Ripple vs Litecoin: principals diferències entre aquestes dues criptomonedes

Ripple vs Litecoin no serà una comparació fàcil tenint en compte la diferència entre aquests actius digitals. No obstant això, hi ha algunes distincions que hem de fer i tenir en compte. Velocitat, fiabilitat, tarifes i algoritmes de consens són algunes de les coses que hauríem de mirar.

Ripple (XRP) és una de les criptomonedes més grans i de més ràpid creixement del mercat. De manera similar, Litecoin (LTC) ha estat un actor important en l’espai criptogràfic. Ambdues monedes virtuals tenen els seus pros i els seus contres, i cadascuna d’elles ofereix excel·lents solucions als usuaris.

Ripple vs Litecoin: diferències

Ripple (XRP) és la quarta moneda virtual més gran del món. Les empreses l’utilitzen per processar transaccions transfrontereres més ràpides i reduir els costos. Aquesta criptomoneda també es pot utilitzar per obtenir liquiditat a la demanda entre mercats fiduciaris. Això és molt útil, ja que és molt car i lent realitzar transaccions fiduciàries en passadissos específics.

Ripple també és una empresa. Aquesta empresa està darrere del principal desenvolupament de XRP i de com es pot utilitzar per millorar el mercat financer. Fins ara, Ripple era capaç d’oferir serveis a més de 300 clients.


En canvi, Litecoin és la vuitena criptomoneda més gran. Aquest actiu digital es va crear per tal d’oferir transferències més ràpides i econòmiques que Bitcoin (BTC). En els darrers anys, els desenvolupadors també l’utilitzaven per provar una àmplia gamma de noves millores. Està previst que aquestes millores s’utilitzessin a la xarxa Bitcoin. Per tant, Litecoin funcionava com a xarxa de proves per a Bitcoin.

Actualment, aquesta moneda virtual està guiada per la Fundació Litecoin. Aquesta Fundació treballa per promoure LTC, millorar tota la xarxa i ampliar la seva usabilitat. Això és similar a la forma en què Ripple funciona amb l’actiu digital XRP.

Les següents seccions s’utilitzaran per descriure amb més detall la forma en què funcionen Litecoin i Ripple. Tindrem en compte els seus algorismes de consens, preus i futurs projectes.

Algorisme de consens

Ripple i Litecoin tenen diferents algoritmes de consens. Ripple funciona amb una xarxa de servidors distribuïts per tot el món, fent que tota la xarxa sigui descentralitzada. Aquests servidors permeten que la xarxa funcioni i sigui tan àgil com ho és actualment. Això és completament diferent de les xarxes de blockchain de prova de joc (PoS) o de prova de treball (PoW).

Les principals característiques d’aquest algorisme de consens són la rapidesa, la fiabilitat i les baixes tarifes de transacció. Al mateix temps, aquesta xarxa no consumeix grans quantitats d’energia per funcionar.

Litecoin, en canvi, funciona amb un algorisme de consens de prova de treball (PoW). Això fa que sigui una xarxa molt segura i fiable també. Tot i que tothom pot tenir accés a aquesta xarxa, està molt centralitzada. Diverses explotacions mineres ubicades a la Xina concentren una gran part del percentatge total de hash Litecoin.

En comparació amb Bitcoin, Litecoin és més ràpid i barat d’utilitzar. Tot i això, segueix sent menys eficient energèticament que Ripple i el seu sistema.

Tot i que les transaccions Ripple són gairebé gratuïtes i instantànies, les transaccions de Litecoin poden trigar uns segons a confirmar-se. Les transferències LTC també són més cares que les transaccions XRP.

Comparació de preus entre Ripple i Litecoin

Abans d’entendre les principals diferències entre Ripple i Litecoin, hem de veure quantes monedes han emès. S’han encunyat 100.000 milions de XRP (100.000.000.000 XRP), dels quals al voltant de 43.810.000.000 XRP estan en circulació. Mentrestant, mai no hi haurà més de 84 milions de LTC, amb 65.864.560 LTC actualment en circulació.

En el moment d’escriure aquest article, el preu XRP era de 0,255266 dòlars i una valoració d’11.566.743.830 dòlars. Les coses són diferents per a Litecoin. Cada LTC es pot adquirir per 58,62 dòlars i té una capitalització de mercat de 3.860.807.166 dòlars..

El preu més alt assolit per Litecoin es va apropar als 375 dòlars el 2017. XRP va assolir el màxim històric de 3,84 dòlars el gener del 2018, poques setmanes després de Litecoin. Això mostra com el mercat de les criptomonedes és molt volàtil i quant poden canviar les coses. El mercat ara espera nous màxims històrics en ambdues criptomonedes.

Val a dir que tant Litecoin com Ripple han estat en un mercat baixista el 2018 i el 2019. Litecoin va experimentar un cert impuls el 2019 abans del seu esdeveniment a la meitat. Mentrestant, els inversors de XRP es van emocionar amb els esdeveniments Swell promoguts per Ripple.

Adquisició i emmagatzematge de Ripple i Litecoin

Comprar i emmagatzemar Ripple i Litecoin no hauria de ser una cosa difícil de fer. De fet, la majoria dels intercanvis admeten tant XRP com LTC. Això facilita les coses a aquells que vulguin tenir una cartera diversificada en criptomonedes.

Dues d’aquestes plataformes on podeu comprar les dues monedes virtuals esmentades són Coinbase i Binance. A més, els usuaris podran emmagatzemar els seus fons en aquestes plataformes. No obstant això, el millor que cal fer és emmagatzemar monedes virtuals en una cartera de maquinari.

Una de les millors carteres per emmagatzemar aquestes dues monedes virtuals és Ledger. Hi ha altres plataformes que us oferirien diferents solucions segons les vostres necessitats. Això us ajudaria a decidir quins són els millors intercanvis on comprar Ripple o Litecoin.

El futur de Ripple i Litecoin

Ripple té previst continuar creixent a tot el món. De fet, volen atreure un nombre més gran d’empreses que treballen amb transaccions transfrontereres. Si això passa, les possibilitats de tenir nous usuaris XRP també creixeran.

Un món amb transferències XRP seria millor per a particulars i empreses. Es reduiran els costos i les inversions en el sector també podrien créixer.

A més, Ripple té una àmplia gamma de projectes, com ara Xpring. Es preveu que aquestes iniciatives tinguin un impacte positiu en el preu de la XRP. Altres solucions inclouen la liquiditat a la carta i el Ripple Net. Les noves associacions amb altres empreses jugaran un paper clau a l’hora d’incrementar la XRP.

En canvi, Litecoin té nous plans per fer arribar les seves solucions a altres usuaris. Ara estan treballant en més funcions de privadesa. S’espera que això ajudi els usuaris a tenir cura de la seva privadesa quan realitzen transferències.

A més, Litecoin es podria utilitzar per provar noves implementacions de Bitcoin en el futur. Sens dubte, això augmentaria la demanda de LTC i l’ajudaria a assolir nous màxims en el futur. Val a dir que LTC va viure un esdeveniment a la meitat fa menys d’un any.

Conclusió

Tant Ripple com Litecoin són monedes virtuals molt útils per als nínxols en què treballen actualment. Cadascun d’ells presenta avantatges i desavantatges. Ripple treballa per oferir millors solucions a les empreses financeres de tot el món. Litecoin s’està desenvolupant per ajudar l’escala Bitcoin i créixer encara més.

És evident que tots dos actius digitals van tenir un impacte positiu al mercat. Litecoin i Ripple són sens dubte entusiastes de les criptografies de divises virtuals i els inversors haurien de posseir-les.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me