Kava donarà un nou impuls a la bombolla DeFi?

La bombolla DeFi és enorme i ho és creixent ràpidament. A l’inici del 2020, els projectes DeFi van atraure gairebé 850 milions de dòlars. Sis mesos més tard, el valor total dels fons invertits en projectes DeFi, també anomenat valor total bloquejat (TVL), és de 2.08 milions de dòlars, un creixement del 145% aproximadament.. 

defiprime

Font: DEFI PULSE

És cert que DeFi encara està en la seva infantesa, però l’ecosistema ja es perfila. Fins ara, l’ecosistema gira al voltant set sectors amb els préstecs descentralitzats que ocupen la major part del mercat. 

defi


Font: Revisió DeFi

Del valor total bloquejat, uns 1.500 milions de dòlars pertanyen a projectes de préstecs descentralitzats. Curiosament, aproximadament el 40,5% de la TVL està associada a Compound. A part de Compound, MakerDAO és un altre projecte DeFi que alimenta el creixement del sector de préstecs descentralitzats.

El compost i el fabricant són catalitzadors de l’adopció DeFi

En tots els casos de creixement, sempre hi ha una força que continua empenyent a nivells superiors. Fa només quatre anys, DeFi era desconegut i pocs projectes tenien molt de valor. De fet, DeFi Pulse dades mostra que la TVL de tot l’ecosistema DeFi era insignificant. Llavors Maker va irrompre en escena.

Creador ho va fer possible prestar-se amb contractes intel·ligents i, al mateix temps, permet a la comunitat DAO jugar un paper important en els processos de presa de decisions. Tot i això, el protocol MakerDAO s’encarrega de l’emissió real del préstec. Els prestataris també tenen un paper clar a la comunitat MakerDAO. Subministren garantia, que és fonamental per a l’encunyació de la nova moneda digital DAI. Com a tal, es tracta d’una comunitat enorme i autosuficient que, en última instància, ampliarà la circulació de DAI.

A causa del primer avantatge de Maker, l’aplicació de préstecs DeFi reclama la segona part més important del nínxol de préstecs descentralitzat. En el moment d’escriure això, Maker tenia 626,2 milions de dòlars en TVL. Fins fa poc, tenia el rècord de la plataforma amb la TVL més alta, només per la pujada de la demanda Compost protocol de préstec i COMP, el seu testimoni de governança per relegar-lo al segon lloc. 

 Els usuaris compostos poden demanar fins a nou monedes digitals, que també poden ser garanties. Fins ara, el protocol compost ha donat a conèixer 908 milions de dòlars mentre es pren aproximadament 1.600 milions de dòlars en garantia. Dai, USDC i ETH són les fitxes més demandades pels prestataris respectivament. El mateix passa amb el subministrament.

El compost és el nou noi del bloc

Abans del llançament de Compound, Maker era el projecte de préstec descentralitzat més gran. Curiosament, el preu de COMP es va disparar al terrat, un 150%, en un sol dia perquè Coinbase va anunciar la seva cotització. El 18 de juny, Coinbase va revelar el seu bloc oficial que COMP estaria disponible a Coinbase Pro a partir del 22 de juny.

En el moment de l’escriptura, COMP tenia 679,8 milions de dòlars en TVL, segons DeFi Pulse dades. La concentració de Compound mostra el potencial que hi ha a DeFi. La pregunta és: altres projectes poden emular o, fins i tot, millorar els notables assoliments de Compound??

Com es va comentar anteriorment, el fenomen DeFi tot just comença. Per exemple, el valor total bloquejat a DeFi va créixer al voltant del 198% entre el 12 d’abril i el 9 de juliol de 2020. Això implica que l’ecosistema té oportunitats per prosperar projectes més nous com KAVA. I, com es va assenyalar anteriorment, el sector creditici de DeFi és el que més tracció té.

Kava, una joia oculta de la bombolla DeFi

De la mateixa manera que les històries d’èxit de Maker i Compound se centren en la seva predilecció per una infraestructura de préstec descentralitzada basada en la comunitat, Kava també s’ha subscrit a un marc descentralitzat progressiu posant els usuaris al capdavant de la governança. Tanmateix, a diferència de la majoria de nous projectes DeFi que sovint repliquen protocols i no tenen el tipus d’avantatge innovador necessari per aconseguir èxits a llarg termini, Kava ha introduït nous paradigmes prou potents com per donar un nou impuls a la narrativa DeFi. 

La primera és la seva decisió d’implementar una facilitat de préstec entre cadenes, gràcies a la dinàmica del Cosmos SDK. Optar per un marc de disseny de blockchain modular amb funcions d’interoperabilitat avançades permet a Kava eludir les restriccions de creixement i donar suport a més d’un actiu digital, inclosos BTC, BNB, ATOM i XRP..

Sense cap mena de dubte, la funcionalitat de cadena creuada de Kava permet un avantatge únic que li permet donar suport a xarxes de cadenes de blocs amb comunitats possiblement més grans i més vitals que la d’Ethereum. Per exemple, Kava té la possibilitat d’atraure uns 3.600 milions de dòlars TVL si aconsegueix capturar el 2% del valor de 170.000 milions de dòlars de bitcoin, que pot arribar al mercat DeFi. Hi haurà altres 600 milions de dòlars disponibles quan les seves accions del mercat XRP i BNB DeFi assoleixin el 5% i el 10% respectivament. No hi ha molts projectes DeFi que compten amb aquest impressionant nivell de potencial de creixement, ni tan sols Maker and Compound, el creixement del qual depèn únicament de l’ecosistema Ethereum..

No és sorprenent, com els experts i els principals mitjans de comunicació Cointelegraph, han començat a notar el potencial de creixement de Kava. En un article publicat a Entrepreneur, Jennifer Spencer, CEO d’Energent Media, la va anomenar “Uber de Bitcoin”. Un altre publicació, escrit per Andrew Rossow i trobat a Cointelegraph, va elogiar l’únic model centrat en l’usuari que configura l’èxit de Kava.. 

Independentment d’aquest bombo mediàtic, no hi ha sistemes de classificació criptogràfica que detallin amb precisió el valor real de l’ecosistema Kava i el seu testimoni, KAVA. Dades sobre CoinMarketCap no reflecteixen el valor de més de 111 milions de dòlars de KAVA apostats a la plataforma, i DeFi Pulse té un problema amb la captura del testimoni perquè el seu protocol només funciona amb tokens basats en Ethereum. No obstant això, segons l’enginyer principal, Kevin Davis, és molt possible tenir una funció Kava a DeFi Pulse. Ho va explicar “Llistar Kava a DeFi pulse és molt similar a afegir un projecte Ethereum. Cada node complet de kava exposa els punts finals necessaris per mostrar les dades que necessita el pols DeFi, de manera similar a com es poden consultar nodes Ethereum (com Infura) per mostrar estadístiques per a projectes basats en Ethereum. “

Per tant, les dades que hi ha representen una petita fracció de l’economia incipient de Kava, motiu pel qual segueix sent una de les joies ocultes del paisatge DeFi.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me