L’impacte perillós de la mineria de criptomonedes sobre el medi ambient

mineria de criptomonedes

Cada vegada hi ha més gent que s’està dedicant a la mineria de criptomonedes, però com afecta aquest procés al medi ambient?

La criptomoneda és una forma d’intercanvi digital que utilitza una xarxa descentralitzada d’igual a igual per produir, gravar i enviar les monedes per la cadena. El procés de mineria implica que els miners competeixen per resoldre complexos algoritmes informàtics mitjançant la validació criptogràfica i el primer que resol el hash es veu recompensat en la moneda. Els blocs d’aquestes transaccions verificades s’afegeixen a la cadena.

Bitcoin-Mining

itc.ua

Segons investigadors de la Universitat de Nou Mèxic que estudien l’impacte ambiental de la mineria criptogràfica, hi ha diverses zones molt afectades per aquesta operació:


“El que més crida l’atenció d’aquesta investigació és que demostra que els costos sanitaris i ambientals de la mineria de criptomonedes són substancials; potser més gran del que es va adonar de la majoria de la gent “, va dir Benjamin Jones, investigador de la UNM.

Però el procés de verificació d’aquestes monedes requereix molta potència computacional, que al seu torn exigeix ​​una gran quantitat d’energia.

El document anomenat “Criptodamatges: estimacions del valor monetari de la contaminació atmosfèrica i els impactes de la mineria de criptomonedes sobre la salut humana“Avalua l’efecte ambiental d’aquestes tècniques de mineria de criptomonedes. Els investigadors de la Universitat de Nou Mèxic Andrew Goodkind (professor titular d’Economia), Benjamin Jones (professor titular d’Economia) i Robert Berrens (professor d’Economia) utilitzen les dades existents sobre l’energia que utilitza la criptomoneda i un conjunt de tècniques de valoració econòmica per determinar quant costa la mineria de criptomonedes.

“La nostra experiència consisteix a estimar els danys monetaris, a causa dels impactes sobre la salut i el medi ambient, de diferents activitats i sectors econòmics”, va aclarir Berrens. “Per exemple, és freqüent que els economistes estudiïn els impactes de l’ús d’energia relacionat amb els patrons de producció i consum a l’agricultura, o amb la producció i l’ús d’automòbils. En un món que s’enfronta al canvi climàtic, els economistes ens poden ajudar a entendre els impactes relacionats amb les diferents activitats i tecnologies ”.

Consum de mines i electricitat de criptomonedes

impacte miner

hitecher.com

La mineria requereix l’ús de maquinari informàtic especialitzat, que consumeix molta electricitat. A més, les explotacions mineres, que són explotacions mineres a gran escala, treballen a diverses regions del món, on es poden beneficiar de les connexions a Internet més ràpides i de les fonts d’energia més econòmiques..

L’estructura de les criptomonedes també és un problema, ja que la majoria de les monedes basades en la prova de treball utilitzen un algorisme que fa que els hash siguin més difícils de resoldre amb el pas del temps, cosa que significa que les demandes d’electricitat també augmenten, així com els seus danys associats..

“Un problema important és el procés de producció emprat a la cadena de blocs per assegurar nous blocs de transaccions xifrades. Juntament amb les regles de subministrament de noves unitats de la moneda, alguns processos de producció, com l’esquema predominant de prova de treball (POW) que s’utilitza a Bitcoin, requereixen una potència de càlcul i un consum d’energia cada vegada més gran en la competència guanyadora de tots. algorismes complexos i assegurar nous blocs a la cadena “, va explicar Berrens.

“Amb cada criptomoneda, l’augment dels requisits d’electricitat per produir una sola moneda pot conduir a un penya-segat gairebé inevitable de beneficis socials nets negatius”, es llegeix al document..

“Vam examinar el canvi climàtic derivat de les emissions de gasos d’efecte hivernacle de la producció d’electricitat i també els impactes que tenen els contaminants atmosfèrics locals quan es transporten pel vent i per les comunitats locals”, va afirmar Goodkind..

El document calcula que el 2018, cada valor de 1 dòlar de Bitcoin generava danys de 49 dòlars a la salut i el clima als Estats Units. Les dades dels investigadors mostren que el 2018 el cost de crear Bitcoin va coincidir amb el cost dels seus danys. Aquests danys inclouen els contaminants resultants de la crema de combustibles fòssils per obtenir energia, com ara diòxid de carboni, partícules fines, òxids de nitrogen i diòxid de sofre. La inhalació d’aquests contaminants durant un període prolongat de temps s’ha relacionat amb un major risc de mort prematura.

“Mitjançant l’ús de grans quantitats d’electricitat generades per la crema de combustibles fòssils. La mineria de criptomonedes s’associa amb una pitjor qualitat de l’aire i un augment de les emissions de CO2, que afecta les comunitats i les famílies de tot el país, inclòs aquí a Nou Mèxic ”, va dir Jones.

Els investigadors van estimar el consum d’electricitat i les emissions de carboni resultants de quatre de les criptomonedes amb més mines: Bitcoin, Ethereum, Litecoin i Monero. Els quatre criptos van representar entre 3 i 15 milions de tones d’emissions de diòxid de carboni des del 2016 fins a mitjans del 2018.

Les dades sobre les emissions es van recollir per a diversos contaminants associats a cada quilowatt-hora produït als Estats Units i a la Xina, on es troben la majoria de les operacions de mineria de criptomonedes del món. Van inferir de diverses dades extenses dels Estats Units per calcular els impactes sobre la salut i el clima (o “criptodamatges”) a la Xina.

criptografia minera

thebell.io

Les seves estimacions de danys climàtics es basen en les emissions de diòxid de carboni resultants de la producció d’electricitat.

A la Xina, el canvi climàtic és del 89% a causa dels criptodamatges, mentre que la resta de l’11% es deu als efectes sobre la salut humana. Als Estats Units, gairebé el 60% dels criptodamatges afecten el clima, mentre que el 40% afecta la salut.

Això es deu al fet que les emissions resultants de la producció d’electricitat són més altes a la Xina que als Estats Units. La mineria de criptomonedes influeix en gran mesura en les taxes de mortalitat prematura. Segons els investigadors, cada 50.000 bitcoins extrets a la Xina produeixen 12 morts addicionals per exposició a partícules.

A Nou científic la investigació demostra que la mineria de Bitcoin genera emissions de carboni a tot el país d’Estònia, amb una contribució del 47% als miners xinesos. L’índex de consum d’electricitat de Bitcoin Bitcoin (CBECI) va descobrir aquest any que el consum d’energia de Bitcoin superava el de Suïssa.

El maquinari de mineria també requereix sistemes frescos per evitar el sobreescalfament mentre es calculen algorismes tan complexos. Això consumeix energia addicional, que no es va incloure en aquest estudi, cosa que significa que es produeixen encara més energia i, per tant, més danys.

Mineria de criptomonedes i emissions de carboni

emissió de carbó

http://theconversation.com/

L’estudi va revelar que el 2018 tota la xarxa tenia un consum elèctric de 31,3 terawatts hora, que va generar 17,3 megatones de diòxid de carboni.

Xina és el major productor i consumidor d’energia del carbó del món, amb mines a les regions de Xinjiang i Mongòlia Interior. Les fonts d’energia del carbó tenen un 30% d’energia més barata que aquestes utilitzant energies renovables. En comparar criptos minats amb fonts d’energia renovables al Canadà, la mateixa criptografia minada a la Xina tindria una quantitat quàdruple d’emissions de CO2.

A Investigació de CoinShares l’informe calcula que el 77,6% de les operacions de mineria criptogràfica utilitzen electricitat de recursos renovables, mentre que la resta del 22,4% depèn de productors fòssils i nuclears.

Moltes instal·lacions mineres extenses de criptomonedes es troben a regions com el nord-oest del Pacífic, l’estat de Nova York, el nord d’Escandinàvia, Islàndia i Geòrgia, on s’utilitzen principalment fonts d’energia renovables.

Conclusió

Com podem observar, els models de producció d’energies renovables tenen menys impacte en el medi ambient. Només podem esperar que els miners i les explotacions mineres intentin canviar cap a l’ús d’energia renovable més que les basades en combustibles fòssils per disminuir els efectes negatius de les emissions de carboni. A més, si els criptos canvien del seu protocol PoW a PoS, que consumeix menys memòria que l’anterior, això podria reduir dràsticament el consum d’energia.

Imatge destacada: sharespro.ru

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me