Bitcoin va tocar el fons? Aquí teniu una cronologia potencial per a la recuperació

Resum:

 • Acabem d’experimentar / presenciar la tercera reducció de Bitcoin de Bitcoin -65,81% des dels màxims.
 • En dòlars absoluts, aquest és el descens més gran de la història de Bitcoin.
 • La rutina de preus actual també és la venda més lenta que hem afrontat mai.
 • Bitcoin va trigar de mitjana 1,5 vegades més per recuperar els màxims anteriors del que va fer NASDAQ Composite durant el boom tecnològic.
 • Basat en la “Ràtio de recuperació a mínim” de 1,69 i 111 dies de màxima a mínima per a la retirada actual, pot trigar-ne una altra 188 dies des de la mínima (fins a mitjans d’octubre de 2018) abans que poguéssim apropar-nos a la 20.000 $ torna a nivellar.
 • Els abonaments de Bitcoin són més nítids i ràpids que els abonaments durant la bombolla tecnològica de NASDAQ, però també triguen menys a assolir un nou pic.

En els darrers dies, hem vist una notable recuperació dels preus de les criptografies. Des de l’1 d’abril de 2018 (quan BTC va assolir un mínim intradia de 6463,54 dòlars) fins avui (amb BTC al voltant de 9240 dòlars), Bitcoin s’ha recuperat 44%. Tot i que es tracta de la recuperació Preu de Bitcoin és impressionant, encara està lluny dels nivells de més de 19.000 $ que vam veure a mitjans de desembre de 2017.

Les preguntes que pensem en tothom són:

 1. Durarà aquesta recuperació de preus?
 2. Quant de temps trigarem a tornar als dies de glòria de Bitcoin a nivells propers als 20.000 dòlars?

S’ha acabat l’hivern?

En aquesta peça d’investigació, examinarem l’historial d’aportacions a BTC per veure com es compara aquest “llarg hivern” recent amb les correccions del passat i, a més, compararem aquesta reducció amb les reduccions durant la bombolla tecnològica per veure si podem obtenir útils idees.

Les dades que utilitzem per a aquesta peça seran els preus de tancament de BTC des d’octubre de 2012 i els preus de tancament de NASDAQ Composite (el principal punt de referència per a les accions tecnològiques) del 1996 al 2004, que inclou el període de “bombolla tecnològica”..


Ja sé, ho sé, que hi ha diversos articles que ja han fet la comparació entre Crypto i la bombolla NASDAQ Tech, però aquí, a CoinFi, volíem fer aquesta comparació per nosaltres mateixos i fer l’anàlisi un pas més per veure si podríem arribar amb noves idees per compartir amb vosaltres.

En primer lloc, comencem amb alguns aspectes bàsics.

Què és una reducció?

A retirada en qualsevol actiu es defineix com el percentatge de variació del preu del preu màxim de l’actiu a la part inferior.

Així doncs, sense més preàmbuls, aquí teniu una llista dels avantatges notables de BTC, començant pel més gran:

Disposicions de BTC

 • Actualment estem en el tercer descens més gran (ja que BTC realment va esdevenir una cosa) de -65,81% des dels màxims.
 • Això implica a 12.445,72 dòlars caiguda absoluta del preu, que és la major reducció mai registrada en termes de dòlars absoluts.
 • La mitjana d’aquests descensos és de -49,24%, de manera que la disposició actual de -65,81% es troba al costat superior del que vam assistir anteriorment i es podria argumentar que BTC està massa estès i que és improbable que caigui més.
 • Curiosament, el ritme actual de preus en què ens trobem també és la venda més lenta que hem tingut mai 111 dies per tocar fons. Això és gairebé 3x la mitjana de 41,28 dies. També explica per què aquesta recent reducció se sent particularment dolorosa, ja que els inversors en criptografia estan acostumats a rebots ràpids.
 • La “Recuperació fins a la proporció mínima”, que compara quants dies es triga a recuperar els màxims anteriors amb el nombre de dies que es triga a assolir els mínims, té una mitjana de 1,69 per a tots els abonaments. Això és crucial ja que implica que cal 1,69x tants dies per recuperar els primers màxims com per assolir el punt més baix de mitjana.

Bitcoin VS. La bombolla tècnica

Vegem l’aspecte de les reduccions de NASDAQ Composite durant la “Bombolla tècnica”.

Disposicions del NASDAQ

 • Podeu veure que el major abast de -77,93% del 13 de març del 2000 al 9 d’octubre del 2002 assenyala l’esclat de la bombolla. Sorprenentment va trigar 647 dies perquè la caiguda tecnològica arribés a mínims absoluts i no va ser fins al 23 d’abril de 2015 una gran falla 3155 dies comercials més tard, que vam tornar a assolir els mateixos màxims. Això és realment, realment molt de temps fins a la recuperació.
 • La reducció mitjana és de -21,76% el qual és menys de la meitat que la de BTC. Per descomptat, això és una cosa que podríeu haver endevinat per vosaltres mateixos, atesa la major volatilitat de la criptografia.
 • De mitjana, va trigar 102,8 dies per tocar els mínims, que és 2,5 vegades més que el que observem a BTC.
 • BTC té una “ràtio de recuperació de mínim a pic” que és 1,5 vegades més lenta que NASDAQ. Això implica que, per a BTC, cada dia de retirada trigava de mitjana 1,5 vegades més en recuperar els màxims anteriors que el NASDAQ Composite durant el boom tecnològic. Sens dubte, una troballa interessant, tot i que és una mica depriment per a tots els entusiastes de la criptografia i els HODLers que hi ha, ja que esperàvem un temps de recuperació més ràpid per a un actiu més volàtil..

Què ens diu aquesta informació??

Tot i que la gent sovint fa comparacions entre ambdues, el comportament de reducció entre la bombolla tecnològica NASDAQ i BTC no és tan similar.

Concretament, atesa la naturalesa descentralitzada de l’especulació i la manca de suport institucional a les accions de Crypto vs Tech, comparar els dos és similar a comparar la poma amb la taronja, tot i la narrativa convenient de les bombolles en general..

Malauradament, la gran diferència és el període de recuperació relativament més lent. Amb la “Recuperació a la proporció mínima” a 1,69 per a BTC i 111 dies des del punt més baix fins a la baixa per a la reducció més recent, podem implicar simplement que poden trigar 188 dies més a la mínima abans de tornar a apropar-nos al nivell de 20K.

Per tant, segons aquesta anàlisi, potser no seria fins al moment mitjan octubre fins que vegeu els vostres diners si heu comprat al màxim, que és tota una vida al món de la criptografia!

Aprofundir en l’anàlisi

Tot i que l’anàlisi anterior condueix a algunes troballes interessants, hi ha algunes advertències a tenir en compte:

 • No hi ha prou dades per treure conclusions significatives
 • El desacord entre les estadístiques de retirada són grans: no hi ha prou coherència entre els punts de dades per treure conclusions fermes.
 • El context en què es produeixen les reduccions són força variats
 • El més important és que les dades estan greument distorsionades pel fracàs de Mt Gox, que va provocar la reducció de BTC més gran i un hivern extremadament llarg..

Per contrarestar els punts anteriors, hem ampliat l’anàlisi per examinar no només els desglossaments de pics a mínims, sinó també els mínims i màxims locals, cosa que ens proporciona més dades..

El gràfic següent donarà una millor idea dels punts que estem veient:

Historial de preus de BTC

Al gràfic anterior, els punts blaus reflecteixen els pics locals (màxims) i els punts vermells representen els abeuradors corresponents (mínims locals).

Disposicions de BTC-2

 • Si mirem els mínims i màxims locals, podem pintar una imatge lleugerament diferent
 • No obstant això, la reducció mitjana va augmentar lleugerament fins a -55,57% a mesura que tenim en compte més pics i abeuradors del període intradia
 • La bona notícia és que la mitjana del “to Next Peak to To Trough Ratio”, que mesura quants dies es triga a veure el següent pic local en comparació amb el nombre de dies que triga a baixar els mínims, s’escurça a 1,25x, una millora de 27% i un signe positiu per als HODLers
 • A més, la recuperació mitjana fins al següent màxim local és 119% mostrant que cada recuperació mitjana supera el doble del mínim anterior.

Podem fer la mateixa anàlisi més profunda per NASDAQ durant el boom tecnològic per veure com es compara.

Historial de preus NASDAQ

NASDAQ Top 10 pic i abeuradors locals:

NASDAQ Top 10 pic i abeuradors locals

 • La reducció mitjana augmenta fins a -29% amb la mitjana de A. La longitud total es manté aproximadament a la mateixa 96,4 dies. Això vol dir que l’anàlisi dels mínims i màxims locals produeix aproximadament les mateixes conclusions que la reducció del pic al mínim
 • El canvi més gran és que la proporció “Al pròxim pic a la pica” augmenta substancialment des de 1,05 a 1,78x. De fet, el paper gairebé s’inverteix, ja que el preu de BTC té una recuperació relativament més ràpida que NASDAQ Composite

En un món ideal, tindríem més punts de dades i faríem algunes proves d’importància, però és evident que les reduccions de BTC són més nítides i ràpides que les reduccions durant la bombolla tecnològica, però també trigarem menys a arribar a un nou pic.

Conclusió

Molts han atribuït la recent recuperació de preus al final de la temporada fiscal. Tot i que aquesta recuperació és certament prometedora i el món de les criptografies està experimentant desenvolupaments positius com l’augment de l’interès institucional al món de les criptografies, advertiré als nostres companys de lectura que pot ser que passin una mica més que poques setmanes abans que vegem que els criptos arriben a la seva antiga màxims, però a mitjà termini la perspectiva sembla brillant.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me