STO vs IEO, quina diferència hi ha i quan les startups haurien de triar-ne una?

STO és millor conegut com Oferta de testimoni de seguretat representar un contracte d’inversió avalat per un actiu d’inversió subjacent, p. accions, fons, bons i fins i tot fideïcomisos d’inversió immobiliària. Un testimoni de seguretat representa ser propietari de la informació del producte d’inversió que es registra a la cadena de blocs. Les STO es poden veure com un enfocament híbrid a les ICO tradicionals d’oferta pública inicial (IPO) i a les criptomonedes, ja que hi ha una superposició entre els dos mètodes de captació de fons..

IEO més conegut com a Oferta inicial d’intercanvi representa un esdeveniment de recaptació de fons supervisat per un intercanvi de criptomonedes. Això és diferent a les STO, on el propi equip del projecte realitza la recaptació de fons. Els intercanvis ofereixen IEO mitjançant diversos llançadors i permeten als usuaris comprar fitxes directament amb fons que s’emmagatzemen a les seves carteres d’intercanvi..

Breu història de les OTS

Els ICO van regnar el 2017 el suprem com a criptomoneda mercat es va tornar boig. No obstant això, l’existència de moltes estafes a l’espai es va convertir en una preocupació important també entre inversors i reguladors. L’any següent, el 2018, vam veure esclatar la bombolla ICO i molts inversors es van mostrar escèptics respecte a la indústria. Els reguladors també van intensificar els seus esforços per intentar establir algunes normes i protegir els inversors.

A mesura que l’onada ICO va minvar, va començar a sorgir una altra forma de recaptació de fons. Un que pretenia solucionar les deficiències dels ICO oferint tokens totalment regulats, cosa que dificulta l’existència d’estafes. Els reguladors van obligar principalment aquest canvi a la SEC, ja que intentaven establir una llei de valors per a totes les ofertes simbòliques.


Això va conduir al naixement d’EST que simplement es poden descriure com ICO que compleixen amb el regulador de la nació que se’ls ofereix..

Segons un informe recent publicat per InWara, una empresa d’anàlisi de dades que se centra en els ICO, hi ha menys ICO que apareixen a partir del 2019. En canvi, les STO estan en augment. El primer trimestre del 2019, les STO han vist un augment del 135% amb més de 45 projectes llançats aquest any en comparació amb l’últim trimestre de l’any passat.

Breu història dels IEO

Els OIC no només han inspirat l’augment de les OTC, sinó també el dels IEO. Una nova forma de recaptació de fons on els tokens ofereixen els intercanvis i es mostren immediatament en ells. El primer IEO va tenir lloc el 2017 tot i que el nou model no va cridar massa l’atenció fins a principis d’aquest any.

Binance, l’intercanvi de criptomonedes més gran del món, va ser pioner en aquesta nova forma de venda de tokens a través d’una nova plataforma, la Binance Launchpad. La plataforma es va comprometre a donar suport com a mínim a un token cada mes el 2019 i, fins ara, ha completat tres vendes de token que han tingut un gran èxit. Mitjançant la plataforma de llançament, BitTorrent ha aconseguit recaptar més de 7 milions de dòlars, Fetch.Ai ha recaptat 6 milions de dòlars i Celer Network ha aconseguit recaptar 4 milions de dòlars en pocs minuts..

Els IEO ajuden els intercanvis a injectar liquiditat a les seves plataformes i l’èxit de Binance Launchpad ha inspirat altres intercanvis a afanyar-se a llançar les seves pròpies plataformes de venda de fitxes. Fins ara hi ha més de quinze intercanvis de criptomonedes que ja han començat els seus propis llançadors. Per veure la llista completa de tots els intercanvis que ofereixen IEO actualment, podeu consultar aquest article escrit per Arthur Boytsov, vicepresident d’una de les millors agències de recaptació de fons. Test de prioritat.

STO vs IEO: diferències entre STO i IEO

Els IEO són ​​per a projectes que busquen llançar tokens d’utilitat. Els tokens d’utilitat representen les unitats de compte de la xarxa on s’emeten. A mesura que la xarxa creix, hi ha més utilitat al testimoni, ja que el seu nombre és fix. A mesura que creix la mida de la xarxa i el nombre de transaccions, també augmenta la demanda dels tokens.

Els tokens d’utilitat donen als titulars del testimoni el dret d’utilitzar la xarxa i també el dret d’aprofitar-se de la xarxa mitjançant la votació.

malgrat això, aquestes fitxes han de fallar a la prova de Howey ja que això els qualificaria com a fitxes de seguretat.

Quan les startups haurien de triar una STO

Les fitxes de seguretat han de passar el fitxer Prova de Howey. La prova dicta que un actiu ha de complir les condicions següents; ser una inversió de diners, ser una inversió en una empresa comuna i els inversors esperen beneficiar-se del treball dels promotors i de qualsevol altre tercer.

Dit d’una altra manera, un testimoni de seguretat representa un contracte d’inversió amb propietat legal d’un actiu físic o digital, com ara béns immobles o ETF i molts altres. Tot i això, el propietari s’ha de verificar mitjançant la cadena de blocs.

Això permet als titulars de fitxes de seguretat canviar les seves fitxes per altres actius, utilitzar-les com a garantia per accedir a un préstec i emmagatzemar-les en diferents carteres.

També us pot agradar: el 2019 és l’any de l’STO (ofertes de testimoni de seguretat)?

Avantatges de STO

Compliment de la normativa

L’avantatge número u de les STO és que compleixen la normativa. Si volen operar als Estats Units, han de sol·licitar exempcions a la SEC per assegurar-se que no facin front a les ordres de cessament i desistència en el futur, com va ser el cas de moltes ICO.

Transparència

Els STO ofereixen una transparència total als seus inversors i això els permet tenir visibilitat sobre tots els tokens que s’han emès, prometent fins i tot aquells que han estat desacreditats..

Protecció

Atès que les OTS estan regulades, estimulen l’entrada de nous inversors al mercat sense haver de preocupar-se de ser estafats.

Valor intrínsec

A diferència de les fitxes d’utilitat que representen majoritàriament l’accés futur al servei o producte d’una empresa emissora, les operacions bancàries solen representar l’interès subjacent en la participació en beneficis, els drets de vot, l’interès en el patrimoni net, dividends i altres beneficis que poden obtenir els seus inversors.

Avantatges d’IEO

Recaptació de fons ràpidament

Els projectes poden recaptar fons ràpidament donat tot el bombo que envolta actualment els IEO. A jutjar per les vendes de token que s’han produït fins ara, un IEO fa una mitjana d’uns segons a uns minuts per complir el seu límit màxim fixat.

Confiança

Es pot confiar en els IEO, ja que els intercanvis de criptomonedes realitzen la seva diligència deguda examinant tots els projectes que intenten llançar a la seva plataforma, els inversors no s’han de preocupar per la legitimitat dels projectes..

Seguretat

Les IEO ofereixen protecció tant a l’emissor de tokens com als inversors, ja que les borses gestionen el procés KYC i AML.

Llistat ràpid

Els projectes tenen la garantia d’enumerar ràpidament les seves fitxes, cosa que facilita el procés per als emissors de projectes.

Desavantatges de STO

Igual que totes les ofertes de fitxes de seguretat també tenen els seus inconvenients

Compliments complexos

Tot i que es troben a la cadena de blocs i en forma tokenitzada, les fitxes de seguretat encara es troben sota la normativa de valors existent. Com a tal, les empreses que gestionin una STO hauran de complir les mateixes normatives que si fessin una sortida a borsa. Estar simbolitzat ajuda a una negociació millor i ràpida, la complexitat de les regulacions legals en diverses jurisdiccions encara comporta riscos i en algun lloc dificulta els avantatges.

Requisit de plataforma

Els STO poden ser ràpids, però emetre’ls no és fàcil. Quan es tracta d’aconseguir capital mitjançant valors tradicionals, la feina és una mica més fàcil, ja que no requereixen una plataforma per executar l’exercici de captació de capital. Però per a una STO, l’equip del projecte ha de crear els seus propis tokens, així com una plataforma per gestionar la seva venda. Aquest és l’aspecte més crucial de la STO i si aquesta part tecnològica crucial és errònia i el projecte acabarà al desordre financer i legal.

Mercat Nascent

Com que és l’últim participant al món de la captació de capital, les STO no tenen res que s’hagi provat extensament a llarg termini, cosa que augmenta el risc tant per als negocis com per als inversors. Tot i que existeix un risc de subscripció, el risc més gran és el de conformitat poc clara. Tot i que no hi ha massa precedents legals en què confiar i els reguladors poden canviar d’opinió en qualsevol moment i posar fi a això.

Inconvenients de l’IEO

Seguretat dels intercanvis

Tot i que la seguretat de l’IEO està relacionada amb un intercanvi, aquests intercanvis encara són susceptibles a fraus i bombes & esquemes de bolcat, especialment aquells més petits que no es preocupen per la seva equitat de marca.

Manipulació de preus

Tot i que els IEO es consideren relativament més segurs per als inversors, la manipulació potencial dels preus per part dels inversors que tinguin la majoria de les monedes és la mateixa emissió que hem experimentat amb els ICO

Restringir determinats inversors

El IEO es limitaria a un determinat intercanvi, cosa que molestaria la participació d’alguns inversors si no posseïen cap compte al mateix intercanvi. Això requereix un procediment KYC addicional i un temps d’aprovació de la verificació del compte, cosa que resulta molt incòmode per a molts inversors.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me