Una guia per a principiants sobre la mineria de Dogecoin

Extracció de Dogecoin

Dogecoin ha estat a l’escenari central des de les seves acrobàcies de preus dirigides per Elon Musk. Moltes persones s’interessen cada cop més per aquesta moneda meme. Si esteu llegint aquesta peça, és probablement perquè també en voleu. Una de les maneres d’obtenir DOGE és minar-lo. Per sort, aquest procés és més fàcil del que creieu i, en aquesta guia, us mostrarem exactament com fer-ho.

Què és Dogecoin?

Dogecoin és una criptomoneda dissenyada per entretenir a la gent mentre navega pel món criptogràfic. Va ser creat a partir de Litecoin per un hardfork, però encara conserva les propietats bàsiques de Bitcoin. De fet, les actualitzacions de Dogecoin es basen en les propostes de millora de Bitcoin, cosa que la fa força segura, ja que la seguretat de Bitcoin és la més forta de qualsevol criptomoneda..

Tot i que la moneda es va crear per diversió, al llarg dels anys ha anat guanyant popularitat. Un dels motius d’això és Elon Musk, que ha estat piulant sobre la criptomoneda, referint-se a ella com la seva criptografia preferida..

Tot i que Dogecoin s’utilitza principalment per donar propina als creadors de contingut a les xarxes socials com Reddit i Twitter, també podeu canviar-lo per altres criptomonedes, ja que apareix a diverses borses principals, incloses Binance, OKEx, i Huobi Global.


Detalls tècnics:

 • Oferta de mercat: infinita;
 • Subministrament actual: 128.441.150.198 (febrer de 2021);
 • Temps de bloqueig: 1 minut;
 • Recompensa per blocs: 10.000 per bloc;
 • Taxa d’inflació: 5,2 milions de DOGE a l’any;
 • Dificultat: 6.213.941,73;
 • Algorisme de mineria: DigiShield;
 • Canvi de dificultat: després de cada bloc;
 • Algorisme de consens: Scrypt.

Requisits per a la mineria Dogecoin

Font: news.bitcoin.com

Hi ha uns quants requisits que cal complir perquè pugueu extreure Dogecoin amb èxit. Això dependrà de l’escala de mineria que vulgueu i d’altres factors, però aquí teniu les coses bàsiques que necessiteu per començar amb la mineria Dogecoin:

 • Connexió a Internet: la mineria és impossible sense això;
 • Un ordinador personal: s’adapta a qualsevol sistema operatiu Windows, OS X o Linux;
 • Programari de mineria;
 • Una cartera completa Dogecoin, també coneguda com Dogecoin Core Wallet.

Dogecoin Solo Mining

La mineria Dogecoin es pot fer de dues maneres, una de les quals és la mineria en solitari. Es tracta d’una situació en què un miner decideix explotar sol i proporciona tot l’equip i el poder de consum. També tenen tota la recompensa per blocs, si arriben a la meva. Però cal tenir en compte que les possibilitats que un miner en solitari mini amb èxit un bloc són molt reduïdes en comparació amb els que mina a les piscines. La raó és senzilla: les piscines tenen més poder de hash, ja que cada membre aporta el seu poder de hash, de manera que és probable que minin més blocs que un miner en solitari..

En termes generals, la mineria en solitari de Dogecoin no és rendible a petita escala, cosa que significa que o aneu a casa o aneu a casa. Tal com està, és molt més rendible explotar Litecoin que obtenir únicament Dogecoin, ja que la taxa de hash és tan alta que és gairebé impossible treure’n profit..

Mineria de piscines Dogecoin

Aquí teniu el segon mètode d’extracció de Dogecoin. Aquest comporta un esforç col·lectiu i és molt més probable que tingui èxit. Això es deu a la recopilació de poder hash de tots els membres de la piscina, que fa que la piscina sigui més forta que la d’un miner en solitari. No obstant això, com hi ha molts miners implicats, les recompenses de blocs també es comparteixen en funció de la quantitat de potència de hash que aporti cada membre de la piscina.

Aquest és el mètode de mineria recomanat per a aquells que s’aventuren a la mineria Dogecoin per primera vegada. D’aquesta manera, s’assegurarà que obtinguin un retorn de la inversió més elevat i també els mantingui prou motivats per seguir endavant.

Maquinari de mineria Dogecoin

Font: medium.com

La mineria Dogecoin requereix algun maquinari, que inclou el següent:

CPU de la PC: Si teniu un equip totalment obsolet o gairebé mort, és probable que la CPU es pugui utilitzar per extreure Dogecoin. Val a dir que, si voleu augmentar la potència minera, heu de protegir l’ordinador, ja que la mineria amb la CPU pot danyar-la a causa d’un sobreescalfament. Per fer-ho, necessitareu una GPU, que és molt més potent i augmentarà les possibilitats de mineria.

Un minador Scrypt ASIC: Aquest és un equip molt potent per minar criptomonedes amb l’algorisme Scrypt. També són un maquinari bastant car, de manera que suposa una inversió. Alguns exemples d’aquest maquinari són:

 • Innosilicon A2 Terminator;
 • Bitmain Antminer L3;
 • BW L21 Scrypt Miner.

Programari de mineria Dogecoin

De la mateixa manera que es requereix maquinari per a l’extracció de Dogecoin, també hi ha programari necessari per al treball. L’elecció del programari que vulgueu utilitzar depèn del tipus de maquinari que utilitzeu (CPU, GPU o Scrypt ASIC Miners). Els tipus de programari inclouen:

Per a CPU: Hi ha un programari gratuït anomenat CPUminer, que podeu instal·lar fàcilment i que ja esteu a punt.

Per a GPU: Hi ha una gran varietat de programari GPU per triar, en funció del vostre nivell d’experiència i d’altres factors. Normalment, les GPU utilitzen CGminer, però hi ha Easy Miner, que és més adequat per a principiants que utilitzen una GPU.

Scrypt ASIC Miners: Aquest és el programari ideal per a la mineria de criptomonedes basades en scripts, com Dogecoin i Litecoin. Scrypt ASIC Miners també utilitza CGminers i Easyminers.

Rendibilitat minera de Dogecoin

La rendibilitat de la mineria Dogecoin ha augmentat significativament en comparació amb fa uns anys, ja que el preu de DOGE va pujar. Tanmateix, si voleu explotar-lo, és més intel·ligent adherir-se a una piscina, sobretot si només esteu començant. A més, la mineria combinada de Dogecoin i Litecoin ofereix més possibilitats d’obtenir beneficis reals, de manera que és possible que vulgueu provar-ho en lloc de treure Dogecoin pel vostre compte..

Conclusió

Aquesta és la informació necessària per començar com a miner Dogecoin. Si seguiu els consells explicats, les vostres possibilitats d’èxit augmentaran significativament. Dit això, molta sort amb la vostra aventura minera i esperem que la informació us sigui útil.

Imatge destacada: The cryptonomist

Nota: Aquesta publicació es va publicar originalment el 31 de desembre de 2018 i s’ha actualitzat totalment per a la exhaustivitat i veracitat del contingut el 22 de febrer de 2021.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me