Què són les cadenes laterals? Com funcionen les cadenes laterals? (+ VÍDEO)

Font: www.inc.com

Què són les cadenes laterals?

Les cadenes laterals no són un concepte nou a l’espai de les criptomonedes. La idea va aparèixer per primera vegada el 2014, quan diverses figures importants de la criptografia i el desenvolupament inicial de la moneda digital van publicar un article acadèmic que presentava Pegged Sidechains. Alguns dels autors són figures centrals a Blockstream, qui és un innovador líder en cadenes laterals i altres progressos de Bitcoin.

Una cadena lateral és una cadena de blocs separada que permet assegurar el transport i l’ús de fitxes més altres actius digitals d’una cadena de blocs a una cadena de blocs separada, que després es torna a enllaçar amb la cadena de blocs original si cal. Mitjançant aquest mecanisme, la xarxa principal de blockchain no es veu compromesa en termes de velocitat i rendiment, ja que la cadena lateral funciona independentment d’ella..

Les cadenes laterals es van crear exclusivament per millorar certs trets de la cadena de blocs i es defineixen per a un cas d’ús específic. Hi pot haver diverses cadenes laterals que tinguin diferents tasques distribuïdes en conseqüència per millorar l’eficiència del processament. Altres aplicacions poden incloure l’optimització per a velocitats més altes i per a càlculs més grans. Independentment, les cadenes laterals es poden utilitzar per controlar l’ús de cadenes de blocs comercials.


Com funcionen les cadenes laterals?

Una cadena lateral és un llibre major independent que s’uneix a la cadena de blocs principal (principal) mitjançant una clavilla bidireccional. La clavilla bidireccional permet intercanviar els actius digitals entre ells a un ritme programat entre la cadena de blocs principal i la cadena lateral. La cadena de blocs principal se sol denominar “cadena principal” i totes les cadenes de blocs enllaçades s’anomenen “cadenes laterals”..

Font: www.bitcoinwiki.org

Quan algú de la cadena principal vol transferir els seus actius a una cadena lateral, primer ha de transferir les seves monedes a una adreça de sortida, on es bloquejaran les monedes perquè l’usuari no les pugui gastar en cap altre lloc.

Un cop finalitzada la transacció, es comparteix una confirmació entre les cadenes seguida d’un període d’espera per obtenir més seguretat. Després del període d’espera, el nombre corresponent de monedes es deixa anar a la cadena lateral, cosa que permet a l’usuari accedir-hi i gastar-s’hi. El procés contrari es produeix quan la transferència des de la cadena lateral es torna a la cadena principal.

La tecnologia bàsica

Federacions

Una federació és un clúster de servidors que funcionen com a punt intermedi entre la cadena principal i una cadena lateral. La Federació determina quan es bloquejaran les monedes enviades i també quan s’alliberaran. Els desenvolupadors de les cadenes laterals poden escollir els participants de la federació. Els creadors de la cadena lateral poden seleccionar quins servidors formen la federació. L’inconvenient d’utilitzar federacions és que posen una capa addicional entre les cadenes laterals i la cadena primària.

Font: www. hackernoon.com

Seguretat

El principal avantatge de les cadenes laterals és que són independents de la seva cadena principal. Això significa que les cadenes laterals gestionen la seva seguretat per separat. Si es produeix un problema a la cadena lateral, es pot contenir sense molestar la cadena principal. El mateix passa amb la cadena principal, en cas que estigui piratejada o compromesa, la cadena lateral no es veurà afectada tot i que el valor de la clavilla disminuirà significativament.

Les cadenes laterals han de tenir els seus propis miners. Els miners poden rebre recompenses mitjançant la mineria combinada, un procés en el qual s’extreuen dues criptomonedes diferents que funcionen al mateix algorisme al mateix temps.

Avantatges de les cadenes laterals

Les cadenes laterals pretenen ser una solució a un problema frustrant: que l’addició de noves funcions a una criptografia com Bitcoin és una empresa perillosa, ja que 230.000 milions de dòlars estan en risc si la nova funció no funciona o funciona malament..

Les cadenes laterals faciliten les interaccions entre criptomonedes. Permeten als desenvolupadors provar les versions beta d’Altcoins o actualitzacions de programari abans d’implementar-les a la cadena principal. Les tasques bancàries tradicionals com el subministrament i el seguiment de la propietat de les accions es poden provar primer a les cadenes laterals abans de passar-les a les cadenes principals. Si es poden augmentar els mecanismes de seguretat de les cadenes laterals, es podria utilitzar la tecnologia de la cadena lateral per a una escalabilitat massiva de la cadena de blocs.

Un altre avantatge de les cadenes laterals és que són permanents. No haureu de crear una cadena lateral nova cada cop que calgui utilitzar-ne una. Un cop creada una cadena lateral, es gestiona i es conserva perquè pugui ser utilitzada per qualsevol desenvolupador que realitzi una tasca específica fora de la cadena principal.

Mitjançant la creació de cadenes laterals, es poden gestionar volums de transaccions molt més grans ja que la cadena de bloc principal s’allibera de la seva càrrega. Tot i això, una xarxa de cadenes laterals que funcioni podria oferir a la tecnologia blockchain la capacitat de créixer fins a un nivell comercial.

Tenint en compte això, les cadenes laterals encara no s’han implementat a la xarxa de Bitcoin, ja que qüestions com la seguretat i la centralització encara s’han de resoldre abans de començar a invertir els nostres bitcoins mitjançant cadenes laterals..

Desavantatges de les cadenes laterals

Els miners han d’assegurar-se que les altres cadenes laterals estan segures. Això fa que la creació de noves cadenes laterals sigui un procés costós. Cal fer una quantitat important d’inversions abans de poder construir cap nova cadena lateral. Un altre inconvenient de les cadenes laterals és la federació imprescindible. La capa addicional formada per la federació podria resultar ser un punt feble per als atacants.

Conclusió

Durant els darrers anys, totes les cadenes de blocs actuals s’han expandit molt en termes de longitud i espai d’emmagatzematge. Per tant, ha estat una gran lluita per a alguns d’aquests llibres majors (Ethereum en particular) fer front a tan grans volums de xarxa. Les cadenes laterals tenen el potencial d’ampliar l’escalabilitat del sistema i aportar molts altres avantatges a la xarxa blockchain. Tot el que cal és una mica de temps i experimentacions posteriors.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me