El món defectuós de l’esforç i l’afany

Un funcionari FBI 2018 Internet Crime Report mostra que tant la destrucció com el fumar van contribuir 48.241.748 dòlars en pèrdues relacionades amb el ciberdelinqüència aquell any. Per aprofundir, hi va haver més de 26.000 persones víctimes d’estafes en línia.

Però, quines són aquestes dues tècniques d’estafa i com han estat capaços d’infligir tants danys a víctimes innocents?

Què és Vishing?

Vishing és un tipus de frau que comparteix molts principis bàsics amb pesca (suplantació d’identitat), però es fa per telèfon.

Un pirata informàtic anònim que no escriu el codi al rostre intenta robar accessos

Aquesta tècnica d’estafes utilitza missatges de veu automatitzats per convèncer persones innocents de la informació confidencial. Els deliciosos delinqüents responsables d’esborrar atacs utilitzen la tecnologia Voice over Internet Protocol (VoIP) per perpetrar aquestes estafes.


La raó per la qual més delinqüents confien en víctimes de victimitzar els seus objectius és que és rendible per a les trucades de llarga distància.

També es basa en la web. El que significa que aquests estafadors tenen un munt de programari disponible per fabricar línies automatitzades d’atenció al client.

Què són les estafes Vishing d’ús habitual??

Hi ha dos tipus d’esquemes d’eliminació que s’han fet prevalents en els darrers anys:

1.

Estafa infografia vishing 1

 • S’envia un missatge de correu electrònic a la víctima prevista per demanar-li que doni informació personal per telèfon.
 • Es proporciona un número de telèfon perquè l’objectiu pugui trucar a un compte VoIP que es faci passar per una institució oficial.
 • S’utilitzen una sèrie d’indicacions de veu per conjurar números de compte, contrasenyes i més informació personal de la víctima.

2.

Estafa infographic 2

 • Una persona o un missatge enregistrat assoleix l’objectiu previst per telèfon.
 • Es demana a les víctimes que segueixin una sèrie d’instruccions per protegir els seus comptes.
 • En aquest cas, el venedor estafador ha recopilat informació sobre el seu objectiu i és probable que tingui coneixement dels seus números de compte / targeta de crèdit.
 • Això dóna una certa credibilitat al criminal perquè els fa semblar professionals i de confiança.
 • Per descomptat, aquesta trucada prové d’un compte de VoIP i no d’una empresa legítima.

Covid19 Estafes relacionades amb Vishing

Els Centres de Control i Prevenció de Malalties (CDC) han informat que les persones reben trucades que semblen originar-se de l’organització mitjançant l’identificador de trucades. També hi ha missatges de correu de veu estafadors que fan les rondes fent veure que provenen dels CDC.

Detectar i evitar atacs de destresa

Premeu manualment escrivint al teclat per desbloquejar contrasenyes o accedir a l'ordinador portàtil de l'ordinador

Si algú afirma trucar des de l’IRS, Medicare o l’Administració de la Seguretat Social, està intentant revocar-vos. Aquests delinqüents sovint s’acosten amb urgència als objectius, intentant fomentar la por amb amenaces de detencions i multes.

La clau d’aquests estafadors és no proporcionar mai informació personal per telèfon, fins i tot si posseeixen algunes de les vostres dades. Simplement pengeu, realitzeu la vostra pròpia investigació, notifiqueu-ho a les autoritats i no respongueu mai més el número de telèfon.

Què és Smishing?

El fet de fumar és phishing, tret dels missatges de text i dels SMS.

En comparació amb la recepció d’un text, tots solem ser una mica més conscients dels correus electrònics falsos. Potser això es deu al caràcter més personal de la missatgeria de text.

El concepte de robatori de targetes de crèdit

Els smishers han aprofitat aquest avantatge per aconseguir que la gent proporcioni números de seguretat social o informació de la targeta de crèdit. Aleshores, és perfecte per als estafadors en qüestió robar la identitat de la seva víctima sol·licitant noves targetes de crèdit al seu nom.

Què són els esquemes de fumat més utilitzats?

A continuació, es detallen uns quants esquemes de fum que han estat utilitzats regularment per estafadors:

1.

Estafa infografia gràfica 1

 • Un estafador envia un enllaç d’una empresa per reclamar si la víctima no fa clic i proporciona la seva informació personal. Se li cobrarà una tarifa diària..

2.

Estafa infografia gràfica 2

 • El fumador, fent-se passar per una institució financera, envia un missatge de text o un SMS per demanar al destinatari que faci clic en un enllaç per verificar la transferència de fons.
 • A continuació, se’ls ajudarà a introduir la seva informació personal per “rebre la transferència”.

Estafes relacionades amb l’estimació relacionades amb Covid19

Després que el govern del Regne Unit va llançar una campanya de text al març, destinada a animar la gent a autoaïllar-se, hi va haver una afluència de textos fefaents.

Home de negocis al teclat amb tassa de cafè i falses notícies digitals al telèfon intel·ligent

Aquests textos afirmarien falsament que provenien del govern. Tanmateix, les adreces serien alterades de la manera més mínima. Per exemple, s’utilitzaven guions baixos per emular guions, les minúscules serien majúscules o la lletra ‘o’ seria un zero.

Detectar i evitar atacs de fumar

Qualsevol missatge de text o SMS amb alertes de seguretat urgents i cupons que s’hagin de bescanviar immediatament són senyals vermells. A més, mai no serà lícit un missatge de text que us demani que actualitzeu la informació del compte o que confirmeu els codis PIN.

Solucions tecnològiques per combatre el desafiament i l’afany

Sovint, les persones més vulnerables a aquestes estafes són molt joves o són gent gran. Tot i això, qualsevol persona és susceptible, ja que tots podem ser atrapats. De fet, gairebé 50% de les empreses va informar que va ser víctima d’aquests atacs el 2018.

Tecnologia de cercles vectorials amb llum blava i bombeta sobre fons tecnològic

Hi ha moltes parts mòbils en qualsevol organització i la gent comet errors. Com a tals, les empreses haurien d’exigir mandats consciència de seguretat programes de formació, inclosos els temes següents:

 • Bones pràctiques per a la seguretat general
 • Esbossos de la política
 • Com informar de missatges sospitosos
 • Com gestionar les comunicacions sensibles

Els tallafocs també poden ser una ajuda massiva per evitar atacs de fum, ja que poden aturar la descàrrega de programari maliciós.

El més crític és estar sempre en alerta màxima i no pensar mai que sou massa intel·ligent per caure en una estafa viciosa o olorosa.

Preguntes freqüents

Quina diferència hi ha entre pesca i pesca?

La pesca es realitza mitjançant trucades telefòniques, correu electrònic o llocs web falsos. La visió es fa a través del servei de telefonia per Internet (VoIP). Pot incloure “falsificació” (que és un número de telèfon d’una empresa o empresa real).

Què és el VoIP i com funciona?

El VoIP és un servei de telefonia via Internet i és una tecnologia que converteix la vostra veu en un senyal digital.

Com funciona la desaparició?

Vishing es duu a terme mitjançant la tecnologia de veu, en la qual les persones són enganyades per donar informació personal o financera a entitats desconegudes / no autoritzades.

Com funciona la fumar?

La fumar es fa mitjançant SMS. L’estafador envidit envia un SMS que crida a l’acció per fer clic a un enllaç. L’enllaç us conduirà a un lloc web que us demanarà que reveleu dades personals.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me