: ₥). Aquesta moneda sol representar-se amb el símbol $ o US $, per diferenciar-la de la resta de monedes basades en dòlars. També val la pena esmentar que el dòlar nord-americà, sovint conegut com el dòlar verd, és la moneda més utilitzada en activitats a tot el món. Com a resultat, aquesta moneda es considera una moneda de referència. A part d’això, el dòlar nord-americà s’accepta com a moneda oficial en molts països fora dels EUA.

 

Al front ZAR, el rand sud-africà (ZAR) és la moneda nacional de Sud-àfrica. Es compon de 100 cèntims i es representa amb el símbol R. Val a dir que el nom, rand, prové de la paraula “Witwatersrand” que significa “cresta de les aigües blanques”. Johannesburg, la ubicació de la majoria dels jaciments d’or de Sud-àfrica, es troba en aquesta carena.

Des del punt de vista històric, el rand sud-africà es va llançar per primera vegada el febrer de 1961, just abans de la creació de la República de Sud-àfrica. El rand sud-africà va substituir la lliura sud-africana a un ritme de 2 rands a 1 lliura. Fins a principis dels anys setanta, el rand sud-africà valia al voltant d’1,5 R $ per dòlar americà. No obstant això, el rand es va devaluar ràpidament durant la Gran Recessió.

 

Què és el USD / ZAR (dòlar nord-americà / Rand sud-africà)?


El USD / ZAR és un parell exòtic en el comerç de divises o en divises, ja que el rand (ZAR) és una moneda de mercat emergent que té menys liquiditat que les divises del mercat desenvolupat. Com ja hem esmentat, el USD / ZAR és un parell de divises exòtiques, ja que té una liquiditat inferior a la de la majoria de les principals monedes comercialitzades al mercat, com ara (el dòlar nord-americà, el franc suís, l’euro, la lliura esterlina, el ien japonès, el dòlar canadenc i Dòlar australià). No obstant això, la menor liquiditat del rand ofereix una volatilitat més elevada, cosa que ofereix més oportunitats de beneficis (o pèrdues).

 

Malgrat això, l’economia sud-africana està més desenvolupada que alguns dels seus parells de mercats emergents, de manera que, al seu torn, la seva liquiditat es considera superior a la de molts dels seus homòlegs i més que suficient per a fins comercials..

 

Factors principals que influeixen en el parell de divises USD / ZAR

El parell de divises USD / ZAR sol estar afectat per factors que afecten els valors del dòlar nord-americà i del rand sud-africà en relació entre ells i amb altres monedes. Per tant, el diferencial de tipus d’interès entre el Banc de Reserva Sud-africà i la Reserva Federal (Fed) influirà significativament en el valor d’aquestes monedes, en comparació. No obstant això, els comerciants vigilen els calendaris econòmics, ja que les notícies d’alt impacte afecten significativament el parell de divises USD / ZAR.

 

En operar el dòlar USD / ZAR, els operadors se centren en l’elevat impacte dels punts de dades econòmiques tant dels EUA com del sud-africà, ja que el parell de divises reflecteix les dues economies. El producte interior brut (PIB), la inflació dels preus al consumidor, el saldo comercial / compte corrent i les dades d’atur es consideren els factors clau que afecten el parell de divises.

Actual USD / ZAR Preu: $

USD / ZAR

 

Taules de dades històriques:

Dades històriques de preus en USD / ZAR

DataPreuOpenHighLowChange%

 

Canvi mensual

DataPreuOpenHighLowChange%

 

Com ja hem esmentat, el parell de divises USD / ZAR normalment es veu afectat per factors que afecten els valors del dòlar nord-americà i el sud-africà (rand) en relació els uns amb els altres i amb altres monedes. Per tant, el diferencial de tipus d’interès entre el Banc de Reserva Sud-africà i la Reserva Federal (Fed) influirà significativament en el valor d’aquestes monedes en comparació. No obstant això, els comerciants vigilen els calendaris econòmics, ja que les notícies d’alt impacte afecten significativament la moneda USD / ZAR.

 

La política monetària:

Les monedes són més sensibles a la política monetària dels bancs centrals. No obstant això, l’augment dels tipus d’interès en una economia tendeix a fonamentar la moneda nacional. De la mateixa manera, s’espera que la reducció dels tipus d’interès soscavi una moneda.

 

Dades econòmiques:

Les dades econòmiques, com l’índex de preus al consumidor (IPC), el producte interior brut (PIB), la balança comercial, les vendes al detall, l’índex de preus al consumidor i l’índex de preus industrials influeixen significativament en els preus USD / ZAR. Aquestes dades són essencials per comprendre el mercat de valors i, sobretot, la direcció del ZAR.

 

Subministrament & Demanda:

El Rand, com a moneda, és el més sensible als factors de SUBMINISTRACIÓ I DEMANDA. Si les exportacions sud-africanes són populars i tenen molta demanda, soscava el Rand com a moneda. La forta indústria del comerç és indicativa d’un bon rendiment de la moneda. Però si hi ha molta oferta i menys demanda, això pot afectar negativament la moneda sud-africana (ZAR).

 

Situació política:

Si el vostre país es troba en males mans o si té un govern caòtic, que pren decisions terribles i malgasta les coses constantment, això acabarà perjudicant la moneda. El fracàs del govern en la gestió eficaç del país espantarà les empreses i els socis comercials i els dissuadirà d’invertir, i fins i tot pot provocar que els turistes evitin el país..

 

Disponibilitat de diners:

El valor d’una moneda es pot definir per la quantitat de persones que l’utilitzen. Si la gent i les empreses de tot el món augmenten la seva demanda de moneda nacional, això fonamentarà la moneda. Tenir un excedent de divises disponibles té un efecte negatiu, que soscava el seu valor i afecta el tipus de canvi.

 

Relacions internacionals:

Les relacions entre països tendeixen a créixer o minar les seves economies. Augmenten l’abast dels consumidors geogràficament i demogràficament a través d’interaccions com les importacions i les exportacions, però també permeten que les fluctuacions econòmiques de l’altre país afectin la seva economia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me