La llista de comprovació d’Andreas Anotonopoulos per detectar una criptomoneda real

Actualment, al mercat criptogràfic hi ha milers de noves monedes, però la legitimitat d’aquestes segueix sent incerta. Andreas M. Antonopoulos, un destacat defensor de Bitcoin, va compartir un vídeo detallant la identificació d’una criptomoneda.

“La criptomoneda és un terme de màrqueting”

Andreas AntonopoulosFont

La indústria de les criptomonedes ha estat testimoni del naixement de diverses monedes noves. Bitcoin, la primera criptomoneda que es llença al mercat. Gairebé dotze anys en el món financer, Bitcoin encara es manté al capdamunt. No obstant això, la majoria de les altres criptomonedes entren al mercat afirmant que compleixen les mancances de Bitcoin. Mentre que alguns afirmen oferir transaccions més ràpides i alguns altres, com Monero, ofereixen una millor privadesa. La llista continua, ja que gairebé tothom ha estudiat la creació d’un Bitcoin millor.

Evangelista de Bitcoin, Andreas Antonopoulos va publicar un vídeo al seu canal de YouTube Bitcoin Q&A, titulat “Què fa que una moneda sigui una criptomoneda?” En aquest vídeo, Antonopoulos va assenyalar que no hi ha una definició legal de la pregunta “Què és una criptomoneda?”


La criptomoneda ha evolucionat fins a convertir-se en un terme de màrqueting que suggereix que qualsevol moneda basada en la criptografia podria ser anomenada criptomoneda per certs individus. Tanmateix, això amb prou feines dóna informació sobre el parador de la criptomoneda i, fins i tot, no reconeix si la criptomoneda és interessant..

Llista de comprovació d’Andreas Antonopoulos per identificar una criptomoneda

Per superar les molèsties d’identificar el ‘factor interessant’ d’una criptomoneda, Antonopoulos ha formulat una llista de control. Aquesta llista de comprovació és una llista que l’educador de Bitcoin també hauria intentat popularitzar.

1. Les criptomonedes estan descentralitzades

Les criptomonedes estan descentralitzadesLes criptomonedes estan descentralitzades

La descentralització és un dels termes més comuns que us trobareu si hagueu format part de la comunitat de criptografia. La raó darrere de la creació de la primera criptomoneda va ser escapar dels bloquejos centralitzats. Antonopoulos a la seva llista va assenyalar que una criptomoneda hauria de ser accessible per a tothom sense necessitat d’autorització ni de verificació.

Va afegir Antonopoulos,

“Es pot connectar a la xarxa qualsevol ordinador d’Internet obert, formar-ne part i participar-hi?”

Bàsicament qualsevol persona i qualsevol lloc poden posseir criptomonedes i enviar-les a qualsevol persona sense tercers ni intermediaris. 

2. Són sense fronteres

Les criptomonedes no tenen fronteresLes criptomonedes no tenen fronteres

El fet de ser sense fronteres ha estat un dels factors amb què s’ha de presumir qualsevol criptomoneda. Des dels pagaments transfronterers de petita escala fins a gran escala costen una quantitat de diners desorbitat, a causa dels tipus de canvi i dels intermediaris de canvi.

Antonopoulos suggereix que un sistema al qual qualsevol persona pot accedir des de qualsevol part del món en qualsevol moment del moment és el que fa que una criptomoneda sigui realment sense fronteres..

3. Són neutres, sense biaixos!

Les criptomonedes són neutresLes criptomonedes són neutres

Es considera que un sistema que no discrimina les transaccions en funció de la font-destinació, el valor o fins i tot el seu propòsit és de naturalesa neutral. Qualsevol sistema que realitzi una transacció sense tenir en compte la informació relativa a la font es classifica com a criptomoneda.

Per tenir una criptomoneda no necessiteu un origen, un color, una casta, etc., la font sempre és una clau pública!

4. Són immutables: preval la veritat!

Les criptomonedes són immutablesLes criptomonedes són immutables

La magnitud de la immutabilitat de la moneda també forma part de la llista de verificació dels defensors de Bitcoin. Utilitzant Bitcoin com a exemple, Antonopoulos va suggerir que la immutabilitat de Bitcoin era bastant alta. Citant el fet que les dades de la cadena de blocs de Bitcoin esdevenen immutables després de sis confirmacions. A mesura que el nombre de confirmacions continua augmentant, seria més difícil revertir una transacció, va afegir.

Un cop confirmades, les dades sobre blockchain públics no es poden modificar.

5. Verificable públicament

Les criptomonedes tenen relacions públiquesLes criptomonedes tenen llibre major

L’últim criteri de la llista és si la moneda es pot verificar públicament? Això se centrarà en l’auditoria d’una transacció o la transparència de la xarxa. El llibre major accessible al públic és el nucli de totes les criptomonedes que proporciona la transparència molt necessària i permet el seguiment de transaccions.

En una cadena de blocs pública com Bitcoin, qualsevol pot llegir / escriure, però ningú no pot modificar res en aquest llibre major, de manera que actua com una font única de veritat per a totes les parts en transacció..

Bitcoin és el punt de referència estàndard

Bitcoin és, sens dubte, considerat l’estàndard de totes les criptomonedes i Antonopoulos va revelar la seva inclinació cap a la moneda, ja que la considera diferent de la resta. Tot i això, Antonopoulos va suggerir que les monedes que no marquen totes les categories d’aquesta llista no s’haurien de retirar de l’etiqueta de criptomoneda, ja que algunes altres podrien considerar-les interessants. Malgrat això, l’advocat de Bitcoin va suggerir que les monedes que no compleixen aquests criteris són més que una “innovació incremental”.

Va elaborar un sistema tancat i controlat,

“Per a mi, és més com una base de dades i no és especialment interessant per la seva tecnologia i, certament, no és gaire interessant per les seves implicacions polítiques i socials”.

Cada indústria té la seva pròpia quota d’explotadors i la indústria de les criptomonedes en té en abundància. El mercat de criptografia consta de 5.000 altcoins i la majoria són falsos. La llista de comprovació d’Antonopoulos es podria utilitzar com a pròpia per evitar les criptomonedes falses i estafadores.

Feu-nos saber què creieu que és una criptomoneda?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me