Gràfics de preus històrics en USD / TRY: historial de preus en dòlars nord-americans

TRY significa la moneda turca, la nova lira, que arriba al segon període d’emissió. La lira turca és la moneda nacional de Turquia. Tanmateix, la nova lira turca es pot desglossar en 100 noves monedes kurus, normalment representades per les lletres YTL. Des d’un aspecte històric, la nova lira turca es va introduir per primera vegada a principis del 2005. Equivalia a un milió de l’antiga lira turca. El govern va eliminar els sis zeros del valor de la moneda durant la revaloració el 2005. El 9è número del TRY es va imprimir el 2009.

Permeteu-me explicar la història de com es va dividir l’alliberament de la lira turca com a moneda en dos períodes. La primera lira turca es va utilitzar durant el període comprès entre el 1923 i el 2005 (va romandre vàlida i en circulació fins a finals del 2005). Al mateix temps, el segon període de lires turques va començar el 2005. Com a moneda, el TRY ha estat vinculat al franc francès i a la lliura britànica, a més de ser dur i suau al dòlar nord-americà, durant la seva història . Ja no hi ha una clavella explícita, però Turquia intervé activament en els mercats de divises i intenta influir en el valor del TRY.

Història del TRY (Nova Lira Turca)

Com a resposta a la crisi econòmica del 2001, la lira turca va començar a perdre valor. Es van privatitzar empreses estatals, com ara empreses de telecomunicacions i refineries de petroli, i el banc central va aplicar una política monetària ajustada, en un intent de restringir la despesa i garantir que la inflació no destruís els guanys econòmics. Abans que tinguessin lloc aquestes reformes econòmiques, l’economia de Turquia depenia en gran mesura de l’ajuda exterior, ja que aproximadament el 80% del PIB de Turquia era deute extern.

Factors principals que influeixen en el Parell de divises USD / TRY

El parell de divises USD / TRY sol estar afectat per factors que afecten el valor del dòlar nord-americà i de la lira turca, en relació entre ells i amb altres monedes. Per tant, el diferencial de tipus d’interès entre el Banc Central de la República de Turquia i la Reserva Federal (Fed) té una influència significativa sobre el valor d’aquestes divises en comparació. Val la pena recordar que la lira turca va caure més d’un 20%, caient en un territori rècord mínim, enfront del dòlar nord-americà el 10 d’agost de 2018. No obstant això, la raó per això podria estar associada a problemes econòmics i geopolítics. A més de patir una ràpida inflació i una pressió política per mantenir els tipus d’interès baixos, el país es va enfrontar a una crisi del deute que s’amenaçava amb pressionar més tant l’economia com la moneda..


Actual USD / TRY Preu: $

 

USD / TRY

 

Taula de dades històriques:

Dades històriques de preus en USD / TRY

DataPreuOpenHighLowChange%

 

Canvi mensual

DataPreuOpenHighLowChange%

Factors que afecten els preus USD / TRY:

El parell de divises USD / TRY es veu afectat per factors que determinen el valor del dòlar nord-americà i de la lira turca, en comparació entre si i amb altres monedes. Per tant, el diferencial de tipus d’interès entre la Reserva Federal (Fed) i el Banc Central de la República de Turquia afectarà el valor de les monedes en comparació entre si..

El CBRT i els tipus d’interès:

Determinar el tipus d’interès es podria considerar una de les tasques més importants del CBRT. L’estructura de la política monetària turca està dissenyada per mantenir la inflació baixa i estable. Per tant, l’entorn de tipus d’interès artificialment baix ha contribuït a pressions addicionals en curs sobre la lira turca.

 

Relacions EUA-Turquia:

 

La relació entre els Estats Units i Turquia ha empitjorat durant els darrers anys, cosa que tendeix a minar l’economia turca i la seva moneda.

Dades econòmiques:

Les dades econòmiques, com l’índex de preus al consumidor (IPC), el producte interior brut (PIB), la balança comercial, les vendes al detall, l’enquesta sobre la població activa (estadística canadenca d’atur) i l’índex de preus industrials tenen una gran influència en els preus USD / TRY.

 

Possible crisi del deute turc:

 

La forta càrrega del deute de Turquia amb altres països és evident en el percentatge extraordinàriament gran del seu deute denominat en divises. A mesura que la moneda turca continua minant, aquest deute exterior es fa més difícil i costós de gestionar per a Turquia, cosa que agreuja encara més el descens de la moneda. A més, la notable deficiència de compte corrent de Turquia fa que el potencial del país per caure en una greu crisi del deute sigui encara més elevat. Permeteu-me assenyalar que els préstecs turcs ascendeixen a 265.000 milions de dòlars, o menys de l’1% del total mundial, segons el Banc de Liquidacions Internacionals.

Relacions internacionals:

Les relacions entre països tendeixen a créixer o minar les seves economies. Augmenten l’abast de consumidors assolits geogràficament i demogràficament mitjançant interaccions com les importacions i les exportacions, però també permeten que les fluctuacions econòmiques d’altres països afectin la seva economia.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me