Quantes adreces de Bitcoin hi ha

Introducció

Sempre que Bitcoin utilitzi el fitxer RIPEMD160 funció hash, hi ha 2 ^ 160 adreces Bitcoin.

Aquest nombre és: 1.461.501.637.330.902.918.203.684.832.716.283.019.655.932.542.976

És un número tan ridícul que anomenar-lo ‘astronòmic’ és un insult a la seva enormitat. Llavors, quina mida té, exactament? No és fàcil visualitzar el nombre d’adreces Bitcoin que existeixen, però només per diversió, intentarem ajudar-vos a fer-ho.

Càlculs matemàtics a la pissarra

Simplement dividiu aquest nombre de manera que cadascuna de les 7.442 milions de persones que viuen a la terra pugui tenir un nombre igual d’adreces Bitcoin no funcionarà perquè no hi ha prou gent que visqui a la Terra per fer que aquest nombre sigui més comprensible del que ja és. Això es deu al fet que cada persona ho aconseguiria


196.385.600.286.334.710.857.791.565.804.391.698.421 adreces Bitcoin.

Això és només un nombre incomprensible més petit. Per tant, utilitzarem grans de sorra.

Hi ha 2 ^ 63 grans de sorra a totes les platges de la Terra, combinades [1]. Són aproximadament 9 quintilions de grans de sorra (o 9.223.372.036.854.775.808).

múltiples universos btc

Imagineu-vos que cada gra de sorra de la Terra és un altre planeta Terra i que cada un d’aquests planetes hi viu 7.442 milions de persones. Ara, si dividim el nombre d’adreces Bitcoin per persona, cadascuna obtindria 3.500 milions durant tota la seva vida.

I si cadascuna d’aquestes persones viu exactament durant 100 anys, té 110 adreces Bitcoin per utilitzar cada segon a partir del segon que neixen. Nota lateral: originalment anava a convertir cada planeta de la Via Làctia en una Terra per il·lustrar aquest punt, però no va funcionar perquè només hi ha uns 100.000 milions de planetes patètics estimats a la nostra galàxia (burla).

Ni un sol Satoshi per a tu …

home plorant

Lamentablement, amb tanta gent, si cada persona posseïa només una adreça Bitcoin, en lloc de 3.500 milions, i els donàvem a tots la mateixa quantitat de Bitcoin a hodl, tots tindrien efectivament zero Bitcoin perquè cadascun d’ells ni tan sols obtindria una petita fracció de l’1% d’un sol satoshi.

Una raó de l’enormitat

El nombre d’adreces de Bitcoin és incomprensible per una molt bona raó. Com més adreces possibles hi hagi, més segura serà la carteres són dels aspirants a lladres.

Diguem que un atacant vol provar-ho. Volen generar claus privades a l’atzar, calcular les adreces públiques corresponents i comprovar si hi ha Bitcoin dins. Fins i tot si hi haguessin mil milions d’adreces de cartera amb Bitcoin dins, el Sol s’haurà expandit i engolit la Terra (es produirà d’aquí a uns 7.500 milions d’anys) molt abans que es pogués trobar una d’aquestes adreces amb un generador aleatori.

No us preocupeu … Sempre hi pot haver més

Les adreces Bitcoin es creen mitjançant claus públiques. La clau pública es comparteix primer amb el fitxer Algorisme SHA256, a continuació, es pren aquest hash i es fa un hash de nou mitjançant l’algoritme RipeMD160 esmentat anteriorment. Però, per què les claus públiques es combinen dues vegades si la criptografia de corba el·líptica és tan segura??

concepte de seguretat cibernètica

Segons Pieter Wuille, empleat de Blockstream i desenvolupador de Bitcoin Core, hauríeu de demanar a Satoshi Nakamoto que conegués els motius exactes; però sabem que hashing de la sortida SHA256 amb l’algorisme RipeMD160 disminueix la mida de l’adreça de 32 bytes a 20 bytes, cosa que estalvia espai a la cadena de blocs.

A més, respectat criptògraf Joel Katz explica que mentre que RipeMD160 es va triar per a les adreces de mida més petita, ningú no sap el motiu pel qual també es va utilitzar SHA256. Ofereix dues possibilitats. RipeMD pot tenir algun defecte, de manera que combinar-lo amb SHA256 reforçaria la seguretat.

Explicació de Joela Katz

L’altra possibilitat és que hi hagués hagut debilitats en l’estructura MD que la fessin vulnerable a un atac com ara un atac d’extensió de longitud (cosa que explica amb una mica més de detall però que no considera probable), i que combinant RipeMD160 amb SHA256 elimina aquesta amenaça.

En qualsevol cas, la seguretat és la resposta. Tots dos algorismes criptogràfics són ben coneguts i un de mida més petita. Utilitzar tots dos és només una seguretat addicional.

Preguntes freqüents

Què és una adreça de Bitcoin?

Una adreça de Bitcoin consisteix en un identificador de caràcters alfanumèrics de 26 a 35, començant pel número 1, 3 o bc1 que representa una possible destinació per a un pagament amb bitcoin.

Com s’obté una adreça de Bitcoin?

En primer lloc, heu de descarregar una cartera de Bitcoin. Es tracta d’un programari segur que us permet enviar, rebre i emmagatzemar Bitcoin.

Qui és Satoshi Nakamoto?

Satoshi Nakamoto és la presumida persona o persones que van crear Bitcoin. De fet, no està segur de si es tracta d’un nom de persona real o d’un pseudònim.

Quins són els dos principals tipus de criptografia?

Hi ha dos tipus: clau privada i clau pública. El primer també s’anomena ‘simètric’ i el segon ‘asimètric’. El sistema simètric posa de manifest que tant el remitent com el destinatari han de tenir la mateixa clau privada per poder xifrar i desxifrar les dades.

Puc xifrar la meva clau privada?

Sí! Això s’anomena protecció de frase de contrasenya. Funciona una mica diferent per a tots els dispositius, així que consulteu la vostra empresa de carteres per obtenir documentació. Dit això, tingueu molta cura amb aquesta funció.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me