Una visió general bàsica dels millors intercanvis de criptomonedes per a periodistes

Les criptomonedes i la tecnologia Blockchain han provocat un canvi revolucionari en diversos processos. Els pagaments s’han beneficiat especialment de les funcions innovadores que ofereix aquesta tecnologia, sobretot per donar accés a pagaments en línia a milions de persones a tot el món que no tenen serveis bancaris tradicionals. En aquest sentit, els intercanvis de criptomonedes han jugat un paper vital, ajudant a portar les monedes digitals a les masses.

Què és un Cryptocurrency Exchange?

Un intercanvi de criptomonedes es descriu simplement com una plataforma en línia on podeu convertir una moneda en una altra. Hi ha milers d’intercanvis de diferències, que ofereixen una gran varietat de serveis i que admeten diverses monedes. Moltes plataformes accepten monedes tradicionals fiat, com ara EUR i USD, que us donen l’oportunitat de formar part de la comunitat de criptomonedes. Altres intercanvis es basen únicament en criptomonedes, cosa que us dóna accés a una àmplia selecció de monedes i fitxes digitals.

Tipus d’intercanvis de criptomonedes

Hi ha diverses maneres de classificar els intercanvis de criptomonedes. Per exemple, pot sorprendre a alguns saber que, tot i que sovint es descriu que les criptomonedes són descentralitzades, una part substancial dels intercanvis es centralitza. Això significa que el comerç es realitza en una plataforma amb una entitat central que gestiona les transaccions i, sovint, l’accés dels usuaris.

El terme intercanvi de criptomonedes prové d’algunes de les primeres plataformes que funcionaven de manera similar a una borsa de productes bàsics. En aquestes plataformes, compradors i venedors comercien directament en funció del preu de mercat. La plataforma normalment cobra una comissió per cada transacció.

Un altre tipus d’intercanvi popular és un corredor, que ha demostrat ser molt popular entre els comerciants novells. Les plataformes que ofereixen un servei d’intermediació actuen com a persona mitjana entre compradors i venedors. D’aquesta manera, independentment de si esteu comprant o venent, sempre tractareu únicament amb l’agent. Tot i que normalment les comissions són més altes que en un intercanvi tradicional, en utilitzar un agent intermediari obteniu els avantatges de transaccions més ràpides i simplificades.

Plataformes de negociació entre iguals (P2P) són un altre tipus popular d’intercanvi. Actuant com a mercats oberts, aquestes plataformes permeten als compradors i al venedor negociar els preus directament i normalment es cobra una comissió per cada transacció. Les funcions de les plataformes P2P varien significativament, tant en termes de seguretat com de funcionalitat. Les plataformes, com ara LocalBitcoins, proporcionen un bon nivell de seguretat, alhora que us donen l’oportunitat comprar Bitcoin mitjançant PayPal, transferència bancària i, de vegades, fins i tot efectiu.

Què és el més important per a vostè quan es tracta de negociació?

No importa si ho faràs simplement intercanviar Bitcoin, o si ets un comerciant professional que vol obtenir beneficis dels moviments de preus d’una moneda, hi ha algunes característiques comunes que heu de tenir en compte a l’hora de triar una plataforma. A continuació, es mostren alguns trets habituals entre els millors intercanvis de criptomonedes:

  • Seguretat – Comproveu la reputació de seguretat de la plataforma i assegureu-vos que té els sistemes establerts per protegir-vos, les vostres dades i els vostres fons. El xifratge, l’autenticació de dos factors i el registre d’IP són només algunes d’aquestes mesures.
  • Criptomonedes admeses – Els diferents intercanvis permeten canviar una gran quantitat de tokens digitals. Tot i que algunes plataformes us donen accés a només un grapat de monedes, altres s’especialitzen en oferir-ne centenars de diferents.
  • Mètodes de pagament admesos – Per finançar el vostre compte i començar a operar, heu d’utilitzar un mètode de pagament compatible. Tant si utilitzeu EUR com ETH, heu d’assegurar-vos que la plataforma pugui acceptar la moneda i el mètode que voleu utilitzar.
  • Tarifes – Algunes plataformes estan dissenyades per a comerciants professionals, mentre que d’altres s’especialitzen en usuaris novells. Altres encara ofereixen eines diferents en funció de les vostres necessitats comercials. Tota aquesta opció es tradueix en diferents tarifes i estructures de tarifes.

Diferents plataformes per a diferents usuaris

Els següents són alguns dels millors intercanvis de criptomonedes basat en perfils de diferents tipus de comerciants. Sempre és important llegir les ressenyes dels intercanvis abans de comprometre’s.

Si sou un comerciant novell amb poc coneixement sobre el comerç de fitxes digitals, hauríeu de plantejar-vos obrir un compte a Coinbase. Fàcil d’utilitzar i fàcil d’instal·lar, Coinbase ofereix un servei d’intermediació que us permet accedir a diverses monedes principals i admet pagaments en moneda fiduciària mitjançant targetes i transferències bancàries..

Els comerciants més competents que vulguin accedir a una selecció més àmplia de monedes i que vulguin provar el comerç avançat haurien de tenir-ho en compte eToro. Aquesta plataforma de comerç global us permet canviar Bitcoin mentre inverteix també en contractes de criptomonedes per diferència (CFD). eToro ofereix una àmplia selecció de mètodes de pagament i té algunes de les tarifes més baixes de la indústria. Els seus honoraris són molt senzills i fàcils d’entendre, podeu més informació aquí.

Si voleu comprar Bitcoin o Altcoins mentre us mantingueu relativament anònims, Changelly es troba entre els millors intercanvis de criptomonedes que us permeten fer això. La plataforma és compatible amb pagaments en moneda digital i criptogràfica. És fàcil d’utilitzar, amb taxes baixes i operacions ràpides.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me