Ripple vs Ethereum: principals diferències entre aquestes dues criptomonedes

Ripple vs Ethereum és la comparació més comuna a la indústria de les criptomonedes. Els inversors volen conèixer les principals diferències entre aquests dos actius digitals. Alhora, també han d’entendre com podrien evolucionar en el futur. Els entusiastes que entren en aquesta indústria es preocupen per les principals característiques d’Ethereum i Ripple.

Ripple vs Ethereum: diferències

Ethereum (ETH) i Ripple (XRP) són dues de les tres criptomonedes més grans del mercat. Després de Bitcoin, ETH i XRP dominen el mercat amb altes valoracions. Això es pot atribuir als avantatges i serveis oferts als participants del mercat.

XRP

Ondulació és l’empresa que està darrere de la moneda virtual XRP. Aquesta empresa treballa per oferir millors serveis de pagament transfronterers. De fet, les transferències internacionals es poden realitzar en pocs segons i gairebé sense càrrecs amb XRP. Avui en dia, moure fons a través de les fronteres pot ser certament difícil.


Moneda ETH

Ethereum es va crear com una xarxa blockchain que tenia com a objectiu millorar els serveis de Bitcoin. Aquesta xarxa ara pot oferir als usuaris la possibilitat d’executar contractes intel·ligents, aplicacions descentralitzades (dApps) i moltes altres coses. Així, a més d’oferir un actiu digital, com BTC, també proporciona noves solucions al mercat.

Tot i que Ripple està darrere del desenvolupament de XRP i les seves solucions, Ethereum té una xarxa descentralitzada de desenvolupadors. Hi ha diverses persones i entusiastes que treballen en aquesta plataforma. Tot i això, val a dir que Ripple té una comunitat molt activa. Ambdues xarxes i projectes de criptografia tenen molts entusiastes a les xarxes socials.

Les properes seccions s’utilitzaran per descriure, amb més detalls, les principals diferències entre Ripple i Ethereum. Hi ha moltes característiques, com ara l’algoritme de consens i les monedes emeses, que es discutiran més endavant.

Algorisme de consens

coinfomania.com

Ripple vs Ethereum tenen una diferència important: l’algorisme de consens. Un algorisme de consens és un protocol que aquests recursos i xarxes digitals utilitzen per aconseguir un acord. S’utilitza per confirmar les transaccions i ajudar a aquestes xarxes a funcionar com haurien de fer-ho.

De moment, Ethereum treballa amb un algorisme de consens de prova de treball (PoW). És el mateix que el que utilitzen Bitcoin (BTC) o Litecoin (LTC). En general, PoW tendeix a consumir un gran nombre de recursos. A més, els miners necessiten comprar equips miners cars per formar part de la xarxa. No obstant això, quan processen les transaccions, reben una recompensa en funció del nombre de blocs que trobin.

Tot i que un algorisme de consens PoW proporciona nivells d’alta seguretat, és menys eficient que la prova de joc (PoS). Amb Proof-of-Stake és possible controlar la xarxa evitant l’alt consum d’energia de PoW.

Ripple, en canvi, funciona amb una xarxa única de servidors. Aquest algorisme de consens Ripple Protocol (RPCA) permet a la xarxa processar transaccions segures, ràpides i eficients. Això el fa molt útil per a les empreses que realitzen transferències transfrontereres.

Aquesta xarxa està molt descentralitzada i té un gran nombre de participants. En comparació amb Ethereum, l’algorisme de consens de Ripple fa que les transferències siguin més ràpides i econòmiques.

Comparació de preus entre Ripple i Ethereum

Sempre hi ha hagut algun tipus de rivalitat entre Ripple i Ethereum. De fet, aquestes dues monedes virtuals intentaven moltes vegades aconseguir la segona posició al mercat. Durant alguns períodes de temps, XRP va ser més valuós que Ethereum.

En el moment d’escriure aquest article, Ethereum és la segona moneda virtual més gran. Mentrestant, Ripple és el tercer més gran. Tenen una valoració de 67.524.688.289 dòlars i 28.104.915.453 dòlars, respectivament.

coinmarketcap.com

Ripple ha encunyat 100.000 milions de monedes XRP. Tot i això, només 43.81 milions de XRP han estat llançats al mercat. Ethereum no té un límit de monedes que mai es pugui extraure. De fet, aquest és un problema que ha afectat la comunitat i aquesta moneda virtual. De moment, hi ha més de 110 milions de monedes ETH en circulació.

Actualment, cada ETH es pot comprar per 600,19 dòlars i XRP té un preu de 0,661 dòlars per moneda. El preu més alt de Ripple es va apropar als 3,84 dòlars el gener del 2018. Ethereum va assolir el màxim històric de 1,432 dòlars el 13 de gener del 2018.

Si sou inversor, serà molt important entendre com podria evolucionar el preu d’aquestes criptomonedes. És per això que les futures associacions i adopcions tindran un paper clau en la determinació de la demanda d’aquests actius.

Adquisició i emmagatzematge de Ripple and Ethereum

No hauria de ser difícil tenir accés tant a Ripple com a Ethereum. Actualment, diversos intercanvis de divises virtuals ofereixen solucions als usuaris. Tenint en compte que són dues de les criptomonedes més grans, serien compatibles amb una àmplia gamma de plataformes.

Binance i Coinbase són només dos exemples d’intercanvis que us permetrien comprar XRP i ETH. Tot i això, hi ha altres intercanvis amb diferents serveis. Per tant, sempre és bo seleccionar la plataforma que ofereix les millors solucions segons les vostres necessitats.

Tot i que els intercanvis són una bona manera d’adquirir aquestes dues monedes virtuals, es recomana utilitzar una cartera criptogràfica. Ledger produeix una de les millors carteres de maquinari de la indústria. Tant Ledger Nano S com Ledger Nano X funcionaria correctament per emmagatzemar de manera segura monedes virtuals.

Carteres de llibres majors

El futur de Ripple i Ethereum

Ambdues criptomonedes treballen en associacions i propostes molt interessants. És clar que aquests dos projectes estan a l’avantguarda del mercat. Ripple està treballant per atreure un major nombre d’usuaris a la seva plataforma. Això vol dir que estan buscant noves associacions amb empreses financeres. Això faria de tot el sistema financer un mercat molt més eficient.

A més, Ripple promou la moneda virtual XRP i el seu ús. Diversos desenvolupadors reben fons per crear noves solucions basades en el llibre major de Ripple.

Ethereum també se centra en la planificació de la xarxa Proof-of-Stake. Aquesta millora de PoS farà que sigui més ràpid i fàcil fer transferències a sobre d’Ethereum. Aquesta moneda virtual segur que serà més ràpida i serà una excel·lent solució per executar dApps i contractes intel·ligents.

Ethereum també s’acosta a Ethereum Classic (ETC). S’espera que això ajunti les dues comunitats i que les faci més fortes en el futur. A més, el mercat de les finances descentralitzades (DeFi) també s’està expandint. Ethereum podria ser la principal xarxa de blockchain que facilités l’expansió d’aquest sector.

Conclusió

Ethereum i Ripple són grans recursos digitals al mercat. Tenen les seves pròpies característiques i solucions per als usuaris, és a dir, que intenten resoldre diferents problemes i problemes a l’espai. El futur sembla ser molt brillant per a Ethereum i Ripple.

A mesura que el mercat entra en una nova tendència alcista, és possible que aquestes monedes virtuals continuïn oferint excel·lents solucions i s’expandeixin a tot el món.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me