Prova d’estaca vs. Prova del treball

(PoS) (PoW)

La prova d’estaca (PoS) i la prova de treball (PoW) són els dos tipus comuns de mecanisme de consens, que és un aspecte vital de la tecnologia blockchain. Els mecanismes de consens són fonamentals per al funcionament dels llibres majors distribuïts: l’element fonamental de la tecnologia blockchain, que li permet operar sense una autoritat central.

La funció principal del mecanisme de consens és verificar la informació que s’afegeix al llibre major, garantint que sigui exacta i vàlida. En fer-ho, es confirma que el següent bloc afegit a la xarxa és la transacció més recent, evitant la doble despesa o qualsevol altra forma d’alteració de dades al sistema. Bàsicament, el mecanisme de consens garanteix que tota la xarxa blockchain estigui d’acord col·lectivament amb el contingut del llibre major, a més de proporcionar transaccions segures i vàlides basades en blockchain.

Tot i que actualment hi ha diversos mecanismes de consens disponibles, PoW i PoS són els mecanismes de consens de blockchain més populars. Són molt diferents en funció de la funcionalitat, així com dels pros i els contres, com parlarem en aquesta peça.

Prova del treball explicada

Prova de treball (PoW) es basa en la criptografia: una forma avançada de matemàtiques que una vegada resolia punts d’una transacció autèntica. Bàsicament, els miners resolen problemes matemàtics complicats i obtenen crèdit per afegir un bloc verificat a la cadena de blocs. Trobar una solució als problemes matemàtics o als trencaclosques asimètrics no és una tasca fàcil i implica l’ús de força computacional considerable per resoldre’ls. No es requereix cap habilitat per resoldre els complicats problemes; en canvi, cal força bruta. Un cop un ordinador endevina la solució adequada per al trencaclosques, depèn d’altres equips de la xarxa per verificar-los. El sistema verifica ràpidament els problemes.


Al contrari del que pensen la majoria dels entusiastes de Bitcoin, PoW existia molt abans que Bitcoin o qualsevol altre actiu criptogràfic. La idea de PoW és acreditat a Cynthia Dwork i Moni Naor el 1993 amb Markus Jakobsson encunyant el terme “Prova del treball” el 1999. No obstant això, el creador de Bitcoin, Satoshi Nakamoto, va ser el primer a aplicar-lo pràcticament..

Com funciona la prova de treball? Un exemple de mineria de Bitcoin

Com s’ha esmentat anteriorment, PoW implica que els miners resolguin un trencaclosques criptogràfics per validar una transacció. Els miners competeixen per resoldre el problema proporcionant la resposta correcta, també coneguda com a hash. Un cop els ordinadors de la xarxa autoritzen totes les transaccions, els miners reben la moneda nativa de la cadena de blocs, a més d’una tarifa de transacció..

A la mineria de criptografia, un grup de transaccions de xarxa es reuneix en un grup de memòria, també anomenat mempool. A continuació, els miners competeixen per verificar cada venda al mempool mitjançant un poder computacional substancial per resoldre el trencaclosques matemàtic. El primer miner que soluciona el problema rep una recompensa per blocs més les comissions per transaccions de xarxa. Ara el mempool es verifica i s’afegeix a la cadena de blocs en forma de bloc. Hashcash (SHA-256) és la prova de la funció de treball emprada pels miners de Bitcoin per resoldre els intricats trencaclosques i afegir blocs a la cadena de blocs.

Característiques clau del consens de prova de treball

  • Puzles asimètrics que dificulten la resolució del problema per als miners. Tot i això, la xarxa verifica ràpidament la resposta correcta.
  • Per resoldre el trencaclosques no cal cap habilitat tècnica, sinó força bruta. La millor manera de resoldre un problema de manera eficient és millorar la potència computacional.
  • Els paràmetres per resoldre els trencaclosques s’actualitzen després d’un període concret per tal que el temps de bloqueig sigui coherent.

Prova d’aposta (PoS)

Consens PoS és força diferent de PoW en el sentit que no hi ha mineria ja que la potència monetària substitueix la potència computacional. Amb PoS, els miners no resolen trencaclosques asimètrics. En canvi, el miner posa una estaca o sosté diverses monedes per verificar un bloc de transaccions. El miner anomenat falsificador del bloc de text es selecciona mitjançant un enfocament determinista basat en la seva estaca de moneda. Els trencaclosques asimètrics de PoS són molt més senzills i els falsificadors només han de demostrar que posseeixen un percentatge concret de totes les monedes disponibles en una moneda determinada. Per exemple, si algú posseïa el 2% de tota Litecoin (LTC), pot extraure el 20% de totes les transaccions.

Com funciona PoS?

A PoS, com es va esmentar anteriorment, els falsificadors han de col·locar les seves monedes en una cartera específica per tenir l’oportunitat de validar les transaccions. La cartera congelarà les monedes i les implicarà a la xarxa, de manera que no podeu retirar les monedes. Un cop apostades les monedes, els validadors aposten pel bloc que consideren que s’afegiran al costat de la cadena. Si s’afegeix el bloc seleccionat, rebran recompenses de bloc en funció de la proporció de la seva participació.

Avantatges de la prova d’aposta sobre la prova del treball

En els darrers anys, l’espai criptogràfic s’està avançant cap als serveis PoS atribuïts als avantatges que ofereix sobre PoW. PoS és, sens dubte, millor que PoW, tal com es descriu a continuació.

L’eficiència energètica

El principal problema amb PoW és que la potència de càlcul necessària requereix molta energia i afecta negativament el medi ambient. Per exemple, el consum energètic anual de la xarxa Bitcoin és de 57,6 TWh, igual a tota l’energia consumida per Colòmbia. Els sistemes PoS són molt més eficients energèticament, ja que no requereixen mineria, que requereix molta energia. Per tant, proporcionen una alternativa energètica als sistemes de prova de treball.

Piscines de centralització-mineria

Els sistemes PoW presenten un alt risc de centralització. Els grups miners estan formats per miners individuals que acumulen els seus recursos per maximitzar els beneficis i també estalviar en el capital inicial inicial. Alguns grups miners són operacions comercials a gran escala, fins i tot donant feina a milers d’empleats i invertint milions de dòlars en equips dedicats a la mineria, és a dir, ASCIS, per generar el màxim poder miner. El problema de les piscines mineres és que les xarxes PoW centralitzades la fan susceptible a atacs de pirateria, per exemple, al 51%. Aquest no és el cas de les xarxes PoS, ja que les recompenses es basen en les monedes apostades.

Beneficis econòmics / dividends als seus usuaris-MyCointainer

L’altre avantatge de PoS sobre PoW és que proporciona avantatges econòmics (dividends) als seus usuaris a través de l’opció d’executar un masternode o apilar les monedes en una plataforma de jocs i jocs com MyCointainer. Això no és possible als sistemes PoW.

MyCointainer és de primera categoria plataforma d’aposta automàtica i masternode en línia que ajuda els usuaris a canviar monedes i a generar beneficis considerables en forma d’aposta. Amb MyCointainer, podeu guanyar passivament apostant les vostres monedes a la participació automàtica de la piscina i guanyant de les participacions sense tenir realment cura de cap detall tècnic. Els usuaris juguen les seves monedes com a validadors a la plataforma i, al seu torn, reben recompenses per la seva inversió.

Pensaments finals

PoS presenta un mecanisme de consens de blockchain millor comparat amb PoW gràcies als diversos avantatges que ofereixen. Els sistemes PoS són energèticament eficients, segurs i ofereixen avantatges econòmics a través de masternode i plataformes de joc MyCointainer. Els usuaris juguen les seves monedes a la xarxa i, al seu torn, guanyen passivament de les seves participacions sense gaire molèstia. Tot i això, PoS encara té les seves vulnerabilitats, però és una opció millor en comparació amb PoW.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me