Tron vs Cardano: comparació de criptomonedes el 2020

Tron vs Cardano

Tron i Cardano són dos projectes criptogràfics ben coneguts i, avui, compararem les dues monedes a la nostra comparació Tron vs Cardano.

Què és Cardano?

logotip cardanoCardano (ADA) és una cadena de blocs de tercera generació (Bitcoin és la cadena de blocs de primera generació i Ethereum la cadena de blocs de segona generació). És únic a l’espai criptogràfic, ja que es va desenvolupar mitjançant la filosofia científica i la investigació acadèmica revisada pels pares.

Cardano va ser creat per Charles Hoskinson, an Ethereum cofundador, i va ser desenvolupat per una empresa japonesa – EMURGO en col·laboració amb IOHK el 2015. La criptografia nativa de la plataforma, ADA, es va llançar el 2017 amb la primera capa amb un límit fixat de 45 milions de monedes.

Jeremy Wood i Hoskinson van fundar IOHK (Input Output Hong Kong), una empresa de recerca i desenvolupament “compromesa a utilitzar les innovacions peer-to-peer de blockchain per construir serveis financers accessibles per a tothom”.


EMURGO és una empresa que “desenvolupa, dóna suport i incuba empreses comercials que volen revolucionar les seves indústries mitjançant la tecnologia blockchain”. L’empresa subministra la major part del finançament per a la investigació d’IOHK.

La criptomoneda ADA es va desenvolupar per donar suport a transaccions ràpides i segures, així com al desplegament de contractes intel·ligents.

Què és Tron?

tron logo pngTron és un protocol descentralitzat basat en blockchain que té la intenció de proporcionar una plataforma per a la publicació gratuïta de contingut, així com una tecnologia d’emmagatzematge distribuït.

El projecte va ser establert per Justin Sun, el fundador de Peiwo, una popular aplicació social xinesa amb milions d’usuaris.

El protocol permet als usuaris publicar, emmagatzemar i tenir dades lliurement i se’ls paga pel seu contingut a TRX, la criptografia nativa d’aquesta plataforma..

TRX es va llançar el 2017 com a testimoni ERC-20, però el juny de 2018, la cadena de blocs va llançar la seva pròpia mainnet i va migrar tots els tokens de la seva cadena propietària.

Sun està ben connectat amb Alibaba i Ripple, i ha aparegut a “30 Under 30” de Forbes per a Àsia. El fundador de Tron és famós per la seva persistent activitat en línia a Twitter i a les xarxes socials, on publica sobre tot el relacionat amb Tron religiosament..

Fins i tot si molts de la seva indústria i comunitat criptogràfiques no aproven les seves tàctiques publicitàries, aconsegueix crear publicitat per als propers projectes i anuncis.

Tron vs Cardano: estadístiques

Actualment, Tron ocupa el lloc 12 segons un límit de mercat de 951.226.769 dòlars, amb un volum de negociació de 241.151.241.784 dòlars. El preu actual de TRX és de 0,014265 $. El subministrament circulant de TRX és de 66.682.072.191 TRX d’un total de 99.281.283.754 TRX.

Actualment, Cardano ocupa el lloc 13 segons un límit de mercat de 935.401.060 dòlars, amb un volum de negociació de 24 de 30.994.032 dòlars. El preu actual de l’ADA és de 0,036078 dòlars. El subministrament circulant per ADA és de 25.927.070.538 ADA sobre un total de 31.112.483.745 ADA.

Pel que fa al rànquing, ADA i TRX són molt a prop, tot i que podem observar que en termes de volum de negociació diari, TRX és més cotitzada.

Tron vs Cardano: tecnologia i consens

TVMLa cadena de blocs de Tron executa TVM (Tron Virtual Machine), que és bàsicament la versió de Tron d’Ethereum Virtual Machine (EVM). TVM és una màquina lleugera basada en Turing complet, que també implementa el concepte d’amplada de banda per evitar la sobrecàrrega de la xarxa. TRON utilitza el mecanisme de consens de prova delegada d’estaca o DPoS.

DPoS és un mecanisme de consens descentralitzat que no requereix mineria, en què els titulars de propietaris de TRX participen i voten per un “súper representant” que siguin productors de blocs a la cadena de blocs TRON i els representants que no facin la seva feina perdin la seva posició.

Cardano es basa en una variació del protocol de prova delegada d’estaca anomenat Ouroboros, que es considera l’únic protocol PoS amb seguretat demostrada matemàticament..

Ouroboros va ser desenvolupat per acadèmics de la Universitat d’Edimburg, la Universitat de Connecticut, IOHK i l’Institut Tecnològic de Tòquio..

Els grups d’interès de l’ADA també són capaços de “votar i elegir” els representants que tinguin la tasca d’executar les confirmacions de bloc per a ells.

Tot i que des de fora, Cardano i Tron semblen treballar ambdós en un consens DPoS, Cardano ha dedicat més esforç a desenvolupar el seu propi consens únic. Això fa que ADA sigui el guanyador en la comparació del protocol Cardano vs Tron.

Cardano vs Tron: prediccions per al 2020

logotip cardanoDes que Cardano va sortir al mercat, el seu equip de desenvolupament ha avançat significativament. Amb molts plans per al seu full de ruta, els inversors creuen que Cardano podrà assolir la marca d’1 dòlar el 2020.

ADA és una criptomoneda única, ja que el seu codi es va escriure des de zero amb el llenguatge de programació Haskell i també té el seu propi algorisme de prova d’aposta, Ouroboros. Aquestes funcions el fan més segur que altres criptos PoS i DPoS.

El 2020 espera que ADA llanci la seva actualització de Goguen, que permetrà la funcionalitat de contractes intel·ligents. Carando també té la intenció de dissenyar una màquina virtual anomenada IELE que canviarà l’estructura de futurs projectes de blockchain.

logotip de tronTRON ha generat controvèrsia i escàndol al món criptogràfic per diversos motius. El projecte va ser acusat de plagiar tant el seu llibre blanc com el seu codi (suposadament d’Ethereum) i, recentment, el cofundador de TRON va recriminar que el projecte fos massa centralitzat.

També es va assabentar que els 27 nodes representatius principals tenen més de 170 milions de vots TRX, la majoria dels quals estan controlats per TRON.

Els desenvolupadors de TRON han programat el seu full de ruta amb deu anys d’antelació, cosa que genera preocupacions sobre com l’equip podrà assolir els seus objectius..

El Tron ha canviat el seu enfocament cap a convertir-se en una plataforma dapp, amb el nombre de desenvolupadors i aplicacions de l’ecosistema que continua creixent.

Els analistes han fet prediccions baixistes per Tron el 2020, sense esperar que superés els 0,02 dòlars.

Tron vs Cardano: Veredicte

Des d’una perspectiva tècnica, Cardano compta amb un equip més integrat format per experts en desenvolupament i codificació que garanteixen un progrés lent però constant en el seu projecte..

Tron és més actiu en termes de presència en línia i està més implicat amb la seva comunitat.

Nota: Aquesta publicació es va publicar originalment el 3 de novembre de 2018 i s’ha actualitzat totalment per a la exhaustivitat i la veracitat del contingut el 7 de gener de 2020.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me