Criptomonedes que s’utilitzen per finançar el terrorisme per grups Pro-ISIS, afiliats a Al-Qaeda – Informe

Tot i que la criptomoneda segueix sent una innovació relativament nova a la indústria financera, el seu ús creix entre els grups jihadistes de l’Orient Mitjà. A informe recent pel JITM (MEMRI Jihad and Terrorism Threat Monitor) mostra que el finançament del terrorisme amb criptomonedes està en augment.

Criptografia i finançament del terrorisme

El llarg informe elaborat per JITM va ser resumit per l’Institut de Recerca en Mitjans de l’Orient Mitjà (MEMRI) el 21 d’agost, titulant-la “La tempesta que ve”. L’informe afirma que els terroristes, les seves organitzacions i simpatitzants utilitzen criptomonedes de diferents maneres, inclosos els atacs de finançament, la compra d’equips, el suport als combatents, les seves famílies i molt més.

A mesura que augmenta la consciència sobre les criptomonedes, els jugadors dolents es converteixen indiscutiblement en una amenaça per al creixement de la indústria. Cada discussió sobre la regulació de les criptomonedes inclou el tema de la controvertida característica de l’anonimat associada a les transaccions de criptomoneda. Aquesta característica està sent aprofitada actualment pels grups terroristes. L’informe d’estudi de MEMRI escriu;

La indústria de la cadena de blocs i de les criptomonedes continua guanyant impuls i cada vegada hi ha més empreses que permeten l’ús de criptomonedes i fins i tot llancen la seva pròpia, s’entén i s’espera que els elements criminals, inclosos els grups terroristes, es moguin encara més ràpidament del que són actualment. per utilitzar-los.


L’extensa investigació de cinc anys detalla que un bloc gihadista ajuda grups terroristes a través d’una donació en línia de bitcoins que finalment envia la criptomoneda a l’ISIS, els Germans Musulmans, Hamàs, Al-Qaeda, etc. A més del bloc, alguns grups terroristes sol·liciten donacions a la forma de criptomoneda en llocs de xarxes de xarxes socials, inclosos Facebook, Twitter i altres. De fet, es creu que Telegram és la principal plataforma que s’utilitza avui per a la recaptació de fons terroristes segons una investigació. L’estudi assenyala que els grups terroristes també comparteixen videoclips instructius juntament amb adreces bitcoin per guiar els possibles donants. Bitcoin, Dash, Ethereum, Monero, Verge, Zcash són algunes de les criptomonedes principals que sovint reben els terroristes com a donació. L’informe diu;

Aquest estudi emblemàtic demostra innegablement que el futur del finançament i la recaptació de fons del terrorisme s’està produint ara. L’amenaça és massa important per passar per alt; cal investigar-lo i arribar-hi a solucions.

Telegram s’utilitza àmpliament per finançar el terrorisme

L’estudi també revela que les xarxes de xarxes socials són el centre per finançar grups terroristes i insta a adoptar polítiques clares sobre la prohibició / restricció de l’activitat criminal de criptomoneda en aquestes plataformes. A més, esmenta que “poden prevenir aquests actes per” repercussions i sancions per a empreses que no ho facin “.

La investigació assenyala un greu advertiment cap a la propera criptomoneda de Telegram, GRAM amb el blockchain TON. També afirma que no s’han desenvolupat eines per fer front a la recaptació de fons de criptomonedes utilitzades per grups terroristes i gihadistes. Afirma;

Els funcionaris antiterroristes han d’estar preparats per a la propera explosió d’ús terrorista de la criptomoneda de Telegram.

Tot i que Telegram s’està convertint en un lloc important per ajudar a gihadistes i simpatitzants amb finançament criptogràfic, la investigació afirma que el personal de MEMRI va emetre cartes del Congrés al CEO de Telegram, Pavel Durov. La carta sol·licitava la resposta immediata del senyor Durov a l’ús generalitzat de la seva plataforma per part dels terroristes. La investigació explicava que la carta exigia;

Entre altres coses, que Durov “respongui … amb urgència immediata especificant un pla d’acció per combatre el contingut extremista a Telegram i creeu salvaguardes per evitar que els grups terroristes utilitzin la plataforma com a eina segura de recaptació de fons”.

Com es va informar anteriorment, la naturalesa de la descentralització i l’anonimat de les criptomonedes han portat els grups terroristes a recórrer a Bitcoin i l’informe que afirma que no s’ha pres cap mesura per posar fi al seu ús per part dels jugadors dolents. A més, l’informe nomena alguns dels grups terroristes més importants que utilitzen el finançament criptogràfic i el promouen principalment a través de Twitter, Instagram i Telegram per sol·licitar criptomoneda, especialment bitcoin per a la recaptació de fons..

Segons l’informe detallat, grups pro-ISIS, l’afiliat a Al-Qaeda Hay ’a Tahrir Al-Sham (HTS), l’ala militar de Hamas, les brigades Izz Al-Din Al-Qassam i els seus grups de suport participen majoritàriament en la criptografia -finançament. A més, l’estudi afirma que aquests grups “aparentment desapareixen” un cop comencen a rebre l’atenció dels mitjans de comunicació i dels vigilants legals.

Durant la investigació d’aquest informe, es va trobar que alguns grups, després de rebre atenció de mitjans i autoritats, aparentment van desaparèixer, juntament amb les seves carteres i adreces de criptomoneda..

Font de la imatge: unilad.co.uk

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me