Què és Bitcoin Defi?

Les finances descentralitzades (defi) descriuen protocols i aplicacions basats en blockchain que alimenten un conjunt d’eines monetàries obertes a tothom. Defi pren serveis comuns al sistema financer establert: préstecs; endeutament; negociació; sintètics i els recrea en cadena. La diferència entre els dos regnes (tradicional i criptogràfic) es deu menys a l’arquitectura que admet les aplicacions defi (un llibre distribuït en comptes d’una base de dades central) i més a les parts que poden participar.

Les aplicacions Defi són, per la seva naturalesa, de codi obert i obertes a tothom. Tothom pot participar en l’ecosistema de finances descentralitzades, ja sigui com a creador de mercats, prestatari o comerciant, sense necessitat de permís. Es tracta d’una marcada diferència respecte al vell món de les finances, on la inclusió es basa en la geografia, l’estat social, la solvència i altres marcadors que es poden modificar o eliminar arbitràriament en qualsevol moment, cosa que nega l’accés a les persones..

Gran part del desenvolupament que s’ha produït dins de la definició fins ara ha girat entorn d’Ethereum, que allotja una sèrie de dApps, plataformes de préstec i protocols estables d’emissió de monedes adaptats a aquest propòsit. Tanmateix, en molts aspectes, Bitcoin és l’ecosistema blockchain que s’adapta millor a la defi, amb una major liquiditat, adopció global i garanties de seguretat. És possible que Defi hagi guanyat el seu sobrenom d’Ethereum, però ara ha transcendit aquesta xarxa i ha trobat una casa a Bitcoin, on s’han desenvolupat una sèrie de plataformes i protocols de contractes intel·ligents per aprofitar les capacitats de defi de BTC. En aquesta guia, analitzarem alguns d’aquests productes i què ofereixen als desenvolupadors i als usuaris finals.

El cas de Bitcoin Defi

Defi no pertany a cap cadena de blocs. De fet, el propi ethos de defi implica estar lliure de restriccions financeres que limiten els productes a ecosistemes individuals i bases de dades silenciades. La composibilitat – el concepte de crear components defi que es combinen com blocs de Lego per crear noves aplicacions financeres – és un principi clau de la doctrina defi. Per tant, té sentit que els desenvolupadors de defi vulguin connectar la xarxa informàtica distribuïda més gran del món, Bitcoin, al cor del moviment defi..


RSK ha fet una gran part del fort desplegament del sector defi de Bitcoin. La primera plataforma de contractes intel·ligents centrada al voltant de Bitcoin i impulsada per ell, RSK proporciona eines per a desenvolupadors que vulguin crear aplicacions de definició. Això inclou:

  • Serveis d’emmagatzematge, pagaments, oracles i noms distribuïts per gentilesa de RIF
  • Desenvolupament intel·ligent de contractes que reflecteix les capacitats d’Ethereum a RSK
  • Un pont de fitxes federat cap a Ethereum i les seves dApps defi

La infraestructura de contractes intel·ligents de RSK es pot desplegar per crear carteres, borses, monedes estables, plataformes de préstec i préstec, i molt més. Per què construir tot això a Bitcoin? Bé, per una banda, BTC és la millor reserva de valor de la criptonomia i l’actiu que és més probable per als hodlers, bé, hodl. Però bloquejar tot aquest bitcoin no proporciona cap rendiment als seus propietaris. Defi té el potencial de posar en funcionament aquest capital, mitjançant préstecs i subministraments de liquiditat, donant als titulars l’oportunitat de guanyar un retorn del seu BTC.

Utilitzant els RSK marc defi, els titulars de bitcoins poden:

  • Obteniu interès pel seu BTC
  • Préstec de monedes estables perquè puguin desbloquejar el valor del seu BTC sense haver de vendre
  • Aprofiteu el comerç amb el seu BTC per guanyar més
  • Participa en BTC per guanyar altres fitxes

Defi és un joc per equips

La col·laboració sustenta les finances descentralitzades. Més que qualsevol altra criptografia vertical, defi es caracteritza per un esperit de col·laboració, associació i integració entre projectes defi. El mateix passa amb el sector defi de Bitcoin; tot i que RSK és el llit de moltes innovacions financeres descentralitzades, no s’està creant en el buit. Per exemple, la primera stablecoin garantida amb bitcoins va ser cortesia de Diners a la cadena, construït, per descomptat, a la plataforma RSK. És a través de la creació d’aplicacions orientades al consumidor, com ara les monedes estables basades en BTC, que els usuaris poden participar activament en l’economia defi.

RSK ha creat el marc perquè la defi de Bitcoin prosperi. Ara correspon a desenvolupadors de tercers aprofitar aquestes eines per crear aplicacions que resolguin problemes del món real, des de l’eficiència de la garantia fins al comerç de marges descentralitzat, els mercats de predicció, la missatgeria segura i les assegurances..

Defi fa possible els pagaments amb Bitcoin

Un dels casos més alcistes per casar Bitcoin amb defi és que fa que BTC pugui tornar a ser gastable. L’augment de les tarifes de xarxa, juntament amb la manca de privadesa a la cadena, han limitat la capacitat de Bitcoin de servir com a efectiu fungible, tan adequat per als micropagaments com per moure milers de milions de dòlars alhora. Introduïu Lightning Network (LN). Si RSK és una capa Bitcoin de dos per a contractes intel·ligents, LN és el seu analògic monetari. 

Amb 9 milions de dòlars de BTC bloquejat a la xarxa Lightning, LN ha guanyat una sòlida base per donar suport a una xarxa de pagaments global. Encara hi ha molta feina a fer per afinar l’experiència de l’usuari de manera que Lightning pugui ser accessible per a les masses i no només per als primers adoptants amb coneixements tècnics. No obstant això, la seva proposta de valor de transaccions gairebé instantànies a un cost gairebé nul i amb plena fungibilitat és convincent.

El final de defi és un sistema financer sense permisos que funciona en paral·lel al sistema financer tradicional, que proporciona accés a tothom que ho requereixi, amb rampes integrades del vell món. Perquè això passi, els desenvolupadors de defi han de perfeccionar la UX, la usabilitat i la integració de la capa base, el middleware i els components de nivell d’aplicació, per crear productes que ofereixen una utilitat genuïna i que tinguin una corba d’aprenentatge suau..

De moment, els fonaments de la defi segueixen osificant-se, cosa que significa que encara es desenvolupa una gran part del treball de desenvolupament a la capa base i a la capa segona. La següent fase veurà sinergies més properes entre ecosistemes defi com Bitcoin i Ethereum, i noves aplicacions formades a partir de les primitives defi que s’han concretat a través dels esforços de projectes com MakerDAO, Compound, RSK i Lightning Labs. Bitcoin ja és la xarxa de criptografia més descentralitzada del món. Si els seus defensors tenen el seu camí, es convertirà en la llar de l’experiment de finançament descentralitzat més gran que el món hagi vist mai.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me