Aprofitant la tecnologia Blockchain per optimitzar la privadesa en línia

El 2020, 1,7 MB de dades es va generar cada segon per a cada persona del planeta. Aquesta xifra inclou els 306.400 milions de correus electrònics, 5 milions de tuits i 95 milions de fotos i vídeos compartits a Instagram cada dia. Tot i que la connexió amb altres persones mai no ha estat tan fàcil, la nostra petjada en línia ha perjudicat la privadesa personal. Els servidors centralitzats de poderoses entitats emmagatzemen una gran quantitat d’informació personal, cosa que amplifica l’impacte negatiu d’inevitables incompliments de seguretat. Tanmateix, fins i tot quan no hi ha cap hack, les empreses utilitzen les dades per obtenir estadístiques lucratives, sovint sense el consentiment de l’usuari.

Com a resultat, hi ha més gent que utilitza tecnologies de preservació de la privadesa com les xarxes privades virtuals (VPN) mentre estan en línia. Aquestes xarxes bloquegen la recopilació de dades establint una connexió a Internet segura i xifrada. Com a forma de baix cost de reforçar la privadesa personal, les VPN han esdevingut cada vegada més populars. Les previsions indiquen que el mercat de les VPN s’expandirà a un ritme de creixement anual compost (CAGR) del 17,2% entre 2021 i 2027, passant de 29.200 milions de dòlars a 88.000 milions de dòlars si les expectatives són exactes. Més enllà de les previsions, hi ha proves que l’interès mundial per les VPN s’accelera. Les mètriques de cerca de Google indiquen que el terme “VPN” ha vist créixer l’interès en l’última dècada.

Tot i que les VPN proporcionen una àmplia protecció, la tecnologia descentralitzada optimitza la infraestructura que preserva la privadesa. Com a tal, el SpiderVPN està construït a través d’una xarxa de routers distribuïts SpiderConnect per donar suport a un nou tipus d’organització autònoma descentralitzada (DAO) coneguda com a SpiderDAO.

Descentralització de la VPN

Una VPN descentralitzada (dVPN) impedeix el registre de l’activitat dels usuaris i és més resistent a la censura que les solucions heretades. Com més usuaris s’uneixin a la xarxa mitjançant un enrutador SpiderConnect, més distribuït i resistent esdevindrà. Aquesta infraestructura de xarxa constitueix la base del SpiderDAO, però què és exactament un DAO?


Tot i que molts consideren que Bitcoin és el primer DAO, avui la gran majoria dels contractes intel·ligents autoexecutables es basen en la cadena de blocs d’Ethereum. Des dels seus inicis, els DAO segueixen les regles codificades en els contractes intel·ligents que dicten el seu funcionament. El codi dur pot determinar l’emissió de recompenses, com s’assignen els guanys als participants o fins i tot dissenyar com canvien les regles en el futur. Tot i que la implementació d’una entitat autoregulada optimitza l’autonomia, hi ha diversos reptes inherents a superar.

Les trampes de DAO Frameworks

Tot i que les xarxes descentralitzades eliminen els intermediaris i automatitzen els processos, els DAO en cadena són susceptibles a amenaces que perjudiquen el seu govern.

  • Plutocràcies: Els grans inversors (balenes) poden obtenir un avantatge de vot injust acumulant fitxes de govern, que compren drets de vot. Depenent de la codificació DAO i del testimoni natiu que utilitzi, aquest escenari té com a resultat una distribució desigual del poder.
  • Governança explotable: Els DAO utilitzen tokens de governança per determinar els drets de vot de cada membre participant. No obstant això, aquestes fitxes són fàcils de comprar en borses secundàries. Aquesta dinàmica permet als grans inversors acumular poder de vot, cosa que soscava la governança.
  • DAOs Rising Dark: Aquestes entitats potencialment indetectables utilitzen contractes intel·ligents per comprar vots dels usuaris amb la intenció de desbordar els sistemes de governança, emetre senyals falsos o manipular el mercat. En resum, DAOs foscos dominen la participació dels votants, cosa que és especialment preocupant si els vots DAO tenen una participació baixa i legítima.

Tot i que aquestes deficiències creen una barrera important per a l’adopció generalitzada, Spider ha construït una solució única que mitiga eficaçment l’amenaça d’un govern explotable..

El SpiderDAO: optimització de la privadesa en línia

El SpiderDAO primer s’integrarà amb la plataforma SpiderVPN descentralitzada. Aquesta fusió proporcionarà als propietaris del router SpiderConnect l’accés a un servei VPN descentralitzat que proporciona anonimat en línia i un conjunt de funcions premium. No obstant això, per superar les trampes dels marcs DAO actuals, SpiderDAO utilitzarà un model de governança de diverses capes que utilitza tant eines de programari com de maquinari..

Com a tal, el SpiderDAO funcionarà com un DAO basat en maquinari just i resistent que empra el Protocol Polkadot per facilitar la governança. Aquesta dinàmica dóna suport a la integració del mecanisme de consens de prova d’estaca, governança en cadena (tokens SPDR) i ancoratge de maquinari (enrutador SpiderConnect).

  • Model de testimoni “Liquiditat com a utilitat”: Mitjançant aquest programa, els titulars de tokens poden dedicar-se a la mineria de liquiditat alhora que es poden beneficiar de l’accés al SpiderVPN i la participació posterior al SpiderDAO. Si optimitzeu la utilitat dels tokens, hi ha més incentius per crear un ecosistema de generació de valor que doni suport al creixement i la participació de la comunitat en el futur.
  • Votació DAO habilitada per maquinari: El procés de votació descentralitzat i habilitat per maquinari emprat per l’SpiderDAO és el primer d’aquest tipus. La seguretat de la xarxa prové de proteccions que detecten instantàniament l’acaparament de dispositius de maquinari. En apartar el poder de vot d’un sistema exclusivament simbòlic, és més difícil influir de manera desproporcionada en les eleccions sense incórrer en costos significatius: un enrutador sempre serà un vot.
  • Votació DAO de doble governança: El SpiderDAO es desvia dels DAO tradicionals desplaçant els drets de vot dels propietaris de tokens i cap als propietaris de maquinari; un enrutador validat equival a un vot. Per participar en els vots de SpiderDAO, els membres han de demostrar que tenen un encaminador SpiderConnect a la xarxa i els tokens SPDR apostats.

Col·lectivament, les funcions úniques del SpiderDAO i de la xarxa Spider més àmplia representen un canvi de paradigma en la manera de construir i desplegar els DAO..

El futur del desplegament de DAO

Junts, el router de maquinari SpiderConnect, la xarxa SpiderVPN descentralitzada i SpiderDAO interactuen per oferir una experiència en línia completament nova que combina tecnologies centralitzades i descentralitzades. El SpiderVPN també és més ràpid i segur que els seus homòlegs centralitzats com ExpressVPN i Nord, consolidant encara més la proposta de valor de la plataforma.

El més notable, l’aranya “Liquiditat com a utilitat“El programa es basa en la utilitat de les fitxes natives. Aquest esforç és fonamental, ja que molts són crítics amb les fitxes de governança que proporcionen poca utilitat als titulars més enllà dels drets de vot que poden tenir poc impacte en la trajectòria del projecte. Com a tal, la possibilitat d’exercir mineria de liquiditat mitjançant el testimoni SPDR natiu incita altres persones a formar part de la xarxa i fomenta el compromís de la comunitat. En resum, els participants paguen per utilitzar la Spider Spider i poden decidir com es gasten aquests diners: tothom se’n beneficia.

En divergir dels mecanismes de consens del passat, el SpiderDAO eludeix els obstacles dels marcs DAO heretats i fomenta noves oportunitats a través d’una infinitat de casos d’ús. Aquesta vegada, la vostra privadesa en línia és el motor de la innovació, però les possibilitats són infinites.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me