Gràfics de preus històrics del petroli Brent: historial dels preus del petroli Brent

Brent Crude és una de les classificacions comercials clau del cru dolç lleuger que funciona com un preu de referència per a les compres de petroli a tot el món. És una barreja lleugera i dolça que es pot refinar fàcilment en gasolina (gasolina) i productes relacionats. No obstant això, la raó de la seva lleugeresa i dolçor es podria associar amb la seva baixa densitat i el seu baix contingut en sofre. Val a dir que l’oli de Brent té un contingut de sofre al voltant del 0,37%, classificant-lo com a cru dolç, però no és més dolç que el WTI. Una altra característica de l’oli de Brent és que és adequat per a la producció de gasolina i destil·lats mitjans. Normalment es refina al nord-oest d’Europa.

Brent Crude es va descobrir per primera vegada al mar del Nord a principis dels anys seixanta. També es coneix com London Brent, Brent Blend i Brent Petroleum. El petroli Brent és un dels principals referents de preus mundials per als crus de la conca atlàntica, que solia costar dos terços dels subministraments de cru negociats internacionalment al món..

La diferència entre Brent Crude i West Texas Intermediate:

Una de les principals diferències entre el petroli cru Brent i el petroli intermedi de West Texas és que el cru Brent s’origina en camps petrolífers del mar del Nord, entre les illes Shetland i Noruega, mentre que el petroli intermedi de Texas occidental s’obté dels camps petrolífers dels EUA Com ja hem esmentat, tant Brent Crude com West Texas Intermediate són dolços i lleugers, cosa que els fa ideals per refinar la gasolina.

Brent Crude:

El Brent Crude és més comú i la majoria de petroli té un preu basant-se en el Brent Crude com a referència, com passa amb els dos terços de tots els preus del petroli. El cru Brent es produeix al mar, de manera que els costos de transport són generalment més baixos. Per contra, el West Texas Intermediate s’origina en zones sense sortida al mar, cosa que fa que els costos de transport siguin més pesats.


Intermedi de West Texas:

West Texas Intermediate és un dels models de preus i mesura preferits als Estats Units. També és lleugerament “més dolç” i “més lleuger” que l’oli de Brent. El preu del West Texas Intermediate (WTI) és lleugerament inferior al de Brent. Val la pena recordar que WTI cotitzava a 44,84 dòlars per barril, mentre que Brent cotitzava a 47,59 dòlars el 26 de novembre de 2020.

Actual UKOIL Preu: $

Principals factors que influeixen en el petroli de Brent:

Hi ha tres factors principals que influeixen en els preus del petroli:

1: Subministrament

2: Demanda

3: Geopolítica.

Hi ha molts factors que afecten els preus del petroli, però analitzem com un dels factors econòmics més bàsics, és a dir, l’oferta i la demanda, afecta els preus del cru de Brent. La llei de l’oferta i la demanda estableix que si l’oferta augmenta, els preus baixaran; per contra, si la demanda augmenta, els preus augmentaran.

Subministrament:

Durant moltes dècades, l’Organització dels Països Exportadors de Petroli (OPEP) s’ha vist com el cor de les plataformes mundials de comerç de petroli, amb els seus països membres productors de petroli que treballen junts per determinar els preus augmentant o reduint la producció de cru. Tot i que el control del mercat de l’OPEP ha disminuït en comparació amb els últims anys, les seves decisions continuen tenint un paper poderós. També val la pena esmentar que tots els moviments de l’OPEP són observats de prop per governs, empreses petrolieres, inversors, cobertors, comerciants d’especuladors, responsables polítics i consumidors.

Tot i això, les polítiques de l’OPEP es veuen afectades principalment per factors geopolítics. Alguns dels principals productors de petroli del món són políticament febles o estan en desacord amb Occident (els problemes sobre el terrorisme o el compliment de les lleis internacionals, en particular, han estat problemàtics). Alguns d’ells fins i tot s’han enfrontat a sancions imposades pels EUA.

Per exemple, en el passat, les interrupcions de l’oferta, provocades per esdeveniments polítics, han provocat un canvi dràstic dels preus del petroli; La revolució iraniana, la guerra Iran-Iraq, les guerres del Golf Pèrsic i els embargaments de petroli àrabs han estat especialment notables. La crisi financera asiàtica i la crisi econòmica mundial del 2007-2008 també van provocar fluctuacions. A part d’això, el subministrament de petroli també es veu afectat per factors externs, com ara els patrons meteorològics, la producció (E&P) costos i exploració, inversions i innovacions.

 

Demanda:

La producció industrial i el fort creixement econòmic tendeixen a augmentar la demanda de petroli, com es pot comprovar amb els canvis en els patrons de demanda de països que no pertanyen a l’OCDE, que han crescut bruscament en els darrers anys, segons l’Administració d’informació energètica dels EUA A tot l’estany, els factors que afecten la demanda de petroli també es podrien associar al transport (tant comercial com personal), al creixement demogràfic i als canvis estacionals. Per exemple, la demanda de petroli tendeix a sostenir-se durant les estacions de viatges a l’estiu i a l’hivern, quan es consumeix més combustible per a calefacció

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me