Per què el Billfodl només conté 4 lletres de cada paraula?

Introducció

Acabeu de rebre el vostre Billfodl per correu electrònic i, a mesura que el configureu, us adoneu que cada espai només conté 4 lletres. “OH NO!” tu penses. “Aquest Billfodl està trencat! No conté tota la meva frase original?

No us preocupeu. No hi ha res dolent en el vostre Billfodl.

Hi ha una molt bona raó per la qual Billfodl només conté 4 lletres de cada paraula i explicarem per què a continuació.

La llista de paraules BIP39

El Billfodl és un dispositiu d’acer inoxidable dissenyat per emmagatzemar la frase de recuperació.


La frase de recuperació es compon de 12, 18, 0r 24 paraules de la llista de paraules BIP39. Aquesta llista de paraules conté 2048 paraules.

Per exemple, el fitxer keepkey la cartera de maquinari només utilitza 12 paraules. La sèrie de llibres de llibres contables utilitza 24. Algunes carteres de programari se situen al centre amb 18 paraules de còpia de seguretat.

És possible que us hàgiu adonat que algunes d’aquestes paraules tenen fins a vuit caràcters. Per què el Billfodl només us permet fer còpies de seguretat de quatre lletres?

Perquè només necessiteu les primeres quatre lletres. Si veieu la llista de paraules BIP39, serà més fàcil d’entendre.

Vegem les paraules # 2016: guanyador i # 2017: hivern. Comparteixen les mateixes tres primeres lletres “guanyar”. Però la quarta lletra és diferent.

Ara intenteu comparar qualsevol altra paraula de la llista. Trobareu que no hi ha dues paraules amb les mateixes primeres quatre lletres. Totes les paraules són úniques a les quatre primeres lletres.

Moltes vegades, trobareu que les cartes són úniques dins de les tres primeres lletres. Algunes paraules, com ara # 1889: lleig, són úniques en una sola lletra.

Què passarà si necessiteu recuperar una cartera Crypto?

Quan creeu una cartera nova, escollireu l’opció de recuperació: la majoria carteres tenen aquesta característica.

Us demanarà que introduïu la vostra frase de recuperació.

Quan introduïu la primera paraula, lletra per lletra, descobrireu que la cartera començarà a omplir automàticament la resta de la paraula. Per exemple, si la vostra primera paraula és “tipus”, introduïu una “t” i una “y”. En aquest moment, és probable que la cartera us mostri “tipus” i “típic” i us permetrà triar-ne un.

No haurà de seguir escollint lletres. La cartera intenta facilitar-vos la recuperació.

Tornem a prendre “lleig” com a exemple. Tan bon punt introduïu la lletra “u”, probablement us obligarà a triar “lletja”, ja que aquesta és l’única paraula que comença amb una “u” a la llista BIP39..

Degut a aquesta característica de BIP39, no cal fer còpies de seguretat de més de les primeres quatre lletres.

Per què no fer còpia de seguretat de les cartes restants de totes maneres?

Hi ha quatre raons per les quals no fem còpia de seguretat de les paraules restants.

Cost

Fer una còpia de seguretat de més lletres de les necessàries significa que hauríem de proporcionar més fitxes. També hauríem de fer més gran el Billfodl.

Fer-ho requeriria més mà d’obra i més matèries primeres. I l’augment de materials ho faria més pesat i costaria més enviar-lo. En no afegir pes i treballs innecessaris, us estalviarem diners.

Estabilitat

Els petits artefactes com el Billfodl tendeixen a aguantar-se millor en elements extrems, com ara la calor. Volem que Billfodl protegeixi la frase de recuperació en tantes d’aquestes condicions com sigui possible. Com més petit el podem fer, millor.

Facilitat de configuració

Més fitxes significa un procés de configuració més llarg. La veritat és que no és divertit configurar una còpia de seguretat. És tediós, independentment de com el talleu. Preferim no fer-vos passar més temps del necessari. Sobretot quan no hi ha més beneficis en fer-ho.

Reproducibilitat

Hi ha una petita possibilitat que la còpia de seguretat de més lletres de les que necessiteu sigui realment dolenta per a la còpia de seguretat. Hem intentat dissenyar el Billfodl perquè el pany no s’obri sense voler. Però no sempre podem predir-ho.

Per exemple, si el Billfodl està en un foc de casa i hi cauria una biga pesada, el pany es podria trencar. Quan aneu a recollir-lo, hi ha la possibilitat que el pestell es desprengui i les rajoles caiguin.

Si això passa, és possible que se us vegi obligat a recollir les fitxes i provar de forçar la frase amb un ordinador. En aquest cas, voleu el “soroll” mínim possible al senyal.

Tenir lletres addicionals a la pila de fitxes només dificultarà aquest procés. Això es deu al fet que s’afegeix al nombre total de combinacions diferents possibles.

Conclusió

Si teniu alguna altra pregunta sobre per què només necessiteu quatre cartes per a un Billfodl o teniu curiositat per una altra cosa, envieu-nos un correu electrònic a [email protected] Estarem encantats d’ajudar-los!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me