La criptomoneda de Facebook és ‘Libra’ el futur?

Libra ni tan sols s’ha publicat, però ja està atrapat en una xarxa de regulacions, dubtes i escepticisme d’una gran quantitat de comunitats, inclosos els governs, els bancs i els líders de les criptomonedes. En una època en què el públic en general manté esquemes borrosos sobre la criptomoneda, Libra només ha afegit la confusió dels reguladors i la massa.

En aquests moments, una de les preguntes més destacades és “És el futur Balança?”.

Abans de respondre a la pregunta, esbrinem què és Balança i què indica el seu llibre blanc.

Algunes preguntes freqüents sobre Facebook Libra

Què és Balança?

Facebook ha creat la seva pròpia criptomoneda sense fronteres basada en la seva pròpia cadena de blocs coneguda com a Balança cadena de blocs. Per valorar la moneda, Facebook ha creat la reserva Libra. Per a cada balança creada, una col·lecció de monedes i altres actius serviran com a garantia. Se suposa que el procés forma confiança en el seu valor intrínsec.


Llegiu també: GlobalCoin i Project Libra de Facebook: explicat en poques paraules

Què necessiteu per començar?

A hores d’ara, no podeu fer res. Facebook només ha publicat el llibre blanc (un full de ruta que descriu tot el funcionament de la seva moneda). Quan es publiqui, haureu d’utilitzar Calibra, una cartera basada en Libra creada també per Facebook. Podeu canviar monedes fiduciàries a canvi de Balança a Calibra. Per registrar-vos, necessitareu una identificació emesa pel govern. Aquest pas ajudarà a combatre els fraus i a garantir que els usuaris siguin reals.

On podreu utilitzar Calibra?

Facebook ha desenvolupat una aplicació independent que es pot descarregar a l’App Store i a Google Play. Com que és Facebook, també tindrà integració a WhatsApp i Messenger. Enviar diners serà realment tan fàcil com enviar una foto.

Per a què podeu utilitzar Calibra?

Calibra està pensat per ser utilitzat per tothom per a gairebé totes les transaccions possibles. Els diners es poden transferir entre persones de tot el món en qualsevol moment, gairebé a l’instant. Com que Balança no fluctua com altres criptomonedes, és segur utilitzar-lo com a magatzem de valor. Les transaccions diàries es poden realitzar a Calibra amb facilitat.

Calibra cobrarà menys?

Libra té com a objectiu reduir o reduir les comissions de transacció, de manera que serà relativament menor i transparent fins i tot quan es transfereixin diners a nivell internacional.

Calibra està disponible al vostre país? A quins països està disponible Calibra?

Balança s’està esforçant al màxim per fer-la disponible a gairebé tothom, a qualsevol part del món. Els detalls específics dels països encara no estan disponibles, però podem esperar que abastarà la majoria de les nacions.

També us pot agradar llegir això: Índia: el llançament de Libra de Facebook es podria restringir a causa de la preocupació de la política de RBI

Podeu utilitzar la vostra moneda local a Calibra?

Calibra està feta per a Balança, és a dir, totes les transaccions que es fan amb Calibra es fan a Balança. Tot i això, podeu convertir la vostra moneda local en Balança i afegir recàrrega a la vostra cartera. A més, podeu convertir els lliures a la vostra moneda local quan vulgueu. També veureu el tipus de canvi en recarregar o retirar la cartera.

Com evitarà el frau Facebook??

Com s’ha esmentat anteriorment, tots els usuaris es verificaran amb una identificació emesa pel govern. Això redueix significativament la taxa de comptes falsos a Calibra. L’autenticació de dos factors reforçarà encara més la seguretat. La informació del compte de Facebook i WhatsApp també ajudarà a verificar la identitat. Calibra també comptarà amb informes i servei dedicat al client integrat a l’aplicació. Si encara es produeix un frau, obtindreu un reembossament complet.

Potser també t’agrada: Bitcoin continua sent rei, ja que el 98% dels nord-americans no mostren cap interès per Balança

Encara podeu fer servir Calibra si no teniu cap compte de Facebook, WhatsApp o Messenger?

Sí. L’aplicació independent permetrà als usuaris que no tinguin cap compte de Facebook, WhatsApp o Messenger registrar-s’hi.

Quina relació hi ha entre Calibra i Facebook?

Calibra és una nova vertical de Facebook Inc, és la filial de Facebook. Tingueu en compte que Calibra funciona de manera independent.

Les empreses poden utilitzar Calibra?

A la primera versió de l’aplicació Calibra, s’admetran els pagaments entre iguals. Els comerciants petits poden utilitzar funcions petites, com ara codis QR, per acceptar pagaments a Libra. Al llarg del temps, hi haurà moltes altres funcions noves introduïdes per a les empreses.

Llibre blanc de Balança en una closca de nou

Libra és una criptomoneda sense fronteres basada en la tecnologia de cadena de blocs Libra. L’associació Libra s’encarregarà completament de Balança. La moneda està totalment avalada per la reserva de Balança i només té un valor equivalent al de la reserva. La reserva és una col·lecció de monedes i altres actius que serviran de garantia.

El sistema peer to peer és una cadena de blocs privada permesa que es construeix amb l’esperança de descentralitzar-se públicament. S’ha utilitzat un nou llenguatge de programació anomenat “Move” per dissenyar aquest pla director. A partir de les especificacions tècniques, utilitza un algorisme de consens de VMWare conegut com HotStuff. Ha descuidat la prova del treball, ja que és lent i dificultaria la idea de creixement en el futur.

A hores d’ara hi ha uns 28 socis. En el moment del llançament, Facebook pretén tenir almenys 100 socis. Informes recents afirmen que actors importants com Uber, Mastercard i Visa han invertit 10 milions de dòlars i podem esperar la mateixa tarifa per associar-nos amb Libra.

Per a la qüestió de la descentralització, Facebook ha convertit Libra en una filial independent de si mateixa. Situada a Ginebra, Suïssa, l’associació Libra operarà de forma totalment independent. A més, totes les decisions preses a l’interior de l’associació Libra es basaran en el nombre de vots dels membres, donant el mínim poder a cada accionista.

L’associació Libra és una part integral de Libra, ja que serà la responsable del seu funcionament. Des de la mineria de la moneda fins a la resolució de consultes, tot estarà sota el seu control.

Per gestionar la seguretat i prevenir el frau, Facebook requerirà una prova d’identificació emesa pel govern per al registre i habilitarà l’autenticació de dos factors (descàrrega per als usuaris FaceID). El blockchain ja és una xarxa segura.

Lliura és el futur?

Libra és un ambiciós projecte de l’associació Libra. Per determinar si és el futur, hem de mirar com es compara amb la tecnologia existent. Libra ofereix ser una moneda digital global i està en competència directa amb els bancs.

Vegem com es compara amb la majoria de les criptomonedes existents.

 • Diferències clau entre Balança i Bitcoin
Paràmetre BALANÇA BITCOIN
Ús Un mitjà d’intercanvi estable. Igual que Balança, però es pot utilitzar com a inversió i acumulació de valor.
Volatilitat baix Alt. Propensos als canvis de preus.
Blockchain Libra Network. Permès. Bitcoin. Públic i sense permisos.
Rendiment 1.000 TPS (reclamats) 3,87 TPS (màxim històric, a partir de febrer de 2019)
Latència 10 segons (reclamat) 8 minuts (mitjana)
Algorisme de consens BFT modificat (tolerància a fallades bizantines).  PoW: prova del treball.

Relativament més lent.

Llenguatge de programació Move: creat per Facebook C++
 • Diferències clau entre Balança i XRP
Paràmetre BALANÇA XRP
Ús Un mitjà d’intercanvi estable. Igual que Balança. A més, es pot utilitzar com a inversió. Es fa principalment per fer transaccions globals més ràpides.
Volatilitat baix Alt. Propensos als canvis de preus.
Blockchain Libra Network. Permès. RippleNet. Semi-permès.
Rendiment 1.000 TPS (reclamats) 1.000 TPS
Latència 10 segons (reclamat) 3,5 segons (mitjana)
Algorisme de consens BFT modificat (tolerància a fallades bizantines).  RPCA (algoritme de consens del protocol Ripple) 
Llenguatge de programació Move: creat per Facebook C++
 • Diferències clau entre Balança i Ethereum

Paràmetre BALANÇA ETEREU
Ús Un mitjà d’intercanvi estable. Igual que Balança. A més, es pot utilitzar com a inversió i per a aplicacions descentralitzades.
Volatilitat baix Alt. Propensos als canvis de preus.
Blockchain Libra Network. Permès. Ethereum. Públic i sense permís.
Rendiment 1.000 TPS (reclamats) 15-20 TPS
Latència 10 segons (reclamat) 15 segons (mitjana)
Algorisme de consens BFT modificat (tolerància a fallades bizantines).  PoW (Prova del treball) 
Llenguatge de programació Move: creat per Facebook Solidesa.

Com podem veure, Libra s’apodera d’algunes de les criptomonedes en termes d’aspectes tècnics. No podem determinar la seva comparació amb totes les criptomonedes, ja que n’hi ha més de 2.000.

El triomf de Libra és l’enorme base d’usuaris de Facebook de 2.400 milions de persones mensuals. Segons Jameson Lopp, “la moneda de la balança no és una amenaça per a Bitcoin. En tot cas, ajudarà a molta gent a fer un pas lògic cap al final “. Va compartir aquest meme juntament amb el tuit.

No obstant això, Balança ha quedat atrapat a la xarxa de regulacions de diversos governs. Així és com han reaccionat tots els governs al llançament de Libra.

ESTATS UNITS D’AMÈRICA

 • 18 de juny de 2019: La representant Maxine Waters, presidenta del Comitè de Serveis Financers de la Cambra, va convocar Facebook per aturar qualsevol desenvolupament en curs de Balança fins que avaluï completament Balança i Calibra i discuteixi els possibles riscos. Facebook no va respondre immediatament.
 • 2 de juliol de 2019: El Comitè del Congrés dels EUA ha enviat oficialment cartes a Mark Zuckerberg, CEO de Facebook, Sheryl Sandberg, COO de Facebook i David Marcus CEO de Libra. Sol·liciten una moratòria sobre Balança.

REGNE UNIT

 • 18 de juny de 2019: La iniciativa de pagaments de criptomoneda Libra de Facebook podria estar subjecta als “estàndards més alts” de la regulació mundial, va dir Mark Carney, el governador del Banc d’Anglaterra.
 • 25 de juny de 2019: El Tresor del Regne Unit, en col·laboració amb el Banc d’Anglaterra i altres reguladors financers importants del Regne Unit, utilitza opinions sinèrgiques per examinar el recentment revelat projecte de criptomoneda de Facebook, Libra.
 • 1 de juliol de 2019: L’advocat britànic “Dan Neidle” va investigar la qüestió fiscal que Libra possiblement pot imposar als usuaris del Regne Unit. Això seria un obstacle per a l’adopció massiva.

FRANÇA

 • 18 de juny de 2019: El ministre francès de Finances, Bruno Le Maire, que ha donat suport als esforços de blockchain a França, va demanar una regulació sobre Balança. Va plantejar preocupacions sobre seguretat, finançament del terrorisme i privadesa.

ÍNDIA

 • L’informe de Economic Times suggereix que és possible que Libra no estigui disponible a l’Índia. L’informe ve a la llum del suposat pla de prohibició de les criptomonedes de l’Índia.

XINA

 • Pot ser que la Xina amb les seves estrictes polítiques reguladores no permeti mai Lliura.

INDONÈSIA

 • El banc central d’Indonèsia va mostrar la seva preocupació demanant a Facebook que tornés a revisar el seu pla Libra.

PATRSOS DEL G7 (França, Alemanya, Itàlia, Japó, Regne Unit, Estats Units i Canadà).

 • Els països del G7 es van reunir per formar un grup de treball per revisar Balança. El G7 comprèn les principals economies mundials França, Alemanya, Itàlia, Japó, Regne Unit, Estats Units i Canadà.

JAPÓ

 • El vicegobernador del Banc del Japó, Masayoshi Amamiya, adverteix Libra de complir la normativa sobre blanqueig de diners i gestió de riscos mentre parla amb Reuters. Va dir: “Pel que fa a Balança, hem de tenir en compte que la base d’usuaris potencial mundial podria ser enorme”.

SINGAPUR

 • El banc central de Singapur, l’Autoritat Monetària de Singapur, vol obtenir més informació sobre Balança, tal com es va informar el 27 de juny de 2019.

RÚSSIA

 • “Ningú no introduirà una prohibició. Un gran nombre d’empreses es pregunten quan finalment serà possible realitzar legalment una ICO [oferta inicial de monedes] de forma transparent. Definitivament, això es regularà, es permetrà, i això és tot ”, va dir Moiseev, viceministre de Finances. Va afegir: “L’ús de criptomonedes per pagar béns i serveis sempre estarà prohibit a Rússia”. Facebook Libra rebrà el mateix tractament.

ESTATS UNITS D’AMÈRICA

El Congrés dels EUA ha enviat cartes a funcionaris de Balança.

REGNE UNIT

Balança s’enfrontarà a la normativa més elevada.

FRANÇA

Va generar preocupacions sobre el blanqueig de diners, el finançament del terrorisme i la privadesa.

ÍNDIA

Economic Times diu que pot ser que Balança no arribi.

XINA

És possible que les polítiques de criptografia estrictes no permetin Libra.

PA7SOS DEL G7 (França, Alemanya, Itàlia, Japó, Regne Unit, Estats Units i Canadà).

Formeu un grup de treball

JAPÓ

Adverteix Libra que compleixi la normativa sobre blanqueig de capitals i gestió de riscos.

SINGAPUR

Vol més informació

RÚSSIA

Tracteu-ho com qualsevol moneda estrangera. Pagament il·legal de serveis mitjançant criptografia.

Amb tantes jurisdiccions que prenen la seva opinió sobre Libra, sembla força difícil que Libra surti fàcilment de la web de la normativa. La següent pregunta és: arribarà Balança a la llum del dia? Ningú no sap la resposta correcta. Hem d’esperar i veure com es desenvolupen les coses.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me