Com influeix l’estratègia de Halloween en el preu de Bitcoin (BTC)?

Estratègia de Halloween

L’Estratègia de Halloween és una teoria que els comerciants i els inversors utilitzen per guiar les decisions d’inversió en borsa. Aquesta teoria afirma que el mercat entra en una tendència alcista a partir del 31 d’octubre de cada any fins a l’1 de maig de l’any següent. En altres paraules, els actius donen un millor retorn de la inversió durant aquest període en comparació amb la meitat restant de l’any. Basant-se en aquesta teoria, els experts en inversions recomanen comprar accions a principis de novembre i vendre-les a principis de maig.

Estratègia de Halloweennews.bitcoin.com

Els comerciants i els inversors han adoptat aquesta “Estratègia” a més de l’anàlisi tècnica i fonamental, que són estratègies habituals que s’utilitzen a l’espai de criptomonedes. Tot i que es tracta d’una estratègia provada en accions i altres mercats principals, intentarem explorar com influeix en el preu de Bitcoin com a actiu en aquest article.

El rendiment històric del preu de Bitcoin

El mercat de valors, igual que qualsevol mercat, està influït per les emocions humanes que es tradueixen en canvis de preu, que després mostren un patró. El mercat de criptomonedes no és diferent i, Bitcoin, com a primer i superior criptomonedes, també ha mostrat patrons en el seu rendiment de preus.


Per exemple, se sap que el mes de setembre sol ser dur per a Bitcoin. Pot ser que això no sigui cert per a cada any, però en general és cert a partir de dades històriques. Tot i que no s’ha donat cap explicació clara del patró, la veritat no es nega fàcilment. Una cosa que és evident que es nota és que el setembre és un mes cap al final de la part més feble de l’any pel que fa a l’Estratègia de Halloween..

En general, el preu de Bitcoin ha continuat augmentant interanual, tret d’anys com el 2017 en què el preu pot ser superior al de l’any següent. Aquest augment ha estat lent, tot i que constant, i s’espera que continuï. Per exemple, l’any passat, Bitcoin va tancar l’any a un preu de poc més de 7.000 dòlars al desembre. Aquest any, però, Bitcoin té actualment un preu de 12.787,72 dòlars i s’espera que tanqui més, cosa que significa que és probable que tanqui a un preu molt més alt que l’any passat.

Com varia el preu amb l’estratègia de Halloween

Es diu que l’Estratègia de Halloween està en vigor entre el 31 d’octubre i principis de maig de l’any vinent. Però, com varien exactament els canvis en el preu de Bitcoin segons aquest període de l’any a partir de les dades històriques? Per respondre a aquesta pregunta, fem una ullada a les principals concentracions de preus de Bitcoin. En considerarem dos dels més destacats, el 2013 i el 2017.

Ral·li 2013

Estratègia de Halloweenii.co.uk

La primera gran concentració de Bitcoin va començar a l’octubre del 2013. Des que es va crear el 2009, no hi va haver cap canvi real en el seu valor fins aquest moment. El preu va passar dels 100 dòlars a principis d’octubre fins a guanyar gairebé el 100% a finals de mes. A principis de novembre, el preu havia arribat als 200 dòlars i va augmentar dràsticament fins a 1.075 dòlars a finals de novembre. Aquest va ser el primer i un dels mítings més ràpids de la història de Bitcoin, causat principalment per l’afluència de nous intercanvis i miners, principalment a la Xina. Tot i que va haver-hi moltes fluctuacions després d’aquesta concentració, octubre i novembre van resultar ser els mesos de l’any més rendibles per als inversors.

Ral·li 2017

Estratègia de Halloweenforex.academy

BTC va experimentar el major augment de preus al desembre de 2017. Es coneix com el ral·li de Bitcoin més gran perquè va portar el preu a l’alt preu històric de gairebé 20.000 dòlars. Bitcoin va passar de menys de 1.000 dòlars per arribar a aquest preu aquell any i la major part de l’increment es va produir entre octubre i desembre. Després d’arribar als 4.337 dòlars a finals de setembre, Bitcoin va continuar des d’aquest nivell i va creuar els 5.000 dòlars el 12 d’octubre.

L’1 de novembre, Bitcoin cotitzava a més de 6.600 dòlars i va tancar el mes a 10.653 dòlars. A partir d’aquí, el preu es va elevar fins al màxim de 19.772 dòlars el 17 de desembre abans de tornar a baixar. En total, l’actiu va guanyar aproximadament un 400% entre l’1 d’octubre i el 17 de desembre de 2017 i aproximadament un 2.000% durant tot l’any.

L’interessant a destacar és que ambdues concentracions es van produir entre octubre i desembre, així com altres de més petites, que van coincidir amb el període en què l’Estratègia de Halloween es fa sentir més.

Conclusió

A partir de la història de les concentracions de preus de Bitcoin, és evident que l’actiu es beneficia de l’Estratègia de Halloween i que l’estratègia pot ser viable per invertir-hi. Com que es confirma que aquesta estratègia funciona per a accions, no és sorprenent que s’apliqui també a Bitcoin, ja que se sap que el seu moviment de preus coincideix amb el del mercat de valors. No obstant això, això pot canviar quan Bitcoin finalment es desacobli de les accions, però no hi ha idea de quan és probable que això passi.

Imatge destacada: newsbtc.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me