Una guia per a principiants de Bitcoin

Us heu preguntat sobre bitcoin? Teniu curiositat per saber més sobre Bitcoin? Aquesta guia per a principiants de Bitcoin és el vostre primer pas per dominar Bitcoin.

Guia per a principiants de Bitcoin:

Què és Bitcoin?

Bitcoin és un sistema de pagament en línia peer-to-peer que no implica cap autoritat central ni intermediari perquè es faci una transacció. Fa ús de la criptografia per verificar aquestes transaccions a través de nodes de xarxa i després les registra en un llibre major distribuït públic anomenat blockchain. En ser una xarxa de codi obert, el disseny de bitcoins és públic que ningú no posseeix ni controla. Des dels seus inicis el 2008, Bitcoin s’ha convertit en una tecnologia, una comunitat d’usuaris, un vehicle d’inversió i una moneda.

Per què Bitcoin és important?

“Bitcoin és la moneda de la resistència …”


La crisi financera del 2007-2008 va començar amb la crisi del mercat hipotecari subprime dels EUA. Per tal d’atraure nous clients, els bancs nord-americans van començar a concedir préstecs arriscats que van acabar sent un impagament. La incapacitat de la gent per pagar els diners va provocar el col·lapse dels bancs. Paral·lelament a això, els bancs feien servir els diners de la gent per invertir i quan les inversions no es pagaven les institucions financeres van perdre diners i van fallir. En resposta a això, el govern nord-americà va intentar rescatar-los mitjançant els diners dels impostos. Això va provocar la insatisfacció dels clients a tot el país. Atès que l’economia mundial està interconnectada, es va convertir en crisis bancàries internacionals que van aturar l’economia mundial.

En confiar en un banc, la gent va perdre els seus diners. Com a contramedida, el govern va imprimir més diners, però no hi ha cap límit màxim en la quantitat de diners que es pugui imprimir i va provocar una disminució del valor dels diners juntament amb una incertesa en la disminució del valor dels diners. Aquesta crisi financera va fer que la gent exigís una moneda que no estigui controlada per una autoritat central.

Quin tipus de problemes resol Bitcoin??

Una alternativa monetària només pot prosperar si ningú l’ha llançat i el sistema no té cap punt central d’error. Això és el que va llançar Satoshi Nakamoto el 2008, un sistema de caixa electrònica peer-to-peer. Bitcoin ha fixat el nombre màxim de bitcoins que poden estar en circulació i la velocitat a la qual es poden produir de nous, garantida per la codificació utilitzada en el seu disseny. Això permet que el valor de cada bitcoin depengui només de l’oferta i la demanda del mercat i estigui lliure de qualsevol intervenció governamental.

Amb la nostra moneda actual, hi ha un tercer que participa en la verificació i validació d’una transacció. Bitcoin va eliminar la necessitat d’intermediaris en permetre als usuaris transaccionar directament entre ells. Només necessiteu una cartera de Bitcoin per emmagatzemar els vostres bitcoins que funcionin com una cartera física en lloc d’un banc. La codificació que s’utilitza en el disseny d’aquestes carteres les fa visibles a tothom que vulgui revisar-les i garanteix la seguretat dels vostres dipòsits. A més, el procés de xarxa de bitcoins és anònim, els pagaments són realment ràpids i, un cop enviats, no es poden recuperar.

L’estat actual de Bitcoin

Quan es va introduir Bitcoin per primera vegada el 2009, el seu valor era de 0 dòlars i més tard de 0,39 dòlars. Amb el pas del temps, les crisis monetàries planes i els bloqueigs bancaris van estimular l’interès del gran públic. L’any passat, a mitjans de juny, el valor de la cadena de blocs va ser de 14,37 mil milions de dòlars, el principal impulsor del qual va ser el preu del bitcoin. A finals del mes de juny, el preu del bitcoin va pujar a uns 300 dòlars.

El valor total del bitcoin existent és de 10.000 milions de dòlars. Seria precís dir que, actualment, el valor del mercat de bitcoins és molt més valuós que fins i tot Twitter, que és una de les empreses de xarxes socials més grans del món..

Pros i contres de Bitcoin

“Amb la moneda electrònica basada en proves criptogràfiques, sense la necessitat de confiar en un intermediari de tercers, els diners poden ser segurs i les transaccions sense esforç”.

Han passat només 7 anys des que es va introduir bitcoin i encara està en la seva etapa inicial de desenvolupament. Però hi ha moltes funcions de Bitcoin que segurament es parla de la ciutat.

Pros del bitcoin

 • Cap tercer – L’absència d’intermediari el converteix en una opció barata. Com des del POV d’un venedor, un cop tingueu diners bitcoin, els teniu i els compradors no els podran recuperar.
 • Llibertat – Envieu els vostres diners a qualsevol lloc del món en qualsevol moment.
 • Identitat digital: La creació d’identitats digitals és una de les funcions que molt agrada als entusiastes del bitcoin. Això també facilita la inscripció a plataformes i serveis.
 • Sense comandament central: Els bitcoins no són propietat de ningú i cap empresa n’és la propietària. Això significa que ni el govern ni els bancs us poden impedir rebre ni enviar diners de bitcoins a cap lloc del món.
 • Pseudo anonimat – Tot i que Bitcoin no us proporciona un anonimat complet, però no cal revelar la vostra identitat a la xarxa.
 • Transparència – Tota la transacció finalitzada està disponible per a tothom, però la vostra informació personal està oculta.
 • Control & Seguretat – Els usuaris tenen el control, els comerciants no poden cobrar tarifes addicionals i es pot xifrar Bitcoin per garantir la seguretat.

Contres del bitcoin

 • Risc & Volatilitat – La quantitat limitada de monedes i l’augment de la demanda el fan altament volàtil. Però s’esperava que amb el pas del temps la volatilitat disminuirà.
 • Manca de consciència – Molta gent encara no ho sap i una gran part de la població no té una comprensió clara.
 • Alt risc – L’augment de la regulació, la manca d’aplicacions, l’escala limitada i la manca de seguretat el converteixen en una empresa d’alt risc.
 • Casos d’ús limitats – Tot i que Bitcoin proporciona solucions innovadores per a pagaments més ràpids i fàcils, però té problemes quan es tracta de viabilitat. Alguns defectes que dificulten la seva adopció són els problemes d’escalabilitat i tarifes.

Bitcoin es troba en fase inicial i encara està en desenvolupament. El bitcoin trigarà a assolir tot el seu potencial.

Com funciona Bitcoin?

Els bitcoins són monedes virtuals dissenyades per ser autònomes pel seu valor. Per emmagatzemar o moure els vostres diners, no necessiteu bancs. La naturalesa del comportament d’aquests bitcoins és similar a les monedes d’or físiques. Això vol dir que, un cop tingueu bitcoins, podeu emmagatzemar-los com a valor. Recentment hem vist que el bitcoin s’utilitzava també amb finalitats de pagament, però l’ús del bitcoin com a moneda encara està sotmès a la rectificació dels problemes d’escalabilitat amb la cadena de blocs de Bitcoin.

Els bitcoins es comercialitzen bàsicament des de la “cartera” específica de bitcoins d’una persona a una altra. Parlant de la cartera, és una botiga digital per als vostres bitcoins que podeu utilitzar al telèfon intel·ligent, a la unitat d’ordinador, a la tauleta o al núvol..

Ara ja coneixes els conceptes bàsics de Bitcoin. Al següent article, us guiarem amb consells i recursos que necessitareu per dominar Bitcoin.

Esteu a punt per al següent pas?

Feu-nos saber tots els vostres dubtes sobre bitcoin als comentaris. 

 Segueix-nos a

Twitter , Facebook , Reddit

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me