Com millorar la privadesa de Trezor

Millorar la privadesa de Trezor amb Tor, VPN, Wasabi, Electrum i nodes complets

La cartera web de Trezor proporciona una de les maneres més senzilles de gestionar-la bitcoins. És una experiència senzilla de punt i clic que fa fàcilment la feina. Si sou un principiant, és una bona opció per començar el vostre viatge cap a la sobirania financera de Bitcoin.

Captura de pantalla de trezor.io Trezor.io‘s – Pàgina inicial

Però, quan sou un usuari més avançat, també hauríeu de tenir-ho en compte la privadesa com a criteri de seguretat. I la majoria de les vegades la facilitat d’ús comporta compensacions. En el cas que Trezor, utilitzant la cartera de maquinari mitjançant wallet.trezor.io envia algunes dades al fabricant. Els dos vectors d’atac implicats són: 

1. La vostra adreça IP; 

2. La vostra clau pública ampliada (xpub).


L ‘adreça IP revela la vostra ubicació (país i ISP). D ‘altra banda, el xpub emmagatzema tots els fitxers Direccions de Bitcoin generes. És una clau pública ampliada que permet als nodes complets accedir a les dades sobre el nombre de monedes que emmagatzemeu a la cartera. 

Concepte de tecnologia de finançament i transacció de diners

Si executeu i utilitzeu el vostre propi node de validació complet, deseu el xpub al vostre propi dispositiu. Però si us connecteu al Cartera Trezor, utilitzeu els seus nodes.

Tot i que pot ser que aquestes dades no serveixin de res Trezor, els pirates informàtics hi trobaran molt de valor. Els mals actors que roben la informació definitivament intentaran vincular les adreces IP als fons. 

COMPARACIÓ

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2019
 • PREU: 119 dòlars
 • BLUETOOTH:

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2016
 • PREU: 59 dòlars

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Trezor Model T

Trezor Model T

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2018
 • PREU: 159 dòlars
 • PANTALLA TÀCTIL:

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Trezor One

Trezor One

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2013
 • PREU: 59 dòlars

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ

Amagueu la vostra adreça IP i deseu la clau pública a l’ordinador 

A menys que tu utilitzeu VPN i / o Tor, exposa la vostra adreça IP i ubicació a tots els llocs web que visiteu. I si un pirata informàtic troba el vostre proveïdor d’Internet, desconfieu dels atacs d’enginyeria social. 

Concepte de sistema de seguretat de tecnologia amb escut i forat de la clau

Com poden saber on vius? Poden trucar al vostre proveïdor d’Internet per demanar serveis de manteniment a casa vostra. I si l’operador de telefonia és agradable, el pirata informàtic també sol·licitarà una confirmació de l’adreça. 

Ara parlem de per què és important la seguretat de la clau pública. Un hacker que accedeixi als xpubs de Trezor podrà identificar quines carteres botiga la majoria de BTC. Podeu pensar que això no importa perquè encara no tenen la clau privada per gastar les vostres monedes. Tot i que això és cert, hi ha altres maneres de robar-vos els bitcoins. 

Després d’associar l’adreça IP amb carteres, és hora de determinar el cost de l’atac. Els delinqüents es preguntaran “quant costa extorsionar les monedes a aquesta persona?”. Si teniu grans quantitats, es poden permetre assumir més riscos. I si la policia a la vostra zona és terrible, esteu més exposats. Hi ha molts factors a tenir en compte.

Els bitcoins daurats cauen sobre fons negre

Tot i això, si teniu petites quantitats, és probable que el cost de l’atac superi els beneficis. Això significa que és molt menys probable que tracteu amb criminals que intenten robar-vos els bitcoins. Per tant, aquest és un motiu addicional per no contenir massa bitcoins en una sola cartera.

Si viviu massa lluny, els pirates informàtics també poden vendre les dades en mercats foscos. Hi ha un munt de delinqüents que són competents en robatoris físics. I si tots els incentius s’alineen, poden intentar un Atac de claus de 5 dòlars.

Atac de claus de 5 dòlars

Però, de nou, què passa si no haureu de revelar aquesta informació amb Trezor? I si no el compartiu amb cap empresa i el gestioneu vosaltres mateixos? 

A Privacy Pros, ens agrada ensenyar-vos a minimitzar la quantitat de dades que compartiu. La privadesa és la mare d’una bona seguretat i, si teniu bitcoins, sempre n’heu d’anar amb compte.

Aquest article inclou 3 de les millors maneres de millorar la vostra privadesa mentre utilitzeu carteres de maquinari Trezor.

1. Executa Trezor amb Tor

El Navegador Tor és la millor eina gratuïta de privadesa. És un projecte de codi obert que utilitzeu per amagar la vostra adreça IP.

Captura de pantalla de torproject.org Tor‘s – Pàgina inicial

En utilitzar Tor, trenca qualsevol associació entre la vostra ubicació i el vostre Trezor xpub. Qui pirateja la base de dades Trezor només veurà el fitxer adreça IP del node de relé Tor. I si el xifratge es trenca per a aquest node de relé Tor, n’hi ha un altre que el cobreix. Això vol dir que esteu molt protegit contra el doxing. 

La cartera en línia de Trezor és compatible amb els navegadors Chrome, Firefox i Brave. I com que Tor utilitza codi de Firefox, són molt similars en disseny i arquitectura. Per augmentar la vostra privadesa, els mateixos Trezor han creat una manera per utilitzar la seva cartera a través de Tor.

Aquesta següent secció explica el procés de configuració de Tor perquè funcioni amb la cartera de maquinari Trezor. Tingueu en compte que l’experiència és la mateixa en tots els sistemes operatius. Per tant, no importa si sou a Windows, Linux o Mac. Tor és el mateix a totes les taules.

Després d’instal·lar Tor, obriu una finestra nova i escriviu “about: config” a la barra d’adreces. Una advertència que diu “Procedeix amb precaució”. apareix a la pantalla per explicar que fer canvis pot comprometre l’anonimat. Però el nostre objectiu és fer que el navegador Tor només es comuniqui amb Trezor Bridge. I amb aquest propòsit només afegim una excepció. 

Trezor Tor sobre l'avís de configuració

Per tant, feu clic a “Accepto el risc!” i apareixerà una llista de preferències. Aquests són els paràmetres que mantenen la navegació privada i segura. Per tant, a la barra de cerca, escriviu “network.proxy.no_proxies_on”. Un cop aparegui el valor consultat, feu-hi doble clic i configureu el seu nou valor a 127.0.0.1:21325. 

La configuració de Trezor Tor afegeix una excepció

Després d’escriure aquesta adreça, feu clic a “D’acord” i ja està tot a punt. Reinicieu Tor, creeu un nou circuit i visiteu wallet.trezor.io. Veureu que la vostra cartera de maquinari Trezor ara funciona amb Tor. 

Trezor ara treballa amb Tor

Ara la vostra privadesa i anonimitat han augmentat. Així, sempre que accediu a la cartera web mitjançant el navegador Tor, és impossible enllaçar la vostra clau pública a la vostra adreça IP real.

2. Executeu Trezor a Electrum Wallet

Electrum és un dels més populars i amb moltes funcions Carteres Bitcoin. És la millor opció per a les persones que fan configuracions multisig. I pel que fa a les carteres de maquinari, també és excel·lent.

Captura de pantalla de electrum.org Electrum.org‘s – Pàgina inicial

Amb Electrum, gestionar el Trezor és una experiència intuïtiva de fer clic i fer clic. I si l’utilitzeu per crear una cartera nova, el xpub s’emmagatzema i xifra al vostre disc dur. D’aquesta manera, Trezor no tindrà accés a la vostra clau pública.

Electrum es connecta a nodes complets aleatoris de tota la xarxa Bitcoin. Això significa que hi ha un element d’imprevisibilitat a cada sessió. És molt poc probable que compartiu la vostra adreça IP i l’activitat xpub dues vegades amb el mateix node. Per a la vostra adreça IP, podeu utilitzar un fitxer Servei VPN o fins i tot enrutar Electrum per Tor.

Configuració de la xarxa Electrum

Per activar l’enrutament Tor, feu clic al botó “Xarxa” a l’extrem inferior dret de la finestra. A continuació, aneu a la pestanya “Proxy” i marqueu la casella “Utilitza el proxy Tor al port 9150”. Deseu la configuració i reinicieu la cartera Electrum. Ara hauríeu d’utilitzar el servei amb més privadesa gràcies al seu enrutament Tor natiu. 

Activeu l'enrutament Tor a la cartera Electrum

Ara que heu maximitzat la vostra privadesa, és hora de configurar una cartera nova amb el vostre Trezor. I sí, també podeu importar-ne un d’existent. Però si ja heu compartit el vostre xpub, és millor fer una nova configuració. Recordeu: el propòsit d’aquesta guia és proporcionar-vos el màxim grau de privadesa.

Després de triar un nom, feu clic a “Següent”. La següent pantalla és la més important, ja que escolliu el tipus de cartera que voleu crear. En el nostre cas, triarem la cartera estàndard. Però si voleu crear un multisig o importar claus privades, també teniu opcions dedicades.

Configuració d'Electrum Trezor

Com que fem servir un Trezor per a aquest procés, escollirem “Utilitzar un dispositiu de maquinari”. Abans de continuar, assegureu-vos de connectar el Trezor a l’ordinador. Si definiu un PIN, l’haureu d’introduir abans de continuar. Els nous Trezors haurien de ser detectats com a “Un trezor sense nom”. 

Configuració d'Electrum Trezor Configuració d'Electrum Trezor

El següent pas de la inicialització implica una altra opció important. I ja que estem creant una cartera nova amb Electrum, escollireu “Deixeu que el dispositiu generi una llavor completament nova a l’atzar”. 

Configuració d'Electrum Trezor

Aquesta següent finestra us ofereix totes les opcions de configuració interessants. En un Trezor Model T, podreu fer una sola llavor BIP 39 configuració, una còpia de seguretat de Shamir (20 paraules per acció) o fins i tot una Super Shamir (33 paraules per acció). En un Trezor One, només teniu la configuració de llavor única amb 12, 18 o 24 paraules.

Configuració d'Electrum Trezor

A efectes de simplicitat, una cartera de llavors única amb 24 paraules de llavor és més que suficient. Però si necessiteu alguna cosa més sofisticat, considereu el Còpia de seguretat de Shamir. Aquesta és també la part on podeu anomenar la cartera de maquinari. Una vegada més, això només es fa amb finalitats d’etiquetatge i no té cap impacte en la seguretat. 

Després de fer clic a “Següent”, haureu de triar si voleu utilitzar una contrasenya. Des del punt de vista de la seguretat, es recomana utilitzar aquesta frase de contrasenya. Farà el vostre dispositiu inaccessible sense aquesta contrasenya. A més, sempre és millor introduir aquesta paraula al dispositiu en lloc d’escriure-la a l’ordinador. És possible que el vostre ordinador tingui registre de claus, però el Trezor és més segur.

Configuració d'Electrum Trezor Pas de configuració de Trezor

També podeu habilitar el mode sense llavors, però és molt menys segur i es basa en còpies de seguretat digitals. Per tant, és millor agafar un bolígraf i un tros de paper per escriure les vostres paraules. I si aquesta cartera és important per a vosaltres, també n’haureu d’aconseguir un Billfodl per assegurar-lo amb acer.

Billfodl és el company perfecte per a un Trezor Model T Compra Billfodl

A la pantalla de la cartera de maquinari, primer haureu d’estar d’acord amb el Termes del servei. Aquest document legal és més aviat una responsabilitat legal que us fa responsable en cas de pèrdua de fons. 

Configuració de Trezor Acord TOS

A continuació, si definiu un PIN per al vostre dispositiu, l’haureu d’introduir. La següent pantalla us saluda amb el missatge “Cartera nova creada correctament”. Però per desar les 24 paraules, haureu de prémer el botó “Còpia de seguretat”. I abans d’escriure les paraules, Trezor us adverteix de no fer còpies digitals. És millor mantenir-ho tot fora de línia.

Pas de configuració de Trezor

A continuació, haureu d’escriure les 24 paraules que es mostren a la pantalla. Per assegurar-vos que no cometeu cap error, Trezor us farà verificar 3 paraules aleatòries. Després, el missatge “Heu acabat de verificar la vostra llavor de recuperació” us donarà la benvinguda. 

Pas de configuració de Trezor Pas de configuració de Trezor Pas de configuració de Trezor

Enhorabona, heu configurat la cartera de maquinari Trezor amb Electrum. Ara torneu a la pantalla de l’ordinador i feu les darreres afinacions. Haureu de triar el tipus d’adreces a la cartera. No us podeu equivocar amb p2sh-segwit, però també podeu anar amb segwit natiu. Les adreces heretades són l’opció més conservadora, però escollir-les us farà pagar taxes de transacció més altes. L’ús de Lightning Network també requereix SegWit, de manera que és millor donar-lo suport d’una de les dues maneres.

Configuració d'Electrum Trezor

Finalment, podeu optar per xifrar la vostra cartera. Això vol dir que es desa un fitxer especial al disc dur i és millor posar-lo magatzem refrigerat. N’hi haurà prou amb una unitat flaix externa o una targeta SD, sempre que en feu almenys 2 per redundància. A més, activar el xifratge significa que no podreu utilitzar la cartera a Electrum sense connectar primer el Trezor.

Configuració d'Electrum Trezor

A partir d’ara, haureu de tenir molta cura amb la vostra privadesa. Després de fer tots aquests passos, seria una llàstima comprometre-ho tot connectant-se a servidors centralitzats. Per tant, heu d’evitar l’ús de la cartera de maquinari amb la cartera en línia de Trezor. 

Configuració d'Electrum Trezor

Si heu d’instal·lar actualitzacions de microprogramari, netegeu el dispositiu i creeu una cartera nova per connectar-vos a Trezor. Hauríeu de dominar l’art de fer malabars amb les vostres carteres i recuperar-les.

A més, sempre és una bona idea verificar la configuració amb una recuperació. Però assegureu-vos d’escriure les vostres 24 paraules al Trezor, en lloc del teclat de l’ordinador. Això us protegeix contra el programari maliciós i tot tipus d’infeccions.

COMPARACIÓ

Ledger Nano X

Ledger Nano X

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2019
 • PREU: 119 dòlars
 • BLUETOOTH:

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Ledger Nano S

Ledger Nano S

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2016
 • PREU: 59 dòlars

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Trezor Model T

Trezor Model T

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2018
 • PREU: 159 dòlars
 • PANTALLA TÀCTIL:

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ Trezor One

Trezor One

 • PANTALLA:
 • LLANÇAT: 2013
 • PREU: 59 dòlars

COMPRA ARA LLEGIR LA REVISIÓ

3. Executeu Trezor a Wasabi Wallet 

Wasabi és una altra cartera d’escriptori popular que és compatible amb Trezors. No és tan ple de funcions com Electrum i no és compatible amb les còpies de seguretat de Shamir. Per defecte, només pot crear frases bàsiques de 12 paraules. 

Captura de pantalla de wasabiwallet.io Wasabiwallet.io‘s – Pàgina d’inici’

Tot i això, és excel·lent per a principiants que volen privadesa per defecte. Wasabi té integració Tor, descarrega filtres de blocs per minimitzar la dependència de nodes de tercers i també es connecta al vostre propi node complet. Si teniu un node complet en execució en segon pla al mateix ordinador, el Wasabi es connectarà a ell. Això significa que la vostra adreça IP i UTXO només es desen al vostre node, cosa ideal per a la privadesa.

Però ara parlem del que Wasabi pot fer per maximitzar la privadesa del vostre Trezor. Quan obriu la cartera, trieu el menú “Cartera de maquinari” a l’esquerra. Connecteu el vostre Trezor i notareu que es detecta. Si no ho fa, feu clic a “Cerca carteres de maquinari” per actualitzar la cerca. 

Cartera Wasabi Trezor

Després de seleccionar el dispositiu, feu clic al botó “Configura cartera” a l’extrem inferior dret. A partir d’aquest moment, tota l’acció es trasllada a la pantalla de la cartera de maquinari Trezor. Haureu d’escriure el PIN (si el definiu), d’acord amb les Condicions del servei i fer una còpia de seguretat de les vostres 12 paraules. Els passos són idèntics als que teniu a la configuració de la cartera Electrum.

Quan hàgiu acabat, torneu a fer clic a “Cerca carteres de maquinari”, seleccioneu el Trezor i carregueu-lo. En pocs segons veureu una pantalla que té 3 pestanyes: enviar, rebre i historial. Enhorabona, heu configurat la cartera de maquinari Trezor a Wasabi. Això us ajudarà a mantenir un major grau de privadesa.

Cartera Wasabi Trezor

A efectes de simplicitat, també podeu recuperar la configuració de la cartera Electrum. Això vol dir que utilitzeu Electrum per generar la vostra clau privada i després canviar a Wasabi per a ús diari. El principal avantatge és que Wasabi executa Tor per defecte i es connecta al node complet. El desavantatge més gran és que compliqueu la configuració. A més, no podreu recuperar còpies de seguretat de Shamir a Wasabi.

Aquesta deficiència es pot superar executant la vostra pròpia instància del client Trezor. Però requereix el domini de la línia d’ordres i una comprensió bàsica de Python. Desbloqueja totes les funcions avançades, però no és gens amable amb els novells. Per tant, si ho voleu experimentar, utilitzeu aquesta guia i generar una cartera que no tingui monedes.

De la mateixa manera, es recomana utilitzar aquest tutorial i experimentar amb carteres buides. Un cop hàgiu entès el que passa i domineu les interfícies, ja podreu moure monedes. Fins llavors, utilitzeu aquest tutorial com a experiència d’aprenentatge. L’autor i els professionals de la privadesa no es fan responsables de cap pèrdua de fons. Així que jugueu amb seguretat i sabeu per què utilitzeu cada eina.

Preguntes freqüents

Què és l’adreça IP?

L’adreça IP significa ‘adreça de protocol d’Internet’ i s’escriu com una cadena de números separats per punts.

Què és una clau pública?

Una clau pública consisteix en un gran valor numèric que s’utilitza per al xifratge de dades. Els programes sofware poden generar claus públiques.

No puc emmagatzemar les meves monedes al meu canvi?

Podeu, però no és recomanable. Emmagatzemar les vostres monedes en un intercanvi us pot provocar la pèrdua. Només cal veure què va passar amb Mt. Gox. És millor guardar les monedes en una cartera que tingueu (és a dir, només teniu la clau privada de) i després fer-ne una còpia de seguretat mitjançant un Billfodl.

Com em protegeix una VPN? ?

Quan us connecteu a una VPN (xarxa privada virtual), col·loqueu un servidor addicional entre vosaltres i el lloc web al qual voleu anar. Aquest servidor canvia la vostra adreça IP i xifra la vostra activitat de navegació.

Es poden fer un seguiment de les transaccions de Bitcoin ?

Tret que algú enllaci la vostra identitat amb una adreça de cartera que heu utilitzat, les vostres transaccions amb Bitcoin seran anònimes.

El Trezor Model T és segur?

Si un atacant molt motivat i altament qualificat aconseguís físicament el vostre Trezor Model T, és possible que les vostres monedes no siguin segures. Tanmateix, aquest atac no s’ha realitzat mai fora d’un laboratori, de manera que l’amenaça és remota. En gairebé tots els casos, un Trezor Model T mantindrà les vostres monedes molt segures.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me