L’estat de Blockchain a 5 anys d’ara (feat.) Josip Heit

cadena de blocs

Blockchain no va guanyar molta atenció fins que el preu de Bitcoin va assolir la paritat amb el preu de l’or. Aquest va ser l’inici del primer temor institucional de perdre’s (FOMO) la tecnologia blockchain el 2017. Moltes empreses van incorporar blockchain i els fascinants i intrigants casos d’ús que van seguir després van atraure l’interès de gegants institucionals com IBM, Microsoft, JPMorgan, Accenture.

Des de llavors, blockchain ha trobat casos d’ús creixents en gairebé tots els aspectes de la vida humana. Aquesta tecnologia està preparada per desfer-se dels intermediaris, millorar astronòmicament la transparència dels processos empresarials, millorar la seguretat, reduir els costos de les operacions i millorar l’eficiència en les transaccions comercials a nivell mundial..

Josip Heit

“Com més gent argumenta que el blockchain és una tecnologia relativament nova, més penetra en els processos empresarials com a tecnologia empresarial”. va dir el president del Consell d’Administració de GSB Gold Standard Banking Corporation AG, Josip Heit.

Josip Heit és un reconegut defensor de la cadena de blocs que ha canviat la cara de la indústria de pagaments moderna. Un oportunista troba oportunitats encara que actualment la situació no sembli que proporciona aquesta oportunitat. Els primers motors de qualsevol indústria sempre tenen avantatges majors i la indústria de la cadena de blocs no ha estat una excepció.


Segons Heit, qualsevol indústria que valori la privadesa i la seguretat dels clients passarà inevitablement a blockchain o tindrà el risc de ser redundant en els propers cinc anys.

Els potencials de la indústria blockchain són il·limitats. Aquest espai s’ha identificat com un dels sectors de més ràpid creixement de les dècades passades i actuals. Segons MarketWatch, el mercat global de blockchain es va situar en 708 milions de dòlars el 2017 i és es preveu arribar als 60.700 milions de dòlars el 2024.

Entre les aplicacions il·limitades d’aquesta tecnologia, hi ha tres maneres intrigants en què la cadena de blocs transformarà la cara del món empresarial..

  • Fitxes no fungibles (NFT)

Un testimoni no fungible és un tipus selecte de testimoni criptogràfic que representa quelcom únic. En conseqüència, les fitxes no fungibles no es poden intercanviar mútuament. Les monedes digitals normals, en canvi, són fungibles i es poden transferir fàcilment. Els NFT s’utilitzen habitualment per emmagatzemar informació molt més complexa i específica.

L’aplicació dels NFT es pot veure en la creació, gestió i transferència dels drets dels actius del món real de forma segura i transparent. 

Es poden simbolitzar documents emesos pel govern, com ara certificats de naixement, registres de propietats, certificats de matrimoni, puntuacions per a classes nutricionals i permisos de conduir, etc..

Els consumidors al detall poden utilitzar blockchain per comprovar l’autenticitat dels articles de luxe. Els articles, mercaderies o bitllets digitals es poden emmagatzemar fàcilment com a NFT a les cadenes de blocs.

Segons Josip Heit, president del Consell de Karatbars, amb l’adopció de NFT en els propers anys, serà fàcil per als particulars i els governs demostrar la propietat legal de les propietats. Les dificultats provocades per la falta de documents sobre la terra desapareixeran.

  • Gestió d’identitats i privadesa de dades

L’aparició d’Internet va provocar un augment astronòmic del robatori d’identitat i dels ciberatacs, que han afectat profundament els teixits del nostre ciberespai. Blockchain aporta una nova forma de verificació de la identitat a l’avantguarda per protegir la informació dels usuaris.

gestió de la identitat

Font: Saviynt

La identitat autosoberana permetria als usuaris mantenir una identitat digital única a través de diverses plataformes alhora que seleccionaven detalls específics que volen compartir públicament.

Aquest és el futur de la privadesa. Els usuaris deixaran d’estar a mercè dels corredors de dades i dels centres de recollida de dades. Aquest enfocament de gestió de la identitat canviarà radicalment l’economia digital actual, que abans ha convertit les dades personals en una mercaderia.

Segons els informes, el Regne Unit va invertir aproximadament 3.300 milions d’euros en processos de gestió d’identitats el 2014. A més dels beneficis que la blockchain aporta a un usuari normal, també podria reduir la despesa del govern..

Amb el sistema de gestió d’identitats blockchain, les dades relacionades amb Know-Your-Customer (KYC) i Anti-Blanqueig de Diners (AML) es podran transferir d’un banc a un altre d’una manera rendible, sense comprometre la seguretat.

  • Aplicació de contractes intel·ligents en processos empresarials

Un contracte intel·ligent és un codi dissenyat per iniciar, validar o executar remotament un contracte o acord. Els contractes intel·ligents permeten fer negocis de confiança sense la necessitat de tercers que puguin influir negativament en el procés.

contracte intel·ligent

Font: TheCryptonomist

Aquest sistema no només elimina els costos elevats que cobren tercers, sinó que també elimina els prejudicis i els factors humans i, en última instància, aporta un grau més alt de transparència. Heit afirma que els contractes intel·ligents s’estan convertint ràpidament en els advocats digitals del segle XXI.

Pensaments finals sobre l’estat de la cadena de blocs d’aquí a cinc anys

Tot i que hi ha molts crítics amb blockchain i criptomonedes, aquest espai continua trobant casos d’ús en diverses indústries. És interessant com països com la Xina, els Emirats Àrabs Units i Singapur competeixen actualment sobre qui liderarà l’era de l’economia digital i el blockchain.

Això indica una adopció massiva de la tecnologia blockchain. Més tard que tard, el blockchain augmentarà i obtindrà l’esperada atenció i interès que es mereix. 

Imatge destacada: naaim.org

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me