Què signifiquen les regulacions de criptografia FCA per a empreses de tecnologia?

FCA

Alguns dels minoristes més reconeguts del món accepten ara pagaments amb criptomoneda en lloc dels diners tradicionals, però això no ha impedit que el regulador financer del Regne Unit revisés el mercat. El llançament de noves regulacions amb un comunicat de premsa a l’octubre del 2020, l’autoritat de conducta financera del Regne Unit (FCA), ha establert regles que donaran lloc a una prohibició directa de la venda al detall de derivats i notes comercialitzades en borsa que fan referència a diversos tipus d’actius criptogràfics.

Tot pot semblar una mica complex –i ho és–, però per a les empreses que estiguessin interessades a incorporar-se a les criptomonedes, aquestes noves mesures seran un cop. Com que els reguladors de tot el món fan un ull despectiu sobre l’ús que fan els consumidors de la criptomoneda, el jurat encara no sap si continua sent una alternativa viable als pagaments tradicionals. En aquest article explorem què pot significar el moviment de la FCA i com les empreses poden protegir-se de futures regulacions.

Què és un Crypto-Asset de totes maneres?

criptomonedaFont: CoinDesk

En termes senzills, els actius criptogràfics són representacions de valor o drets contractuals assegurats criptogràficament que es poden transferir, emmagatzemar o negociar. Una forma de criptoactiu, la criptomoneda, s’ha convertit en un nom conegut amb la creixent popularitat de Bitcoin, Ethereum i altres. Es tracta de monedes digitals que actuen com una alternativa descentralitzada als diners tradicionals i que es poden transmetre de forma ràpida i senzilla amb altres persones de tot el món. Igual que les monedes tradicionals, el valor dels actius criptogràfics fluctua en línia amb l’oferta i la demanda, i això permet especular i ‘apostar’ pels seus moviments futurs de preus. Per tant, el propietari d’un derivat de Bitcoin obtindria beneficis si augmentés el valor de Bitcoin, però en realitat no haurien de ser propietaris de la moneda.  

Per descomptat, tots aquests criptoactius es basen en blockchain. Es tracta d’un llibre digital descentralitzat en què les còpies de les transaccions s’emmagatzemen i verificen per altres ordinadors de la mateixa xarxa. Això fa que la tecnologia blockchain sigui ideal per a la rendició de comptes, evitant el frau alhora que inculca valor a les monedes que operen a través del llibre major.


Què significa la prohibició de derivats FCA?

FCAFont: CryptoValleyJournal

Les noves normes de la FCA es refereixen a la venda de derivats, que són contractes financers que es basen en el preu futur d’un actiu subjacent, com ara accions, matèries primeres o actius criptogràfics. La FCA ha raonat que els clients minoristes poden patir danys significatius si s’exposen a aquests productes “poc adequats” i la prohibició entrarà en vigor el 6 de gener de 2021.

La prohibició de la FCA no afecta la compra de criptomonedes com el bitcoin, només la venda de productes que es basen en els seus moviments de preus. La seva posició és que els derivats de criptoactius són difícils de valorar amb precisió, són extremadament volàtils, són madurs per al robatori i altres formes d’abús de mercat i són difícils d’entendre per al consumidor minorista habitual. En combinació, la FCA afirma que aquests factors fan que els derivats de criptoactius siguin totalment inadequats per als inversors consumidors quotidians. Les estimacions actuals suggereixen que els consumidors podrien estalviar fins a 53 milions de lliures esterlines com a resultat de la prohibició.

Què significa això per a empreses que accepten criptomoneda?

En resum, no gaire, però podria ser un senyal de les coses per venir. La regulació FCA del mercat de derivats de criptoactius s’aplica a les mesures d’aplicació civil de la Comissió de Comerç de Futurs de Mercaderies (CFTC) dels EUA contra els operadors d’una plataforma de negociació de criptomonedes. Afirmen que el mercat estava ple de delictes cibernètics i van expressar la seva preocupació per si el mercat de criptografia estava eliminant la supervisió reguladora de les transaccions financeres..

Allunyant-se del mercat d’inversions, tot plegat dóna un panorama incert sobre el futur de la criptomoneda. Tot i que no hi ha cap suggeriment que el mercat s’enfonsi (i en molts sentits, és massa gran per fallar), també es dóna el cas que els reguladors senten la pressió d’actuar a mesura que la criptografia guanyi popularitat entre el públic en general. Es tracta d’un moviment que es caracteritza pel moviment del Fons Monetari Internacional (FMI) i del G20 a formalitzar l’ús de monedes digitals del banc central a la banca global.

Per a les empreses que han començat a acceptar criptomonedes en lloc dels diners tradicionals, la incertesa reguladora és una mala notícia. Amb cada reducció de l’espai criptogràfic, els preus d’aquestes monedes digitals es tornen més volàtils, cosa que pot deixar els venedors de la seva butxaca, ja que els seus pagaments valen menys del que esperaven. Pot ser un cost que puguin assumir persones de la talla de Microsoft, però sens dubte no és quelcom que un venedor o col·leccionista de beneficència d’Etsy vulgui haver de fer front..

Com poden les empreses fer front a la regulació de la criptomoneda?

regulació criptogràficaFont: Notícies InSerbia

No hi ha dubte que la criptomoneda s’està convertint en un corrent més generalitzat i és poc probable que els reguladors se n’haguessin fixat si només fos una moda. Dit això, la incertesa sol ser dolenta per a les empreses. Amb Bitcoin, Ethereum i altres criptomonedes ara acceptades en algunes sucursals de Starbucks i Whole Foods, entre d’altres, es dedueix que altres empreses podrien estar interessades a participar en l’acció..

No s’hauria de desanimar ningú d’implicar-se a si mateixos i els seus negocis en tecnologia emergent, però això no nega la necessitat d’un pla de seguretat o de seguretat. Si voleu començar a acceptar pagaments amb criptomoneda, potser val la pena considerar-lo fiable Passarel·la de pagament de comerç electrònic per assegurar-vos que podeu acceptar pagaments en línia amb moneda tradicional les 24 hores del dia, fins i tot els 7 dies de la setmana, fins i tot quan els mercats de criptomonedes són el més imprevisibles. Amb una solució de pagament fiable i provada, podríeu equipar el vostre negoci per continuar guanyant diners mentre explora formes de comerç noves i innovadores..

Independentment de la intervenció dels reguladors, les criptomonedes segurament tenen futur, però queda per veure com interactuen amb l’economia i el panorama empresarial existents..

Imatge destacada: desxifra

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me