Gràfics de preus històrics de l’alumini: historial de preus de l’alumini

L’alumini és el segon metall més utilitzat, després del ferro, i té molta demanda a les economies en creixement i al consum mundial. S’utilitza generalment en avions i aeroespacials, cotxes d’alumini, automoció, construcció i construcció, electrònica i electrodomèstics, nanotecnologia de panells solars i làmines i embalatges. Els preus de l’alumini depenen en gran mesura de la demanda mundial, la indústria de la construcció i les notícies dels productors. Els tres principals països productors d’alumini són la Xina, Rússia i el Canadà.

El major consumidor d’alumini, amb una demanda molt elevada, és la Xina, on la urbanització ha impulsat el consum. Xina utilitza aproximadament el 40% del subministrament anual anual d’alumini. Després de la Xina, els següents grans consumidors d’aquest metall són el Japó, la Unió Europea i els Estats Units.

Els preus de l’alumini s’han relacionat amb el creixement del PIB xinès durant les darreres dues dècades; ha fet pujar molts preus de les primeres matèries industrials. El sector de l’envasament, el sector immobiliari, el transport, la construcció i el sector de l’electrònica a la Xina i a tot el món han elevat la demanda d’alumini.

ALUMINI


Per què mirar els preus històrics de l’alumini??

Hi ha diversos factors implicats en la determinació d’un biaix alcista en l’alumini. Explorem-los un per un, per tal de predir els preus de l’alumini.

Demanda xinesa i sobrecapacitat:

El principal productor i consumidor d’alumini és la Xina, ja que l’economia xinesa de ràpid creixement ha necessitat alumini per a la construcció, el transport i l’electrònica en els darrers anys. No obstant això, a mesura que va baixar el producte interior brut de la Xina, la demanda interna no va poder absorbir la gran oferta, cosa que va provocar que la Xina exportés el metall als Estats Units i altres països..

No obstant això, malgrat la sobrecapacitat massiva d’alumini a la Xina, el govern local va continuar aplicant polítiques industrials per tal d’ampliar la producció. En els darrers cinc anys, la sobrecapacitat de la Xina ha crescut un 60%, cosa que ha provocat una distorsió dels mercats mundials, a causa de l’augment de les exportacions de metall a països tercers..

Segons l’Oficina Nacional d’Estadística, les fundicions a la Xina van produir al juny prop de 3,02 tones d’alumini primari. Aquesta va ser la quantitat més elevada de juny, ja que la producció anual total va augmentar l’1,7%. Malgrat això, el govern xinès va crear una nova línia de producció, amb una capacitat de 680.000 tones a l’any durant els primers sis mesos del 2020. Només aquestes noves capacitats equivalien a gairebé el 40% de la capacitat total de fosa d’alumini dels EUA..

La Xina també va proporcionar 60-70 milions de dòlars en subvencions governamentals indirectes a cinc empreses productores d’alumini, i això va tenir un paper important en la sobrecapacitat. Aquesta sobrecapacitat subvencionada d’alumini a la Xina és un repte comercial fonamental que ha d’afrontar la indústria nord-americana de l’alumini, ja que estan abandonant el negoci..

Demanda de transport & Demanda de la indústria de la construcció:

Els automòbils i l’aeroespacial són els mercats més importants de l’alumini al món desenvolupat. L’economia mundial depèn del transport per donar suport al creixement. A mesura que l’economia mundial s’expandeix, també augmenta la necessitat d’automòbil i aeroespacial, cosa que provoca un augment de la demanda d’alumini.

Com sabem, el primer trimestre del 2020, el PIB mundial del G20 va caure un 3,4%, que va ser el rècord en termes de gran contracció des del 1998. Això significa que els preus de l’alumini també van patir, a causa d’un menor creixement econòmic, que va conduir a una baixa activitat econòmica, que dóna suport al sector del transport.

El consum d’alumini per al comprador mundial de metall més gran, la Xina, va caure per primera vegada en tres dècades el 2019, fins a situar-se en l’1%. Com a resultat, la Xina va planejar afegir 2,25 milions de tones a la seva capacitat anual de fosa d’alumini. El segon sector amb més demanda industrial d’alumini és la construcció i l’edificació

mercat. L’alumini representa aproximadament el 30% del cost dels materials de construcció als països en desenvolupament.

Les xifres de la construcció són volàtils, de manera que les taxes d’atur, les dades d’ocupació, els tipus d’interès i les activitats de creixement econòmic als països consumidors, com la Xina, els Estats Units, Europa i el Japó, són un factor important per al desplaçament dels preus de l’alumini.

La gran distracció canadenca de l’alumini:

Recentment, l’Administració Trump dels EUA va imposar de nou els aranzels a les importacions d’alumini procedents del Canadà, enmig de l’augment de l’oferta, que va superar els nivells històrics. Però l’augment de les exportacions d’alumini del Canadà als Estats Units només s’havia intensificat en els darrers mesos, tot i la caiguda de la demanda dels Estats Units. Això requeria un pas per assegurar la indústria nacional de l’alumini.

No obstant això, l’endemà, Canadà va prendre represàlies anunciant aranzels sobre productes d’alumini nord-americans, per motius de seguretat nacional. Aquests aranzels també han mantingut els preus de l’alumini sota pressió recentment.

Pandèmia del Coronavirus:

Els sectors de fabricació i construcció de l’automòbil es van veure principalment afectats pels bloquejos provocats pel coronavirus, que van afectar significativament la indústria de l’alumini a tot el món. Els preus de l’alumini van caure de 1.820 dòlars per tona al gener a 1.425,5 dòlars per tona a l’abril.

No obstant això, els preus no es van veure tan afectats pel coronavirus com altres productes bàsics, ja que a mesura que la demanda d’aquest metall va disminuir d’un sector, la demanda en altres sectors va augmentar. La demanda dels sectors de transport, construcció i electrònica de consum va disminuir durant els tancaments de pandèmia. Però, al mateix temps, la demanda d’alumini va augmentar per als components de les plaques de circuits impresos per a dispositius mèdics, com ara els ventiladors.

La cadena de subministrament també es va interrompre, a causa de les restriccions de viatge i el tancament de ports; no obstant això, el subministrament d’alumini no es va veure afectat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me