Gràfics de preus històrics en USD / MXN: historial de preus en dòlars nord-americans

El peso mexicà és la moneda nacional de Mèxic, que també es coneix amb el codi MXN. El peso mexicà està format per 100 centavos i se sol representar amb el símbol $ o Mex $. La paraula peso s’origina a partir de la paraula mexicana ‘pesos’, que significa ‘pesos’ i fa referència a pesos d’or o plata.

Des d’una visió històrica, originalment, el peso es basava en la moneda oficial d’Espanya, la real, que era el dòlar espanyol encunyat en plata. El nom mexicà prové de la identificació més comuna de la moneda, la moneda de plata de 8 reals, que va romandre en circulació fins a mitjan segle XIX. El 1863 es van produir les primeres monedes denominades en centavos, per valor d’una centèsima part del peso cadascuna. Aquestes monedes van romandre en circulació fins a mitjan segle XX, però el seu contingut en or es va reduir substancialment amb el pas del temps.

 

Què és el USD / MXN (dòlar nord-americà / peso mexicà)?

El dòlar USD / MXN representa el parell de divises entre el dòlar nord-americà i el Peso mexicà (USD / MXN), que indica quant val el dòlar americà quan es mesura contra el MXN. El USD / MXN es considera un parell exòtic. No obstant això, el peso mexicà és una de les divises més cotitzades entre els parells de divises que inclouen el dòlar americà. Mèxic té i la moneda del mercat emergent. A part d’això, els Estats Units i les relacions històriques properes com a socis comercials també solen augmentar el valor d’aquesta moneda.

 


També val la pena esmentar que el parell de divises USD / MXN normalment es comercialitza de diumenge al vespre a divendres a la tarda als Estats Units, cosa que ofereix oportunitats útils per als comerciants. No obstant això, el volum i la volatilitat poden fluctuar considerablement en cada cicle de 24 hores, amb diferències (la diferència entre ofertes i preguntes) que s’amplien durant els períodes de tranquil·litat i s’estrenyen durant els períodes actius. A més, la possibilitat d’obrir i tancar posicions en qualsevol moment es podria considerar com un dels avantatges clau del mercat de divises; la majoria de les estratègies comercials es desenvolupen durant períodes actius.

 

Com tots sabem, Mèxic és el novè productor de petroli del món. Això, al seu torn, vincula Mèxic amb els seus recursos naturals. No obstant això, el peso mexicà es correlaciona fortament amb altres monedes basades en productes bàsics, inclosos el real brasiler (BRL) i el Peso colombià (COP). Aquesta relació reforça la importància de les fluctuacions energètiques i de les dades que mouen els mercats de futurs de cru i gas natural.

 

Factors principals que influeixen en el parell de divises USD / MXN

El valor del parell de divises USD / MXN es veu afectat principalment pel sentiment geopolític i mundial, com moltes monedes dels mercats emergents. Normalment, quan la volatilitat global és baixa, el peso s’aprecia, tal com es va veure en els anys posteriors al gran alentiment. Deixeu-me recordar que la gran quantitat d’iniciatives polítiques acomodatícies dels bancs centrals van veure caure la volatilitat i el valor del peso va augmentar lentament. Després de la crisi, el valor del Peso mexicà va augmentar fins a un 30 per cent contra el dòlar verd. Per contra, el valor del peso també va caure un 20 per cent en tres mesos, principalment a causa de l’elecció del president Donald Trump, que va impulsar la volatilitat i va contribuir a les pèrdues de la moneda.

Actual USD / MXN Preu: $

USD / MXN

 

Taules de dades històriques:

Dades històriques de preus en USD / MXN

DataPreuOpenHighLowChange%

 

Canvi mensual

DataPreuOpenHighLowChange%

 

Tipus d’interès més alts:

 

El tipus d’interès més elevat es podria considerar un dels factors clau que afecten el Peso mexicà. Cal destacar que el pes pagava aproximadament un 8% d’interessos anuals el 2019, en comparació amb el 2% del dòlar nord-americà. Això, al seu torn, va minar el valor de la moneda mexicana. Durant molts anys, el peso mexicà va produir rendiments més alts que el dòlar nord-americà, a causa dels tipus d’interès més alts.

 

Proximitat als Estats Units:

Mèxic i els Estats Units comparteixen una frontera i una relació que s’estén a amplis acords comercials i conflictes d’immigració. No obstant això, la proximitat física tendeix a tenir un impacte addicional sobre el valor del peso. Les regions frontereres molt pròsperes que participen en interaccions comercials augmenten la liquiditat del Peso mexicà.

 

Val la pena recordar que el parell de divises USD / MXN ofereix un joc de divises natural al mercat, i també és el parell MXN més líquid, com ja hem esmentat. A banda d’això, els Estats Units van exportar béns a Mèxic 256 milions de dòlars el 2019, mentre que van importar béns per valor de 358 mil milions de dòlars, i finalment van afegir liquiditat significativa a la moneda. Aquesta balança comercial (BOT) va mostrar una certa fluctuació en l’última dècada, i la ràtio variable va tenir un impacte en el valor relatiu.

 

Cru:

Els preus del cru WTI també es podrien considerar un dels principals factors que afecten el peso mexicà, ja que les vastes reserves de petroli de Mèxic proporcionen garantia per al finançament. El capital dels préstecs permet al govern obtenir fons per a programes de despesa nacionals. No obstant això, els prestadors internacionals prefereixen invertir i assumir riscos en els països dominats pel petroli quan els preus del cru són elevats. Les relacions entre el Peso mexicà i el petroli també el converteixen en una excel·lent manera d’especular sobre els preus del petroli.

 

Deixeu-me recordar que, com a productor de petroli no membre, Mèxic ha estat durament afectada per una acumulació de subministrament de l’OPEP. Això s’ha afegit a la pressió generada per la caiguda del preu del petroli després del 2013. La dramàtica caiguda del preu del petroli a principis del 2020 va soscavar el valor del peso.

 

Dades econòmiques:

Les dades econòmiques, com l’índex de preus al consumidor (IPC), el producte interior brut (PIB), la balança comercial, les vendes al detall, l’Enquesta de població activa (les estadístiques d’atur canadenca), l’índex de preus al consum i l’índex de preus industrials tenen una gran influència en els Preus MXN. Aquestes dades són importants per entendre el mercat de valors i, sobretot, la direcció del MXN.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me