Litecoin vs Bitcoin: principals diferències entre aquests dos Cryptos

Litecoin vs Bitcoin

Bitcoin (BTC) i Litecoin (LTC) són dues de les criptomonedes més grans del món. Aquests també són dos dels cryptos més antics del món, tenint en compte que es van llançar el 2008 i el 2011, respectivament. Tot i això, són diferents i tenen un conjunt de característiques diverses.

LTC i BTC tenen moltes coses en comú. Per exemple, compartien l’algorisme de consens de prova de treball (PoW). Malgrat això, s’utilitzen per a diferents coses, i això es pot reflectir en el preu de cadascuna d’elles. En aquest article, tindrem en compte la rapidesa, les tarifes i com s’han desenvolupat aquests actius digitals.

Litecoin vs Bitcoin: diferències

litecoin vs bitcoin

bittreo.com

Comencem mostrant la moneda virtual més gran. Bitcoin té una capitalització de mercat de 169.000 milions de dòlars i un preu per moneda de 9.180,58 dòlars. D’aquesta manera, Bitcoin és la moneda virtual més gran del món. Fins i tot més gran que tots els altres monedes combinats.


Mentrestant, Litecoin té un preu per moneda de 43 dòlars i una capitalització de mercat de 2,881 milions de dòlars. Això el converteix en el novè altcoin més gran del món. En els darrers anys, LTC també ha estat el segon més gran després de Bitcoin. Aquesta posició ha estat presa per Ethereum (ETH) i Ripple (XRP).

Hi haurà un màxim de 21 milions de BTC emesos mai. Això es deu al fet que Satoshi Nakamoto, el creador de Bitcoin, va decidir posar un límit al BTC emès. Això és diferent de la quantitat de Litecoin que existiran. La xarxa Litecoin generarà 84 milions de LTC en els propers anys.

A més, la xarxa Bitcoin té un temps de bloqueig de 10 minuts, en comparació amb els blocs de 2,5 minuts de la xarxa Litecoin. Això farà que les transaccions LTC siguin més ràpides i econòmiques que a la cadena de blocs de Bitcoin. Tot i que una transacció Bitcoin pot trigar deu minuts a ser aprovada pels miners, les transferències LTC poden trigar fins a 4 vegades menys temps a processar-se.

A més, les taxes són més altes a la xarxa BTC. Això fa que LTC sigui una excel·lent criptomoneda per a pagaments i ús diari. Bitcoin es pot considerar l’actiu digital per emmagatzemar valor o per estalviar.

Algorisme de consens

algorisme de prova de treballAmbdues criptomonedes utilitzen el mateix algorisme de consens de prova de treball (PoW). Cadascuna d’aquestes xarxes està dirigida per miners que s’asseguren que les transaccions siguin autèntiques i vàlides. Es critica aquestes dues criptomonedes perquè les activitats mineres consumeixen molta energia.

Per tal que els miners de Bitcoin i Litecoin protegeixin la xarxa, és necessari que els miners adquireixin equips de maquinari. Aquestes CPU estan dissenyades específicament per fer front a transaccions BTC i LTC que consumeixen grans quantitats d’energia.

Aquestes criptomonedes tenen diferents funcions criptogràfiques. De fet, Bitcoin utilitza la funció criptogràfica SHA-256 i Litecoin treballa amb Scrypt. Scrypt té com a objectiu fer que la mineria sigui molt més democràtica que a la xarxa Bitcoin. Tot i que molts experts i analistes diuen que la mineria de Bitcoin està centrada a la Xina, la mineria LTC es pot distribuir més.

De moment, la xarxa Bitcoin és la més segura del món en termes de potència minera. La xarxa de Bitcoin té una taxa de hash de 110.000.000 TH / s. La xarxa LTC té una taxa de hash de 140 TH / s. La mineria de Bitcoin és definitivament molt més cara que fer-ho a la xarxa LTC.

Litecoin vs Bitcoin: comparació de preus

Les dues criptomonedes van tenir el seu màxim pic al desembre del 2017. Aquest va ser el moment en què les criptomonedes van arribar al seu punt més alt. Bitcoin va assolir el màxim històric de 20.000 dòlars per moneda, mentre que Litecoin va augmentar a 375 dòlars en alguns intercanvis.

Des de llavors, ambdues monedes virtuals van entrar en un mercat baixista que va afectar el seu preu i el seu mode d’operació. Tots dos es mantenen lluny dels seus màxims històrics.

Adquisició i emmagatzematge de Litecoin i Bitcoin

comprar bitcoin i litecoin

ximple.ca

Intercanvis de criptomonedes són la millor manera d’adquirir tant Bitcoin com Litecoin. En general, trobareu aquests cryptos disponibles a la majoria d’intercanvis internacionals de tot el món. Això vol dir que no hauria de suposar cap problema obtenir aquests recursos digitals.

Per comprar-los, haureu de seleccionar un intercanvi i crear un compte. Binance i Coinbase són excel·lents plataformes per fer-ho. De fet, podeu adquirir LTC i BTC mitjançant targetes de crèdit i dèbit a través d’aquestes plataformes. Un cop registrat, haureu de finançar el vostre compte i fer una compra al mercat.

Tot i que els intercanvis criptogràfics són la millor manera d’adquirir BTC i LTC, no són els millors per emmagatzemar-los. Si voleu emmagatzemar aquestes criptomonedes, el millor que podeu fer és utilitzar una cartera de maquinari. Ledger ofereix excel·lents solucions per a inversors que vulguin emmagatzemar de manera segura els seus fons.

Els intercanvis solen ser atacats per pirates informàtics, cosa que pot provocar la pèrdua dels vostres fons per sempre. Això ja ha passat moltes vegades en una àmplia gamma d’intercanvis de tot el món. Per tant, heu d’optar per intercanvis segurs, com Binance i Coinbase.

Conclusió

Bitcoin i Litecoin són sens dubte criptomonedes similars. Tot i això, tenen diferents característiques que els fan especials a la seva manera. Si voleu guardar valor o estalviar, el millor és comprar Bitcoin. Si voleu especular amb un augment de preus, podeu adquirir els dos actius digitals.

En canvi, si voleu fer compres diàries amb criptomonedes, LTC és una opció millor, ja que és més ràpid i barat i és més fàcil de manejar a causa de la seva denominació més gran. Val a dir que tant les comunitats de Litecoin com Bitcoin tenen bones propostes per millorar aquestes xarxes en els propers anys.

Imatge destacada: currency.com

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me