El gran estira i arronsa de guerra entre bitcoins i altcoins

guerra bitcoin altcoin

Independentment de l’actualitat o de l’esdevenir del bitcoin, ningú no pot dir mai que no fos el primer. L’alt títol de “King Coin” és ben merescut, perquè Bitcoin representa la petita tempesta localitzada que finalment va crear prou turbulències per convertir-se en un autèntic tsunami d’interès per als inversors. El mercat de criptomonedes, que ara compta amb un capitalització total d’uns 400.000 milions de dòlars, pot agrair a Bitcoin la captació i l’atenció del món durant anys i la generació d’impuls que van arrasar projectes que ja eren infantils, com Ethereum. Ara hi ha un bulliciós mercat d’altcoins que es dedicava a les botes de bitcoins de Bitcoin, amb ambicions d’assolir una fitxa molt valorada i una comunitat pròspera com el seu patriarca comú..

Aquests altcoins, per robustes o impressionants que siguin la seva utilitat, sempre seran segons els bitcoins. Una dicotomia més que sentimental, la relació tècnica entre bitcoin i altcoins també posa de manifest la seva relació única. Bitcoin i pràcticament tot el mercat altcoin tenen un curiosa relació inversa—Quan el bitcoin augmenta en el valor fiduciari, els altcoins cauen. Els inversors experimentats en criptomonedes reconeixen aquest fenomen i poden aprofitar-lo, però no s’ha de considerar una garantia. Per obtenir una estratègia comercial més informada, ajuda a entendre l’impuls que hi ha darrere de la misteriosa connexió de Bitcoin amb els altcoins que ha generat..

Mitjà d’inversió principal

Bitcoin és la moneda de facto per invertir en altres criptomonedes. La indústria és encara jove i, certament, estratificada, sense la interoperabilitat perfecta que suposadament pot aconseguir blockchain, de manera que el bitcoin actua com un embut per obtenir diners fiduciaris al mercat altcoin més gran. Hi ha pocs intercanvis que permetin als comerciants connectar un compte bancari fiat, però només venen les criptomonedes més habituals: bitcoin, Ethereum i, de vegades, Ripple o Litecoin. Bitcoin també es compra fàcilment a llocs com Localbitcoins.com o s’explota. Per invertir en altcoins més nous, hi ha una gran varietat de intercanvis que funcionen mitjançant bitcoin com a mitjà financer exclusivament.

Aquests intercanvis ja no són un nínxol i poden guanyar milions de dòlars en bitcoin cada dia sense introduir fiat al seu ecosistema. Els comerciants han d’utilitzar infraestructures de cadenes de blocs com a carteres per enviar bitcoins a l’intercanvi i, després, poden utilitzar-les per comprar altcoins denominats en BTC, com Stellar Lumens (XLM), Request Network (REQ), Cardano (ADA) i infinitat d’altres. Quan aquests comerciants volen tancar la seva posició, venen aquests altcoins a canvi de Bitcoin. Per tant, la demanda d’altcoins alimenta la demanda de bitcoins. Molts prefereixen mantenir els seus rendiments en bitcoin en lloc de tornar a transferir-los a fiat, si poden, perquè poden ser més ràpids per restablir noves posicions quan apareguin oportunitats al mercat altcoin. Aquesta noció parla del vincle especulatiu que comparteixen bitcoin i altcoins.


Altcoins com a reforç de Bitcoin

Hi ha moltes maneres d’acumular més bitcoins. Viouslybviament, es pot comprar amb diners fiduciaris d’un canvi, o fins i tot en efectiu, però per a aquells que ja han gastat tot el que estan disposats a perdre, hi ha altres opcions. Comprar Bitcoin baix i vendre’l és una manera, tot i que és difícil d’aconseguir. Un mètode més arriscat i més lucratiu és invertir en altcoins. Com que els altcoins i el bitcoin estan influenciats pels cicles de notícies i no pel valor concret i ancorat, la gent pot moure’s entre els altcoins i el bitcoin amb l’objectiu d’aconseguir més bitcoins. Això s’aconsegueix mitjançant els intercanvis basats en bitcoins esmentats anteriorment.

Per exemple, Token bàsic d’atenció podria assolir una fita crucial establerta en el seu full de ruta, com ara l’alliberament del seu navegador d’internet Brave, amb la qual cosa el preu de les MTD augmentaria demostrablement. En vendre bitcoin per a BAT, els comerciants poden adoptar una posició amb el seu bitcoin que guanyi significativament més en el mateix període que el bitcoin mateix. Les monedes altes són universalment menys costoses en termes de diners fiduciaris que el bitcoin, de manera que els seus moviments cap amunt (o cap avall) són més acusats. Amb una inversió de 2 BTC que augmenta un 50%, un comerciant intel·ligent pot guanyar 1 BTC (l’equivalent a més de 10.000 dòlars en els preus actuals) en poques hores.

Aquesta relació funcional i especulativa, així com les diferències sentimentals i econòmiques entre ells, és per això que el bitcoin i els altcoins s’alimenten mútuament de manera cíclica. Gairebé es pot comparar amb un mercat de renda variable on les persones poden comprar “accions de cadena de blocs”, però quan venen les accions obtenen un actiu que reflecteix essencialment els moviments de tot el mercat, en lloc d’efectiu. Una moneda més antiga i molt més cara, quan arriba el “torn” de Bitcoin, necessita molts més diners i volum per moure’s, aportant força a tots els altcoins menys els més resistents..

Lluitant contra Bitcoin

Alguns altcoins ja no es poden considerar “alternatius”. S’han diferenciat, han demostrat els seus casos d’ús o han confiat en un fort valor subjacent per resistir l’atracció del totpoderós bitcoin. Tot i que encara és un fet que un bitcoin que cau també fa caure tot el mercat, ja que és un baròmetre per al sentiment de les criptomonedes, la seva correlació amb alguns altcoins és més forta que amb altres. Ethereum, per exemple, té eliminades les lligues de propostes de valor de les de Bitcoin, i se sap que divergen del gràfic de Bitcoin amb freqüència.

És probable que les monedes emergents, i fins i tot algunes que encara no s’han llançat, demostrin resistència a les tendències del bitcoin. NEO, per exemple, és com Ethereum, però recolza alguns dels defectes que fan que el desenvolupament d’ERC20 sigui un esforç precari. Una part de la resistència de NEO és també això els titulars guanyen dividends en forma de GAS, que també s’utilitza per alimentar els contractes intel·ligents construïts a la plataforma. El mercat també serà testimoni d’una gran quantitat de noves fitxes emeses el proper any, moltes amb casos d’ús forts dissenyats per reciclar valor i crear les seves pròpies economies, en lloc de capitular davant la gravetat del bitcoin.

Entre ells, destaquen Coinseed, que ajuda a les persones a invertir en criptomonedes mitjançant el canvi de recanvi que recopilen (digital o físic), i després construeixen una cartera que es pot comparar amb altres. HoToKeN és un altre prometedor avançat que ja s’utilitza a Tailàndia, que promou un cicle de valor saludable entre els minoristes i els seus clients. Per actuar com a defensors a les xarxes socials, publicar imatges i altres activitats específiques de valor afegit, els minoristes premiaran HTKN que es podrà bescanviar per descomptes a les seves botigues. La fungibilitat amb productes al detall és útil per als clients, que finalment es veuen recompensats per la seva fidelitat de marca, però també per a les botigues, que guanyen fidelitat i negoci..

No cal gaire valor per escapar de cap criptomoneda. Tanmateix, amb un desenvolupament intel·ligent que premia a tots els participants per igual, els projectes blockchain poden defensar-se de les sortides especulatives oferint el mateix tipus d’incentius per bloquejar el valor. Els corrents d’aquest mercat jove encara són salvatges, però també estan tallant la roca mare i esdevenint més previsibles. L’última generació d’empreses de criptomonedes ho demostren de manera impressionant i el món espera sense respirar perquè madurin i potser algun dia desbancin el rei.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me