Els projectes més impactants d’EOS.IO el 2019

Presentat el gener de 2018 pels desenvolupadors Daniel Larimer i Brendan Blumer, EOS.IO és una arquitectura de programari de cadena de blocs que admet milions de transaccions per segon amb pràcticament zero comissions de transacció..

Aquesta pila de tecnologia depèn del mecanisme de consens de prova de participació per aconseguir que tot passi. Altres criptomonedes populars com Bitcoin es basen en una prova del sistema basat en el treball, en què els ordinadors xifren de forma agressiva per resoldre complexos trencaclosques criptogràfics. Però la prova de participació designa la següent entitat que crea un bloc mirant diverses combinacions de selecció aleatòria, riquesa o edat.

Aquest nou enfocament per intercanviar valor i dades de manera segura de manera confiada augmenta el 2019 i la proliferació de projectes basats en EOS que surten a l’escena no hauria de sorprendre. Alguns d’aquests projectes han generat onades significatives durant el darrer any natural, així que donem-los una ullada ara.

LiquidApps: llançat el febrer de 2019.

LiquidApps és una solució per i per a desenvolupadors de dApp, destinada a fer més accessible i assequible el desenvolupament d’aplicacions descentralitzades. LiquidApps va crear el seu Xarxa dApp com a ecosistema per fomentar el programari descentralitzat perquè sigui més eficient i adquireixi usuaris habituals. La xarxa dApp ofereix dos productes a aquest efecte: vRam i Zeus.


Liquidapps

vRAM funciona com una mena de “disc dur” assequible perquè els desenvolupadors de dOS EOS emmagatzemin les seves dades. Zeus és el kit de desenvolupament de programari (SDK) associat, que els desenvolupadors connecten els productes LiquidApps existents per crear les seves pròpies dApps. Ja està disponible a Github, Zeus es presenta com una “finestreta única” per a desenvolupadors de dApp.

Everipedia: va llançar la funcionalitat EOS a l’agost del 2018, va créixer al llarg del 2019.

Everipedia és com una versió de Wikipedia amb cadena de blocs. Utilitza tecnologia blockchain EOS i un testimoni criptogràfic associat anomenat QI per incentivar la gent a contribuir amb contingut, alhora que frena la censura a tot el món.

El 2019 va ser un any de desenvolupament i millora per al projecte d’enciclopèdia editable. L’equip va afegir noves funcionalitats per col·laborar i editar articles, com la seva plataforma Chat per comunicar-se amb altres editors que utilitzen el producte.

Everipedia també va afegir una integració amb YOLO Exchange per permetre adquirir el coeficient intel·lectual directament dins de la seva pròpia plataforma. El nou suport en llengua coreana també fa que l’Everipedia sigui útil per a una població anteriorment sense atendre.

Equilibri: llançat a l’abril del 2019.

Equilibri és un marc multicadena per a la creació d’establecoins i productes DeFi recolzats en actius. El seu producte insígnia és el EOSDT stablecoin, que es relaciona amb el dòlar nord-americà i obté el seu valor de la sobrecolateralització dels actius digitals líquids d’un usuari. Aquesta dApp també tindria un dels saldos més grans de tots els dApp.

Equilibri

La companyia va llançar recentment el primer fons d’estabilitat de la indústria criptogràfica amb 6,5 milions d’EOS (per valor aproximat de 17,5 milions de dòlars) de capital propi. Aquest lot de diners funciona com una assegurança figurativa contra esdeveniments del mercat dels cignes negres: protegeix els usuaris contra la volatilitat extrema del mercat per reduir els requisits de col·lateralització d’EOSDT del 170% al 130%. Això crea un major potencial d’apalancament dels actius digitals i consolida EOS com a garantia fiable.

KARMA, llançat el 2018 i va créixer al llarg del 2019.

KARMA és una xarxa social per al bé social impulsada per la cadena de blocs EOS. El seu token criptogràfic (també anomenat KARMA) està dissenyat per incentivar la gent a fer coses bones al món per a altres persones o a tenir interaccions beneficioses entre si. Les persones publiquen aquestes coses a la xarxa on reben “M’agrada” i “vots positius” i després reben KARMA per això. La idea és crear una comunitat que maximitzi el bé al món.

karma

El 2019, el testimoni KARMA apareix a YOLO, cosa que fa que el testimoni estigui més disponible per a la comunitat criptogràfica. També es va llançar l’actualització de la plataforma “We Pay CPU” en octubre de manera que els usuaris no s’hagin de preocupar de cobrir les seves pròpies demandes de CPU.

Bancor va guanyar molta atenció el 2019, identificat com capaç de donar suport a un important algorisme de fixació de fitxes.

Bancor és un protocol de liquiditat en cadena que permet un intercanvi descentralitzat i automatitzat a les cadenes de blocs Ethereum i EOS. En altres paraules, els usuaris de Bancor poden convertir directament entre diferents tokens mitjançant un contracte intel·ligent en lloc d’intercanviar-los als mercats de criptomonedes. El seu producte cartera, Bancor Wallet, permet conversions automàtiques de token immediatament a la interfície a preus previsibles i resistents a la manipulació.

El 2019 va ser un any d’agulles per a Bancor. El creador d’EOS, Dan Larimer, va proposar un algorisme de fixació de token que depèn de la xarxa Bancor. Larimer va escriure: “La premissa del nostre algoritme és que aquells que estiguin disposats a estar lleugerament apalancats en un actiu col·lateral (com EOS) poden guanyar diners facilitant activitats de creació de mercats entre EOS i un actiu fungible fixat (per exemple, USD) , el valor del qual està dissenyat per fer un seguiment d’un feed de preus dins d’un interval de desviació permès “.

Larimer fins i tot va integrar l’algoritme Bancor al model d’assignació d’actius per a la memòria RAM EOS. (Aquest model va funcionar per automatitzar la liquiditat per al mercat de la RAM des que la cadena de blocs EOS va començar a funcionar el 2018.) En aquell temps, Bancor també s’ha integrat a l’EOS Resource Exchange (REX), que permet als usuaris obtenir ingressos llogant els seus Recursos de CPU i xarxa

Més enllà d’aquesta atenció, Bancor també va utilitzar el 2019 per afegir integracions per a diversos tokens nous, cosa que va portar el nombre total de criptomonedes suportades a més de 148. 

pEOS Wallet, anunciat el juny de 2019.

Tot i que encara no està en producció, pEOS és un programari de cartera que proporciona una capa addicional de privadesa protectora a la forma en què els usuaris d’EOS fan transaccions entre ells. El testimoni associat (PEOS) es pot enviar tant als comptes EOS com a les adreces pEOS. És important destacar que les adreces pEOS estan completament separades dels comptes EOS: l’arquitectura EOS.IO subjacent només participa en el trasllat d’una transacció a la xarxa.

Les transaccions que van d’un compte EOS a un altre acaben visibles públicament en una cadena de blocs oberta: és fàcil aprendre els saldos i els noms dels comptes. Però les adreces pEOS estan més bloquejades que aquesta. L’enviament o la recepció d’una adreça de pEOS manté aquests detalls identificatius fora de la vista del públic i, si una transacció va d’una adreça de pEOS a una altra, és impossible que un tercer en pugui obtenir cap informació identificativa..

El projecte ha experimentat alguns retards en arribar a una versió funcional, literalment demana alguns canvis sobre com funciona EOS.IO, però un cop aquests canvis siguin aplicats, els usuaris d’EOS tindran una nova forma de fer transaccions amb una privadesa millorada.

Sense.chat, llançat el juny de 2019.

Sense.chat és una aplicació de missatgeria privada que s’executa al vostre dispositiu Android o bé iOS i depèn del compte EOS de l’usuari per funcionar correctament. Podeu contextualitzar-lo amb precisió com a “missatger EOS”.

Com que està construït a la part superior de la cadena de blocs EOS.IO, Sense.chat pot enviar i rebre missatges d’una manera probablement segura i amb criptografia. De la mateixa manera que les transaccions de Bitcoin permeten un cert grau d’anonimat i privadesa, Sense Chat aporta aquesta mateixa protecció al vostre comportament de missatgeria quotidià.

sense.xat

La realització de transaccions financeres mitjançant la tecnologia blockchain pot ser molt tècnica i de nínxol, però gairebé tothom al món connectat utilitza el seu dispositiu mòbil per comunicar-se amb els altres. Ara poden utilitzar la cadena de blocs EOS per fer-ho amb un nivell de seguretat sense precedents.

De la mateixa manera que el 2019 va aportar un moviment i un desenvolupament sense precedents a EOS, segur que veurem que la tendència continuarà fins al 2020.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me